Száraz szem -szemcsepp, műkönny

A mai kor betegségének is nevezhetjük, mert a környezet szennyezett levegője, a por, a füst, az ózon, az UV sugárzás, a TV, a számítógépek, a monitorok, a légkondicionálók állandó használata, a kontaktlencse viselése, az autóvezetés, az úszás klóros vízben elősegíti a száraz szem panaszok kialakulását.

A felnőtt lakosság nagy részét érinti. Az életkor előrehaladtával nő az előfordulás gyakorisága. A hölgyeknél gyakoribb, főként a változó kor, a klimax időszakában, ilyenkor a csökkent könnytermelés okozza a panaszokat. Immunológiai betegségek, gyógyszer-mellékhatások (depresszió elleni szerek, nyugtatók, hormonkészítmények) is hozzájárulhatnak a száraz szem kialakulásához. Allergia is okozhatja.

Manapság egyre több fiatal is érintett lehet, hiszen nagyon sok időt töltenek a számítógépek monitorjának, a mobiltelefonok kis képernyőjének merev nézésével, miközben nem is pislognak.

A száraz szem kezelésének célja a könny rétegeinek pótlása, a szemhéjszél okozta súrlódás csökkentése, a szemfelszín hidratációjának fokozása, az esetleges gyulladás csökkentése és a jó látásélesség fenntartása.Sokszor van szükség a hiányzó könny mennyiségi pótlására, a lubrikálásra, amivel a kenő hatást tudjuk fokozni és a túlzott könnypárolgás imegszűntetésére, ami szintén okozhatja a szem szárazságát.

Szemcsepp, műkönny

A műkönnyek elektrolitokat, káliumot, nátriumot, hidrogénkarbonátot, felszínaktív anyagokat tartalmaznak, a kémhatásuk általában semleges.

Viszkózitást növelő összetevőket is tartalmaznak: hialuronsavat, karboxi-metilcellulózt, hidroxi-metilcellulózt, hidroxipropil-metilcellulózt, polivinil alkohotl, propilen glicolt.

Lipideket, ásványi olajakat vagy ricinusolajat, amelyek pótolják a hiányzó lipid réteget.

Tartósítószereket is tartalmaznak, mert a cél, hogy felbontás után sokáig felhasználhatóak legyenek. Az egyszeri kiszerelésű vagy több adagot tartalmazó, szeleppel ellátott speciális flakonok esetében nincs szükség a tartósítószerekre.

Mikor, melyik műkönnyet válasszuk?

Sok hasonlóság és sok különbség van a különböző szemcseppek, műkönnyek között, ehhez próbálunk egy kis segítséget nyújtani: a viszkozitásban, a tartósítószerekben, a felhasználhatóság idejében is változóak. Az is fontos szempont, hogy a kontaktlencsét viselők használhatják-e, amikor a szemen van a lencse vagy a cseppet a lencseviselés előtt 15-20 perccel lehet csak alkalmazni.

Vizol szemcsepp

Kiemelkedően magas nátrium-hialuronát hatóanyag-tartalom, így hosszabb ideig tartó nedvesítést biztosít.

6 hónapig felhasználható felbontás után, a speciális – ezüst ionos – szűrőt tartalmazó csepegtető technológiának köszönhetően.

Tartósítószer-mentes formula, így nem okoz irritációt és nem ront a száraz szem állapotán.

Kétféle hatáserősség a szemszárazság mértékétől függően, mert az eltérő súlyosságú szemszárazság eltérő kezelést igényel.

Alkalmazhatók kontaktlencse használat és allergiás eredetű szemszárazság esetén, szemsebészeti kezelések után és kiegészítő kezelésként is.

Vizol S 0,21 % -os oldatos szemcsepp száraz szemre

Vizol szemcsepp, műkönny

Azonnal enyhíti az enyhe és közepes mértékű szemszárazság tüneteit.A cseppentést követően hatásosan eloszlik a szem felszínén.

Alkalmas a szem allergiás tüneteinek kezelésére is.Kontaktlencsével együtt is használható.

Gyógyszeres kezelés alatt is ideális.Tartósítószer-mentes

A felbontást követően 6 hónapig   steril marad, hűtést nem igényel.

Vizol S 0.4%- os oldatos szemcsepp száraz szemre

Vizol szemcsepp száraz szem


Ha a tünetek súlyosabbak, különösen fontos a gyors hatás és a szem hosszantartó nedvesítése.

A Vizol 0,4% szemcsepp kiemelkedően magas koncentrációban tartalmazza a nátrium-hialuronát hatóanyagot, melyet hosszabb ideig tart a szem felszínén. Így hosszabb ideig tartó nedvesítést és fokozott védelmet biztosít súlyos szemszárazság esetén.

A cseppentést követően hatásosan eloszlik a szem felszínén.Ideális éjszakai használatra is.Kontaktlencsével együtt is használható.

Tartósítószer-mentes.

A felbontást követően 6 hónapig steril marad, hűtést nem igényel.

A szemszárazság mértékétől függően egész nap, szükség szerint 1-1 csepp alkalmazható.

A használat gyakoriságától függően 2-6 hónapig elég.

Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp

Ophylosa szemcsepp, műkönny

Cink-hialuronátot tartalmazó szemcsepp, ami enyhíti a szemszárazságot, a viszketést, az idegentest-érzést, és csökkenti a szem kivörösödését. Sima, kellemes érzést biztosít a fáradt, érzékeny szemnek. Tartósítószer mentes, mégis tartós.

Az Ophylosa szemcsepp fő összetevője a hialuronsav, ami a víz megkötéséért és a testfelszínek bőr vagy nyálkahártya felületének vízzel való ellátásáért felelős.

A hialuronsav a szemnek és a könnynek nélkülözhetetlen eleme, amely kiválóan kötődik a szem nyálkahártyájához.

Tartós védőréteget képez a szem felszínén, így megóvja a szemet a szemszárazság, a kivörösödő szem tüneteitől, az irritációtól.

Egyedülálló-gélszerű (viszkoelasztikus )tulajdonságának köszönhetően védi, síkosítja a felszíneket, lehetővé téve a nyálkahártyák akadálymentes elmozdulását egymáson pislogás közben. A pislogások közti időben hatékonyan csökkenti a könny párolgását, és ezzel megelőzi a szemszárazság kialakulását.

Adagolás 1-2 csepp naponta több alkalommal.

Felbontás után 6 hónapig használható.

Systane nedvesítő szemcsepp

Systane szemcsepp műkönny

A szembe cseppentve gyorsan és tartósan megszünteti a szemszárazságot, irritációt, égő és szúró érzést, idegen test érzetet, melyet különböző környezeti tényezők így például por, füst, ózon, UV fény, száraz meleg (radiátor/szauna), légkondicionáló, szél, huzat, kozmetikai szerek, hosszabb tévénézés, autóvezetés, számítógép tartós használata okoznak.

Systane nedvesítő szemcsepp egy steril oldat, amely polietilén-glikol 400-t, propilén-gkikolt, hidroxipropil-guart, bórsavat, kálcium-kloridot, magnézium-kloridot, kálium-kloridot, nátrium-klorid, cink-kloridot és 0,001% POLYQUAD-ot (polipodronium-klorid) tartalmaz.

A SYSTANE nedvesítő szemcsepp egész nap szükség szerint alkalmazható 1-2 csepp.

Kontaktlencse viselés során kialakuló száraz szem kezelésére is használható: a kontaktlencse felhelyezése előtt illetve a lencsék kivételét követően cseppentsen pár cseppet a szemébe, majd pislogjon párszor.

Felbontás után 6 hónapig felhasználható.


Systane ULTRA
nedvesítő szemcsepp

Systane Ultra szemcsepp, műkönny száraz szem

Egy steril oldat, amely polietilén-glikol 400-t, propilén-glikolt, hidroxipropil-guart, szorbitot, aminometil-propanolt, bórsavat, kálium-kloridot.nátriurn-kloridot, és 0,001% P0LYQUAD-(polipodronium-klorid) tartósítószert tartalmaz.

A SYSTANE ULTRA nedvesítő szemcsepp egész nap szükség szerint alkalmazható 1-1 csepp.

A kontaktlencse viselés során kialakuló száraz szem kezelésére is használható: a kontaktlencse felhelyezése előtt illetve a lencsék kivételét követően cseppentsen pár cseppet a szemébe, majd pislogjon párszor .Használat előtt rázza fel a flakont. Felhasználható felbontástól 6 hónapig.

Systane BALANCE szemcsepp

Systane Balance szemcsepp, műkönny száraz szem

a túlzott könnypárolgás okozta szemszárazság esetén alkalmazható. A lipid réteg pótlására és a könny párolgásának csökkentésére Lipitech rendszert (anionos foszfolipidek és ásvényi olajak) tartalmaz. POLYQUAD (polipodronium-klorid) tartósítószert tartalmaz. Felbontástól 6 hónapig felhasználható. Egész nap szükség szerint alkalmazható 1-2 csepp.

Systane Hydration lubrikáló szemcsepp

Systane Hydration lubrikáló szemcsepp

Simon Webpatika

Hp-Guar polimer és a hialuronsav kettős polimer rendszere olyan hatékony nedvesítő réteget alkot a szem felszínén, amelyben a sejtek életképessége és folyadékmegtartása jelentősen nagyobb, mint a hialuronsavé vagy a Hp-Gueré önmagában.

Ezáltal fokozódhat a lubrikáló hatás és a hidratációs védelem, megelőzve a száraz szemokozta további sejtkárosodást.

Optrex ActiMist 2in1 Szemspray Fáradt és érzékeny Szemre

Optrex Actimist szemspray fáradt, érzékeny szem

Helyreállítja a szem nedvességét biztosító természetes lipidréteget. B5 provitamint tartalmaz, ami segítheti a szemhéjak és a szemkörnyéki terület hidratálását.

Fújja a sprayt közvetlenül a csukott szemhéjakra, a fáradt és érzékeny szem tüneteinek enyhítésére. 1-2 -szer naponta 3-4 alkalommal.

Stabilizálja a lipidréteget (a szem természetes könnyfilmjének része) és javítja a szem felületének hidratáltságát.

Klinikailag igazoltan azonnal enyhíti a fáradt és érzékeny szem tüneteit, akár 4 órán át.

Kontaktlencse viselése esetén is biztonságosan alkalmazható.

Felbontástól 6 hónapig használható fel.

Optrex ActiMist 2in1 Szemspray Száraz és Irritált Szemre:

Optrex ActiMist szemspray száraz, irritált szemre

Száraz és irritált szem hatékony kezelése egyszerűen, csukott szemmel.

A modern élet (úgymint a számítógépes munka, a légkondicionáló), a központi fűtés, az utazás, az öregedés és a kontaktlencse viselés hatására a szem nedvességét védő természetes réteg károsodhat, ami a szem szárazságát és irritációját okozza.

Fújja a sprayt közvetlenül a csukott szemhéjakra, a száraz és irritált szem tüneteinek enyhítésére.

Stabilizálja a lipidréteget (a szem természetes könnyfilmjének része) és javítja a szem felületének hidratáltságát.

Klinikailag igazoltan azonnal enyhíti a száraz és irritált szem tüneteit, akár 4 órán át.

Kontaktlencse viselése esetén is biztonságosan alkalmazható.

A száraz és irritált szem az esetek kb. 80%-ában a könnyfilm lipidrétegének károsodása következtében alakul ki.

GenTeal szemcsepp

GenTeal szemcsepp, műkönny száraz szem

Síkosító és nedvesítő szemészeti oldat környezeti irritáció vagy szemészeti műtét következtében fellépő szemszárazság, illetve a szem fáradtsága vagy kellemetlenség érzése esetén.

A GenTeal szemcsepp bármely típusú kontaktlencsével alkalmazható.

A GenTeal szemcsepp 0,3% hipromellózt tartalmazó steril, enyhén hipotóniás, vizes szemcsepp.

GenTeal szemcsepp a GenAqua™ tartósítórendszert tartalmazza [nátrium-perborát és foszfonsav (Dequest 2060S)], amelyből kis mennyiségű hidrogén-peroxid szabadul fel, hatékony germicid (csíraölő) szerként. A szem felszínével való érintkezéskor a hidrogén-peroxid egy percen belül vízre és oxigénre bomlik.

A készítmény alkalmazása előtt mosson kezet!

Mindkét szem kötőhártyazsákjába cseppentsen egy vagy két cseppet (ügyeljen rá, hogy a cseppentő csúcsa ne érjen a szem felszínéhez), és pislogjon többször!

Refresh szemcsepp

Refresh szemcsepp, műkönny száraz szem

Azonnali nyugtató hatást és hosszan tartó komfortot biztosít. Nátrium-karboxi-metil cellulózt és Purité-t tartalmaz. Egyedülálló összetétel enyhíti a por, a vakító fény, a pollenek, a légszennyeződés vagy a túlterheltség következtében fellépő szemszárazságot, irritációt és kellemessé teszi a lencseviselést egész napra.

AAen 1-2 cseppet az érintett szemekbe, használja bármikor, amikor szükségét érzi, a kontaktlencsét nem szükséges kivenni a becseppentés előtt, a kellemesebb viselet érdekében cseppentsen 1-2 cseppet mindegyik lencsébe behelyezés előtt.

Bármilyen kontaktlencsével együtt alkalmazható, beleértve az egyszer használatosakat is.

Első felbontástól számított 60 nap után öntse ki a maradék oldatot.

Artelac CL műkönny

Artelac CL szemcsepp, műkönny száraz szem

A szem illetve kontaktlencsék nedvesítésére.

A szaruhártya és a kötőhártya kiszáradás tüneteinek helyi kezelésére („száraz szem”) alkalmazható, melyet a könnyelválasztás- és a könnytermelés zavara okoz, helyi vagy szisztémás megbetegedés miatt, valamint hiányos vagy elégtelen szemhéjzár esetén, pl. szemégés, idegentest érzés és fényérzékenység szél, hőség és fáradás környezeti hatásra.

Kemény kontaktlencse nedvesítésére és utó nedvesítésére.

A  hipromellóz részlegesen metilezett és hidroxipropilarizált cellulóz.

A hipromellóz fizikailag-kémiailag hat, vizes oldatban csökkenti a felületi nyomást, valamint az emelkedett viszkozitást, rátapad a szaru- és kötőhártyára és biztosítja az elegendő nedvességet.

Felbontás után 6 hétig alkalmazható.

Adagolás 1-2 cseppet naponta 3-4 alkalommal.

Artelac Splash szemcsepp

Optive Plus szemcsepp, műkönny száraz szem

Természetes módon frissíti és nyugtatja a száraz szemet, enyhíti a fáradt, irritált, vagy akár könnyező szem tüneteit. Az innovatív tartósítószer mentes, több adagos rendszerrel (PFMD) az Artelac Splash biztosítja a tartósítószer mentes oldatok minden előnyét több adagos tartályban. Az Artelac Splash egy csepp természetes frissesség, mely azonnali hidratáltságot biztosít a szemnek.

 A felbontást követően 6 hónapig használható.

Természetes hialuronsav-polimert tartalmaz (nátrium-hialuronát formájában), ami megtalálható az egészséges emberi szemben és a természetes könnyfilmben is.

 Egyaránt alkalmas a lágy és kemény kontaktlencsék nedvesítésére és újra nedvesítésére a viselés során is és egész nap érzékelhetően kényelmesebbé teszi azok viselését.

Az Artelac Splash könnyen használható, jól tolerálható és biztonságos.

Artelac Triple Action szemcsepp

Artelac Triple Actin szemcsepp, műkönny

Megszünteti a száraz szem okozta panaszokat, mint az égő érzést, a könnyezést.

Nedvesítő szemcsepp, műkönny a fáradt, stresszes, égő, könnyező szemek számára.

Tartósítószer mentes.

Felbontás után 3 hónapig használható.

0,24% nátrium hialuronátot, karbomert, glicerolt és lipidet tartalmaz.

Természetes nedvesítő hatású hialuronát az egészséges emberi szem szöveteiben is megtalálható.

A könnyfilm mindhárom rétegét a lipid, a vizes és a mucin réteget is támogatja.

Naponta többször alkalmazható.

+1 és 25 fok között tárolandó!

Optive szemcsepp

Optive szemcsepp, műkönny száraz szem

Egyedülálló kettős hatású szemcsepp, amely hosszantartó komfortérzetet biztosít. Síkosítja a szemfelszínt és a természetes ozmotikus egyensúly helyreállításával hidratálja a felületi sejteket.

Az OPTIVE többadagos steril folyadék, amely nátrium-(karboximetil)-cellulózt, glicerint, levokarnitint és eritritolt tartalmaz.

A tartósítószer az oldatban a PURITE, amely a szembe cseppentve a könny természetes alkotórészévé bomlik le.

Az OPTIVE szemcsepp bármilyen típusú kontaktlencse viselése mellett alkalmazható.

Lézeres szemműtét után is alkalmazható.

Egyedülálló ozmoprotektív hatással rendelkezik.

Hosszantartó komfortérzetet biztosít.

Alkalmazás: cseppentsen 1-2 cseppet a szem(ek)be szükség szerint

Felbontástól számított 6 hónap után a megmaradt folyadékot öntse ki.

Optive Plus szemcsepp

Optive Plus szemcsepp, műkönny száraz szem.,JPG

Hármas hatású síkosító és ozmoprotektív komfort oldat, hosszan tartó kényelmet biztosít. Síkosítja a szem felszínét, nedvesíti a szem felszíni sejtjeit az ozmótikus egyensúly helyreállításával és lipid növelésével óvja a természetes könnyet. PURITE tartósítószerrel tartósított, amely a szemben természetes összetevőire bomlik. Az OPTIVE PLUS nátrium-(karboximetil)-cellulózt, glicerint, levokarnitint és eritritolt, ricinusolajat, poliszorbát 80-at tartalmaz.

lkalmazás: cseppentsen 1-2 cseppet a szemekbe szükség szerint

Felbontástól számított 6 hónap  után a megmaradt folyadékot öntse ki.

Ocutears szemcsepp

Ocutears szemcsepp, műkönny száraz szem

0,15 % Nátrium-hialuronát oldatot tartalmazó, steril, tartósítószert nem tartalmazó, viszkoelasztikus műkönny. Kizárólag természetes, biológiai anyagokból áll.

Az Ocutears a természetes könny hatását utánozza, védi, nedvesíti és síkosítja a szem felszínét. Ezáltal hosszan tartó enyhülést eredményez különböző eredetű szemszárazság, valamint a szaruhártya sérülései, eróziója, szaruhártya műtét esetén. Ocutears – természetesen hatékony könnypótlás szemszárazságban.

Ultra nagy molekulasúlyú hialuronsav a minél tökéletesebb könnypótlásért, a természetes könnyhöz hasonlóan dinamikusan változó viszkozitás.Háromszor nagyobb vízmegkötő képesség a kisebb molekulasúlyú hialuronsavakhoz képest. Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz. Hosszú hatástartam, felbontástól 6 hónapig alkalmazható.

Az Ocutears nem befolyásolja a kontaktlencsék minőségét.

Alkalmazás: 1-2 cseppet szükség esetén naponta több alkalommal cseppentsen mindkét szembe.

Ocutein sensitive szemcsepp 15ml

Ocutein Sensitive szemcsepp, műkönny

Nedvesítő szemcsepp, védi az érzékeny és a fáradt szemet (légkondicionáló használata esetén, olvasás esetén, számítógép használata esetén, tévénézés esetén).

Felhasználható felbontás után 60 napon belül.

Starazolin HydroBalance tartós hatású nedvesítő szemcsepp

Starazolin Hydrobalance szemcsepp, műkönny száraz szem

A nátrium-hialuronát, amely természetesen fordul elő a szemben, kiváló hidratáló tulajdonságú, hosszú távon a szem felszínén marad, így védi a kiszáradástól. Nátrium-kloridot,nátrium-ortofosfátot és foszforsavval stabilizált nátrium-perborátot tartalmaz. Gyors megkönnyebbülést hoz a szemszárazság tüneteire, enyhíti a szem fáradtságát, az irritációját és a szemhéjak alatti homokszemhez hasonló érzést.

Minden típusú kontaktlencsével alkalmazható.

A 2×5 ml praktikus dupla kiszerelés lehetővé teszi, hogy a felbontás után 8 hétig használható, a második flakont elég csak ezután felbontani.

Azoknak pedig, akik sokat utaznak, vagy több helyen is használják a szemcseppet, lehetőséget ad, hogy a táskában és a kívánt helyen is tartsanak belőle egyet-egyet, így nem fordul elő, hogy nem tudnak cseppenteni, mert éppen máshol felejtették a flakont.

Iridina Green szemcsepp

Iridina Green szemcsepp, műkönny

A szemcsepp nagylevelû csodamogyorós, kamillás, orvosi szemvidítófüves desztillált vizet tartalmaz, amely frissítő és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, illetve tartalmaz még mályvás desztillált vizet, amely nyugtató hatással rendelkezik.
A természetes elemek együttese, csillapítja az olyan környezeti hatások, mint például szél, nap, füst, környezet szennyezés, légkondicionált környezet, illetve a szemfáradtság, mint például munka és tanulás, számítógép túlzott használata által okozott szemvörösséget.

Kontaktlencsét viselők is használhatják.

Nem tartalmaz benzalkónium-kloridot.

Alkalmazás: A flakont finoman megnyomva cseppentsen 1-2 cseppet mindegyik szembe, naponta több alkalommal alkalmazható.
Használat után azonnal zárja vissza a tárolót: a flakon tartalma az első felbontástól számított 28 napig használható fel.

 

Iridina Tears hidratáló szemcsepp

Iridina Tears hidratáló szemcsepp, műkönny

 

Hosszan tartó azonnali hidratálás és védelem szemszárazság esetén, a nátrium-hialuronát magas koncentrációjának (0,4%) köszönhetően.

Kontaktlencsét viselők is használhatják.

Tartósítószermentes, steril. Innovatív adagoló zárókupak, a speciális mikroszűrős adagoló kiszűri a „bejövő levegőből” a bakteriális szennyeződéseket.

Naponta több alkalommal 1-2 cseppet cseppentsen mindkét szembe.

Felbontás után 3 hónapig felhasználható.

Jutavit Eye Clinic szemcsepp száraz szemre

Jutavit száraz szemre szemcsepp

Simon Webpatika

Különleges összetétele lágyan nyugtatja a száraz, érzékeny szemet. Nyugtatja és hidratálja a fáradt, száraz, vörös, érzékeny szemet. Enyhíti a száraz környezet kellemetlen tüneteit, mint számítógépes munkavégzés, kontaktlencse viselés.

A mai életforma, a monitororozás, az egész napos számítógépezés során nem pislog eleget, ezért a szem könnyen kiszárad. A hialuronsav enyhíti a száraz szem tüneteit.

Jutavit Eye irritált szemre

Jutavit irritált szemre szemcsepp

Simon Webpatika

A viszkető, irritált szem tüneteinek enyhítésére. Tartósan csillapítja az irritáció által okozott tüneteket, mint az allergia, a por, a szennyezett környezet, valamint a légkondicionáló, a füst és a fények.

Naponta 4-5 alkalommal 2-2 cseppet mindkét szembe becseppenteni.

Használat előtt mosson kezet! Az adagoló részét ne érintse meg! Csak 1 személy használja, elkerülve ezzel a fertőzést!

Napfénytől védve tárolandó! 5-30 fok között tartandó!

Felbontástól számítva 90 napig használható.

 

 

Visine Fáradt szemre gélcsepp

Visine Fáradt szemre műkönny szemcsepp

Frissítő, enyhítő hatás túlterhelt, megerőltetett szemre. A környezeti tényezők (pl. számítógéphasználat, olvasás és autóvezetés) miatti szemszárazság előjeleire utaló szemfáradtság, megerőltetés és irritáció mérséklésére és megelőzésére szolgáló nedvesítés.

KONTAKTLENCSE VISELÉSKOR NEM AJÁNLOTT !

 

Ocuflash Blue tartósítószer mentes szemcsepp

Ocuflash szemcsepp, műkönny

 

Tartósítószer-mentes szemcsepp orvosi szemvidítófű (Euphrasia officinalis) kivonattal mindennapos használatra.
A szem kimosására, irritáció esetén nyugtatásra alkalmazható.
Az orvosi szemvidítófű kivonata gyulladásgátló, fertőtlenítő és adsztringens (összehúzó) hatású.

Csecsemők, gyermekek, várandósok, szoptató anyukák és felnőttek kezelésére egyaránt alkalmas.

 

Tanácsok a szemcseppek használatához:

 • Csak 1 ember használja a szemcseppet, ne adja kölcsön senkinek!
 • Alkalmazás előtt mindig mosson kezet!
 • A flakon oldalára írja rá, hogy mikor bontotta fel a szemcseppet, olvassa el az első alkalmazáskor meddig használható felbontás után!
 • Tartsa be a használati utasításban foglaltakat!
 • Ne használja, ha bármely összetevőre, tartósítószerre allergiás.
 • Bármilyen kellemetlen érzés esetén hagyja abba a használatát!
 • Ha szeme gyulladt, fáj vagy homályos látást, látásromlást tapasztal keresse fel orvosát!
 • Ne érintse meg a cseppentőrészt, mert szennyeződés kerülhet rá!
 • Csak külsőleg használhatók, belsőleg használni, lenyelni nem szabad!
 • Gyermekek elől zárja el!
 • Mindig olvassa el, hogy alkalmazható-e kontaktlencsével!
 • Kérdezze gyógyszerészeinket, ha más szemészeti gyógyszereket is használ!
 • Más szemcsepp alkalmazása után minimum 15 perc teljen el!
 • Szobahőmérsékleten tárolandók!

Alkalmazás és adagolás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől!

A száraz, fáradt, érzékeny szemre való műkönnyeket és szemcseppeket keresse a Simon patikában és a Simon Webpatikában! 

Facebook

OLDALTÉRKÉP