Fog és szájápolás

 

A fogápolás mindennapi feladataink közé tartozik, a helyesen végzett fogmosással megakadályozhatjuk a fogszuvasodást, a fogínyvérzést, a fogínygyulladást. Fontos a megfelelő fogkefe kiválasztása. Sokféle fogkefe közül válasszuk ki azt, ami hozzánk illik. Figyeljünk a fogkefe fejére, hogy megfelelő nagyságú legyen, a fogkefe sörtéjére, hogy lágy vagy kemény legyen, ne okozzon sérülést. A fogkefe nyelére, jól illeszkedjen a kezünkbe, könnyű legyen a fogmosás. A fogkeféket célszerű lenne havonta, kéthavonta cserélni.

A napi kétszeri, háromszori fogmosás nagyon fontos a szájhigiénia megtartásához. Ha a fogmosások között hosszú idő telik el, kialakulnak a plakkok, amik fogszuvasodást, ínygyulladást, fogérzékenységet is okozhatnak. A helyes és megfelelő fogmosáshoz a fogkrémek, a fogkefék, a fogselymek kiválasztása nem könnyű feladat.

A Simon patikában sok termék áll rendelkezésre a fogkefék között az érzékeny ínyű ugyanúgy, mint a speciális igényekkel rendelkező egyaránt megtalálja a  megfelelőt.

Jól tudjuk nem elég a fogkefével megmosni a fogakat, hiszen ezzel nem minden részt tudunk megtisztítani, a fogselymekkel viszont bármilyen kis résbe is beférünk. Többféle fogselymet és fogköztisztító keféket is tudunk ajánlani a Simon patikában.

A fogápolási rituálé része a megfelelő szájvizek alkalmazása is ,ehhez is segítséget tudunk nyújtani.

A Simon patikában homeopátiás gyógyszerek, kezelések mellé speciális mentol-mentes fogkrémeket gyermekeknek és felnőtteknek valamint mentol-mentes szájvizeket is kínálunk.

A fogkrémek kiválasztásánál is segítséget nyújtunk, külön figyelmet fordítunk az érzékeny fogínnyel rendelkezőkre vagy a dohányosokra.

Facebook

OLDALTÉRKÉP