Láz, lázas állapot kezelése homeopátiával

A láz jelentkezhet megfázáskor, influenza vagy más betegség kísérő tünete is lehet. Gyakran jelentkezik csecsemőknél fogzáskor.

A homeopátiás gyógyszereket a hagyományos gyógyszerek mellett is vagy azokkal felváltva is alkalmazhatjuk. Mindig figyeljük meg jól a tüneteket! Magas a láz vagy nem? Hirtelen alakult ki vagy fokozatosan?
Mi lehetett a kiváltó ok? A hideg, a hűvös szél, vagy esetleg az átfázás, a megfázás?
Melyik napszakban jellemző reggel ébredéskor vagy délután vagy csak éjszaka?

A megfelelő homeopátiás szert ezek alapján tudjuk jól kiválasztani.

 

Magas láz esetén:
Ha nagyon gyorsan alakul ki a láz, éjszaka jelentkezik, szomjas, leginkább hideg vizet kíván inni, hideg szél hatására is kialakulhat, akkor gondoljunk az ACONITUM NAPELLUS homeopátiás szerre.

Aconitum napellus homeopátia

 

Hirtelen magas láz, okozhatta ezt is a hideg szél, de lehet, hogy a hajmosás után jelentkezett, az arcon piros lázrózsák, fénylő, tág pupillák, nagyon fázós, kívánja a limonádét, a feje forró, de a lábai hidegek ATROPA BELLADONNA segíthet.

Atropa belladonna

 

 

Az AMERIKAI LÁZGYÖKÉR, A VIZIKENDER nyirkos réteken, vizek mellett található.

A HOMEOPÁTIÁBAN az EUPATORIUM PERFOLIATUM-ot végtagfájdalommal járó influenzás fertőzések esetén alkalmazzuk. A betegség hidegrázással kezdődik, a láz gyorsan felszökik, de mégsem izzad. Amint izzadni kezd, javul az állapota. Olyan levertséget érez, hogy egész nap csak fekszik, a csontokban erős, kínzó fájdalom jelentkezik. Szomjas, hideg vizet kíván, amit azonban kihány. A köhögés is nagyon fájdalmas, köhögés közben a mellkasát nyomja.
A tünetek romlanak hideg levegőn, mozgástól, de még az étel szagától is.

A FITOTERÁPIÁBAN forrázatát az indiánok lázcsillapításra, hűléses, reumás betegségek ellen alkalmazták. Jól látható a fitoterápiás és a homeopátiás hatás ugyanaz.

Eupatorium homeopátia

 

Magas láz hidegrázással, hideg italt kíván, amint a gyomrába ér és ott felmelegszik az ital, akkor azt rögtön kihányja, ilyenkor a PHOSPHORUS golyócska segíthet.

Phosphorus

 

Sokáig magas láz, ami nehezen megy le, éjszaka félrebeszél, az arca vörös DATURA STRAMONIUM homeopátiás szerre lesz szükség.

Datura stramonium

 

 

Forróságérzés, láz váltakozik a didergéssel, ólomszerű fáradtság jelentkezik VINCETOXICUM HIRUDINARIA segíthet.

Vincetoxinum hirundinaria

 

 

 

Nem túl magas a láz:

Általában délután jellemző, lassan alakul ki a láz, az arca hol vörös, hol sápadt
FERRUM PHOSPHORICUM szer segíthet. Schüssler só formájában is.

Ferrum phosphoricum homeopátia

 

 

Lassan alakul ki a láz, nagyon gyenge, egyszer fázik, máskor melege van, a nap melege váltotta ki a tüneteket GELSEMIUM-ra gondoljunk. Influenzás megbetegedések esetén,amikor annyira fáradtnak és gyengének érzi magát, hogy még az ágyból sem tud felkelni, a szemét  is alig tudja kinyitni, gyakran kíséri ezt az állapotot végtagfájdalom, fejfájás, bénultság érzés. Bár láz is jelentkezik,de nem érez szomjúságot.

Gelsemium

 

Nem túl magas láz, nagyon szomjas, de csak kis kortyokban iszik ACIDUM ARSENICOSUM ANHYDRICUMra van szükség.

Arsenicum album homeopátia

 

 

Adagolás: C5-C15 potencia 2-3×5 golyó elszopogatva naponta.
Magas láz esetén oldjunk fel 5 golyót 1 dl vízben és ebből kortyolgassunk 5 percenként. Tünetek javulnak, adagolást ritkítsuk.

Nagyon magas láz, több napja fennálló tünetek, gyermekek esetén forduljon orvosához!

Alkalmazáshoz és adagoláshoz kérje gyógyszerészeink segítségét!

 

A láz esetén alkalmazható homeopátiás szereket keresse a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

 

Facebook

OLDALTÉRKÉP