Orvosi pemetefű cukorka

Pemetefű cukorka

Simon Webpatika

Az orvosi pemetefű cukorkát már generációk óta alkalmazzák torokfájás, légcsőhurut, köhögés esetén.  Az olthatatlan tudásszomjjal megáldott gyógyszerész Réthy Béla a Budapesti Gyógyszerészeti Egyetem laborjában kísérletezte ki még az 1800-as évek végén  a PEMETEFŰ cukorka összetételét, ami azóta is nagy népszerűségnek örvend.

A cukorka az alábbi gyógynövények kivonatait tartalmazza:

Orvosi pemetefű – Hurutoldó,köhögéscsillapító, nyákoldó, izomlazító. Hatóanyagai légcsőhurut, torokgyík, asztma kezelésében eredményesek, serkentik az emésztést, a májműködést, nyugtató hatásúak, hashajtóként, féregűzőként is használhatók, gyorsítják a sebgyógyulást.

Kamilla - Kivonata enyhíti az ideges nyugtalanságot, az emésztési panaszokat, kedvezően hat a hurutos, fekélyes betegekre. Allergiás panaszok megelőzésére, baktérium-, vírus- és gombafertőzésekre, fekélyekre jó. Serkenti a májsejtek regenerációját.

Lándzsás útifű- Köptető, köhögéscsillapító hatású.

Kőhárs -Virágkivonata serkenti az emésztést, oldja az ideges feszültséget, csökkenti a vérnyomást, elűzi az álmatlanságot, gátolja az érelmeszesedést. Izzasztó hatású, ezért kitűnően alkalmazható megfázás, influenza, fejfájás kezelésére.

Szagosmüge -Illat- és aromaanyagai kellemes, jellegzetes ízt, illatot, aromát biztosítanak a terméknek.

Orvosi pemetefű cukorka

 Simon Webpatika

 

Az orvosi pemetefű homokos helyeken, parlagokon terem.

Túladagolva hashajtó hatású! Várandósság, szoptatás alatt nem javasolt!

 

A teáját légcsőhurut, köhögés esetén alkalmazzuk.Étvágyjavító, emésztésjavító,  máj és epebántalmak kezelésére alkalmazható.

Pemetefű

Alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől, asszisztenseinktől!

Az orvosi pemetefű cukorkát keresse a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

Facebook

OLDALTÉRKÉP