Okosító, tanulást segítő vitamin,omega3 készítmények

A tanulás ismeretek gyűjtése, feltételes reflex folyamat, melyben a figyelem, az érzékelés, az észlelés, az emléknyomok elraktározása, előhívása, összehasonlítása,
válogatása, törlése és megtartása, beszéddel, cselekedetekkel való összekapcsolása játszik szerepet. A tanulás folyamatát az agyi idegsejtek közötti szinapszisok
erősségét szabályozó mechanizmusok irányítják.

Tanulási formák:
Verbális tanulás csak az emberre jellemző tanulási forma, mely az emberi nyelv segítségével megy végbe,  szövegek megértésén, megjegyzésén alapul.
Szenzoros tanulás érzékelés, észlelés útján megy végbe.
Motoros, mozgásos tanulás írás, rajzolás, kreativítás képességeinek fejlesztését jelenti. Ez a három forma egymással összekapcsolódva megy végbe.
A tanulást segítő, a koncentrációs képességet, a memóriát javító vitaminok, ásványi anyagok nagy része a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozással jut be a szervezetbe. Vannak azonban olyan élethelyzetek (vizsgaidőszak, serdülőkor) amikor ez nem elég, így gondoskodni kell a megfelelő utánpótlásról.

Az antioxidáns tartalmú gyümölcsök az agy oxidatív stressz-szintjét csökkentik, így könnyebben megy a tanulás. A bogyós gyümölcsök közül a szeder, málna, eper és az áfonya polifenol tartalmuk miatt az elhasználódó idegi sejtek regenerációjában is szerepet játszanak. A zöldségek közül a spenót antioxidáns- és klorofilltartalma miatt segíti az agy munkáját.
A vitaminok közül különösen fontosak a B vitaminok, amelyek javítják az agy tevékenységét és még a hangulatot is fokozzák A brokkoli, sárgarépa, kelbimbó tartalmazza a B vitaminokat nagy mennyiségben. A teljes kiőrlésű gabonafélék szintén segítenek, ezért érdemes zabpelyhet, müzlit is fogyasztani.
Stresszhelyzetben sokkal több C-vitaminra van szüksége a szervezetnek, mint egyébként, így a citrusfélék, citrom, grapefruit, narancs erősítik az immunrendszert és védenek az oxidatív stressz ellen.
E-vitamin gátolja a sejtek öregedését az agyban. Kísérletek és megfigyelések támasztják alá, hogy nagy arányú fogyasztásával az öregkori dementia és az Alzheimer-kór megelőzhető.

Omega-3 zsírsavval lehet fokozni a memóriát, ezt a szervezet nem tudja előállítani, ezért fontos a halfélék, a dió, az avokádó fogyasztása, amelyek elősegítik az agyi neuronok működését, csökkentik a koleszterinszintet, ezzel elősegítik a véráramlást.

A cink és a vas hiánya is lassítja az agyműködést és csökkenti a figyelmünket. Mindkét nyomelem megtalálható a vörös húsokban, de a tökmag nassolása is ugyanúgy segít.
A babfélék fogyasztása szintén kitűnő választás, hiszen fehérjében, vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban is dúskálnak, melyek az összpontosítás fő mozgatórugói.

Kifejezetten agyserkentők a fehérjetartalmú ételek. A hús, a tojás jó fehérjeforrásforrás.
A tejtermékek B- és D-vitaminban gazdagok, amellett, hogy kalcium-tartalmuk a csontokat erősíti, így a fejlődő szervezetnek elengedhetetlen fizikailag és szellemileg is.

Klinikai vizsgálatok folynak az omega-3 zsírsavak és gyermekek normál fejlődésével kapcsolatos egészségügyi hatásokkal kapcsolatosan, miszerint kedvezően befolyásolják az agy- és idegsejtek működését. A gyermekek omega-3 zsírsavakkal való ellátottsága összefüggésben lehet a megfelelő koncentrációs, gondolkodási, kommunikációs készséggel és magával a viselkedéssel is, amelyek vizsgálata és bizonyítása a táplálkozástudomány egyik legizgalmasabb kutatási területe lett manapság.

A változatos, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz hozzátartozik a tengeri halak rendszeres fogyasztása, amelyek a kedvező, többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavak forrásai. Átlagos hazai táplálkozásunk során a napi omega-3 szükséglet töredékét fedezzük. Ezeket a zsírsavakat szervezetünk sem képes előállítani, miközben nélkülözhetetlenek az ideg- és immunrendszernek. Gondoljunk hát az iskolában eltöltött hosszú órákra, és töltsük fel a kis tanuló szervezetét omega-3 zsírsavval és vitaminokkal.

Actival Kid Omega-3 vitaminokkal

Actival_Kid_gumivitamin_omega

Tutti-frutti ízű többszörösen telítetlen zsírsavakat és vitaminokat tartalmaz.

A benne található DHA omega-3 zsírsav hozzájárul a normál agyműködés és látás fenntartásához.

Komplex összetételével elősegíti a szervezet egészséges és kiegyensúlyozott működését, a hatóanyagot a belső folyadék tartalmazza. A kapszula héja szétrágás után lenyelhető vagy ki is köphető.

Gluténmentes, lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Laktózmentes, tejcukorérzékenyek is fogyaszthatják.

Cukorbetegek is fogyaszthatják.

Vegetáriánusok számára nem ajánlott Halolajat és állati eredetű (szarvasmarha) zselatint tartalmaz.

Várandós kismamák, szoptatós anyukák is fogyaszthatják.

Magas vérnyomásban szenvedők is fogyaszthatják.

Allergén anyagokat tartalmaz:Halolajat és földimogyoró olajat tartalmaz.

Figyelmeztetés: Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet.

 

 

 

Esprico gyümölcs ízű rágókapszula:

Esprico Omega 3, omega6, magnézium, vas okosító

Az Esprico-t 5 évnél idősebb gyermekek táplálékszükségletének megfelelően fejlesztették ki. Olyan fontos tápanyagok kombinációja, mint omega-3- és omega-6 zsírsavak, magnézium, cink.

A rágókapszula narancs ízű, és természetes anyagokból készül, ezért hosszú távon is szedhető. Javasolt adagja ez első három hónapban napi 4 kapszula, később fele mennyiség (napi 2 kapszula) is elégséges. Nem tartalmaz aszpartámot( édesítőszert), glutamátot(ízfokozót), glutént, tartósítószert, lágyítószert.

 

HealthAid KIDZ Omega liquid

HealthAid Kidz Omega szirup okosító

Étrend-kiegészítő folyadék gyerekeknek esszenciális zsírsavakkal és vitaminokkal.

A Kidzomega liquid kellemes bogyós gyümölcs ízű.

Az omega-3 zsírsavakon kívül  A-, D- és E-vitaminokat is tartalmaz, így lehetővé teszi a zsírban oldódó vitaminok pótlását is. Gazdag vadon termő bogyós növényekből kivont antioxidánsokban és folsavban is.

 

A legújabb tanulmányok szerint azoknak a gyerekeknek, akiknek az étrendjét megfelelő mennyiségű omega-3-mal egészítették ki, jobb lett a problémamegoldó és koncentráló képességük. A pozitív változások hátterében a koncentráló képesség javulása áll.
Továbbá az omega-3 az immunrendszer normális működéséhez is nélkülözhetetlen.
Az egészséges immunrendszernek köszönhetően gyermekünk szervezete ellenállóbbá válik a megfázással, influenzával és egyéb fertőző megbetegedésekkel szemben.

Az A-vitamin létfontosságú a növekedés és a farkasvakság megelőzése szempontjából, védi az emésztőcsatornát, a vizeletképző- és a légző-rendszert a fertőzésektől. Egészségesen tartja a bőrt, a hajat, a fogakat és a fogínyt, növeli a légúti betegségekkel szembeni ellenállást.

A D-vitamin elősegíti a kalcium és a foszfor felszívódását, az egészséges csontozatért és fogakért felelős.

Az E-vitamin védi a tüdőt és más szöveteket a környezetszennyezés hatásaitól, támogatja a vörösvérsejteket és az enzimműködést. Erős antioxidáns, késlelteti a sejtek öregedését.

A folsav nélkülözhetetlen az egészséges sejtosztódáshoz és hozzájárulhat az immunrendszer egészséges működéséhez.

Adagolás: napi fél evőkanál folyadék (5ml) 1-6 éves korig és

napi egy evőkanál folyadék (10ml) 7-14 éves korig javasolt.

 

Jutavit Omega3 Kid kapszula

Jutavit Omega 3 Kid okosító

A D-vitamin: szükséges a kalcium bélből történő felszívódásához és beépüléséhez, a csontképzéshez, a csontok egészséges fejlődéséhez. Az E-vitamin antioxidáns, védi a sejteket a szabadgyökök károsító hatásaival szemben. Kedvező hatása van a szellemi képességek, illetve az egész szervezet fejlődésére.

Adagolás:
Napi 1-2 kapszulát elszopogatni, vagy szétrágva elfogyasztani.

 

 

Adagolás és alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől, asszisztenseinktől!

Az okosító, tanulást segítő vitaminok kaphatók a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

Facebook

OLDALTÉRKÉP