Iskolás, óvodás kor immunrendszer erősítés, megelőzés

Az iskola és az óvoda kezdés mindig nagy izgalommal jár, a gyerekeknek nem könnyű a nyár után visszarázódni a mindennapokba, a szervezetüknek hozzászokni a különböző vírusos vagy bakteriális támadásoknak. Ez az az időszak, amikor az időjárás is nagyon változékony, a reggelek hűvösek, míg a nappalok pedig melegek, ezt is nehéz megszokni, így aztán könnyen jön a nátha, a megfázás. A pollenekről se feledkezzünk meg, a parlagfű koncentrációja is nagyon magas még. Jól látható egy gyermek szervezetét hány helyről érheti támadás, amire fel kell készülni a megelőzésre helyezve a hangsúlyt.

Jól tudjuk a kiegyensúlyozott táplálkozás fontos szerepet tölt be, a vitaminok és az ásványi anyagok valamint az egyéb immunrendszer erősítők fogyasztása nem helyettesítheti a megfelelő táplálkozást. A különböző életkorú gyermekek vitamin és ásványianyag szükséglete eltérő és függ a táplálkozástól is, figyelembe kell venni, hogy a gyermek éppen az intenzív növekedés fázisában van-e, vegetáriánus-e és persze a gyerekek igényeit is. A rágótablettáktól, a folyadékokon át egészen a vitaminos nyalókáig, a paletta nagyon széles, a gyártók a hazai életformát, a táplálkozási szokásokat figyelembe véve fejlesztik ki termékeiket.

 

Az immunrendszer erősítésére számtalan lehetőség van. A homeopátiás gyógyszerek, a gyógynövények, a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó gyógyszerek és étrendkiegészítő készítmények közül kiválasztani a megfelelőt ehhez próbálunk egy kis segítséget nyújtani. Az életkori sajátosságokat, az étkezési szokásokat ( vegetáriánus, gluténmentes, cukormentes) figyelembe véve mutatjuk be a lehetőségeket:

 

Homeopátia:

Echinacea D6 naponta 2×5 golyó felnőtteknek 5 napig, majd 2 nap szünet és ezt ismételni a téli időszakban. az Echinacea közismert immunrendszererősítő, nemcsak a homeopátiában , de a gyógynövényterápiában is.

Echinacea purpurea

Egy másik megoldás:

Lehet egyik héten Echinacea D 6 2×5 golyót naponta, másik héten Vincetoxinum D 4- C 30 heti 1×5 golyót.

Vincetoxinum hirundinariaVincetoxicum D4 Remedia homeopátia

Egy harmadik lehetőség:

Az Echinacea D6 egyik héten napi 2×5 golyó, másik héten Engystol homeopátiás komplex napi 1-2 tabletta, ami Vincetoxicumot és Sulfurt tartlmaz.

Engystol tabletta homeopátia Heel immunrendszer

Az Engystol tabletta aktiválja a szervezet öngyógyító tevékenységét vírus okozta fertőzések esetén. Láz, hidegrázás, borzongás, fejfájás, izombántalmak – jól ismert tünetei az influenzának. A Vincetoxicum a legjobb vírusölő szer, amelynek hatását a Sulphur segíti.

Még egy másik lehetőség:

Oscillococcinum homeopátiás komplex, amelyet szedhet a család minden tagja, csecsemők, gyermekek, várandós anyukák, felnőttek és idős emberek is. Lerövidíti a betegség lefolyását. influenzás időszakban hetente 1 tubus ajánlott. Ha már kialakultak a tünetek, akkor az első nap 3×1 tubust, második napon 2×1 tubust, harmadik nap 1 tubust alkalmazzunk.

Oscillococcinum golyó homeopátia Boiron influenza láz

 

 

A vitaminok és az ásványi anyagok megerősítik a gyermekek szervezetét, hogy könnyebben megbirkózzanak a vírusos vagy bakteriális fertőzésekkel.

Actival Kid rágótabletta vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, édesítőszerrel. 5 féle ízben: eper, zöld alma, cseresznye, erdei gyümölcs, málna. Cukormentes, laktózmentes. 3 éves kortól ajánlott. Szója érzékenyek nem fogyaszthatják.

Béres Actival Kid rágótabletta gyerek

Actival Kid multivitamin +Acerola C vitamin rágótabletta vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket tartalmaz. Természetes C vitamin tartalmú acerolával készül. Citrom és narancs ízű. Cukormentes, laktózmentes. 3 éves kortól ajánlott. Szója érzékenyek nem fogyaszthatják.

Béres Actival Kid rágótabletta Acerolával

Actival Kid gumitamin A, B5, B6, B12, C, E vitamint, folsavat oligofruktózt-természetes élelmi rostot tartalmaz. Cukormentes, laktózmentes. 3 éves kortól ajánlott. Citrom és málna ízben. Vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Béres Actival Gumitamin gyerek vitamin

 

Actival Junior rágótabletta

Actival junior rágótabletta

Simon Webpatika

3 különböző – málna, cseresznye,  eper – ízesítéssel

Fokozott szükséglet vagy csökkent bevitel okozta általános vitamin-, ásványianyag- és nyomelemhiányos állapotok megelőzésére.

A multivitamin pótlás különösen javasolt az alábbi esetekben:

növekedés, fejlődés, jelentős fizikai igénybevétel (pl. sport)

kiegyensúlyozatlan táplálkozás (pl. fogyókúra, vegetarianizmus)

A készítmény szokásos adagja: 2-3 éves korban napi 1 db, 4-10 éves korban napi 2 db, 11 éves kor felett napi 3 db rágótabletta.

A rágótablettát célszerű étkezés végén elrágcsálni. A napi adag egyszerre is bevehető.

BioCo Acerola C-vitamin rágótabletta 3 éves kortól ajánlott. Természetes acerolából készült C vitamint tartalmaz. Cseresznye ízű. Cukormentes. Mesterséges színezéket nem tartalmaz, tartósítószer mentes. Vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Bioco természetes C vitamin Acerola 100 mg gyerek

BioCo Ovi vitamin rágótabletta Echinaceát, csipkebogyó kivonatot tartalmaz. Cseresznye ízű. Cukormentes, mesterséges színezékmentes, tartósítószer mentes. Vegetáriánusok is fogyaszthatják. 3 éves kortól ajánlott.

gyerek vitaminok óvodásoknak, iskolásoknak C D multivitaminBioco Ovi vitamin rágótabletta gyerek

BioCo D3 vitamin 400 rágótabletta az egészésges csontokért és az immunrendszer egészségéért. Erdei gyümölcs ízű. Cukrot és édesítőt is tartalmaz. Mesterséges színezéket nem tartalmaz. Szója érzékenyek nem fogyaszthatják. 3 éves kortól ajánlott.

Bioco D3 vitamin gyerek tabletta

BioCo Suli vitamin rágótabletta Echinaceát, csipkebogyó kivonatot tartalmaz citrom ízű. Cukormentes, mesterséges színezékmentes, tartósítószer mentes. Vegetáriánusok is fogyaszthatják. 3 éves kortól ajánlott.

Bioco Suli vitamin gyerek

BioCo Multi Kids rágótabletta acerolát, K vitamint, folsavat, szelént, vitaminokat, krómot tartalmaz. Mesterséges színezékmentes. Erdei gyümölcs ízű. Szója érzékenyek nem fogyaszthatják! 3 éves kortól ajánlott.

Bioco Multi Kids Acerola immun erősítő gyerek

Centrum Junior A-Z rágótabletta

Centrum Junior rágótabletta

18 vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény édesítőszerrel 4-12 éves gyermekeknek. Napi 1 rágótabletta.

Multi-tabs Immuno Kid rágótabletta gyermekenek Multivitamin- és nyomelem tartalmú készítmény Lactobacillus GG probiotikummal.

Multi-Tabs Immuno Kid rágótabletta Lactobacillus

Fertőzéses megbetegedéses környezetben, ill. fennálló betegség esetén vagy lábadozás idején a vitamin- és nyomelemhiány megelőzésére, az immunrendszer hatékonyabb működésének elősegítésére 4 éves kor felett 1 rágótabletta, étkezés közbe bevéve

Cebion 2x multi szirup vitaminokat, ásványi anyagokat és inulint tartalmazó készítmény. 1 éves kortól ajánlott. Cukrot tartalmaz. Natrium fluoridot tartalmaz, ami a fogak fejlődéséhez szükséges.

Cebion 2x Multi szirup inulinnal

 

Jutavit C-vitamin 100 mg rágótabletta Acerola kivonattal. Természetes- Barbadossi cseresznyéből- Acerolából származó C-vitamint tartalmaz. Cukormentes, színezékmentes, aszpartám mentes. Cseresznye ízű. 3 éves kortól ajánlott.

Jutavit C vitamin 100 mg Acerola gyerek

Jutavit Multivitamin Immunkomplex gyermekeknek rágótabletta édesítőszereket, cukrokat tartalmaz. Lactobacillust, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Cseresznye, málna, áfonya aroma. 3 éves kortól ajánlott. Fruktóz érzékenyek nem szedhetik.

Jutavit multivitamin gyerekeknek Lactobacillus

Virgonc Multivitamin gumi vitamin szelénnel gazdagítva. A, B, C, D vitaminokat, folsavat tartalmaz. Szőlő ízű. Vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják.

3 éves kortól ajánlott.

Virgonc Multivitamin gyerek rágótabletta

Virgonc C vitamin gumi vitamin C vitamint, csipkebogyót tartalmaz, zselatinmentes, vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják. Mesterséges színezéket, tartósítószert nem tartalmaz. 3 éves kortól ajánlott.

Virgonc C vitamin gyerek

Walmark Marskakócskák szirup multivitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Narancs ízű. 1 éves kortól ajánlott. Édesítőszer és színezékmentes.

Walmark Marslakócskák szirup

Walmark Marslakócska Immunactiv . 12 vitaminnal és ásványi anyagokkal.  Mesterséges színezéket,tartósítószert, lakzózt, glutént, édesítőszert nem tartalmaz.Narancs ízű, 1 éves kortól ajánlott.

Walmark Marslakócskák szirup az immunrendszerért

Walmark Marslakócskák Gumi csontaktív B vitaminokat, C vitamint és a csont fejlődéséhez szükséges D és K vitamint tartalmaz. Csak természetes színezéket tartalmaz. Négyféle gyümölcsízben, erdei gyümölcs, citrom, eper, narancs, mesterséges színezék mentes. 3 éves kortól. Cukrot tartalmaz, édesítőszer mentes.

Walmark Marslakócska Gumi csont

Walmark Marslakócskák Gummi Echinaceával. vitaminokat, folsavat, echinaceát tartalmaz. Mesterséges színezék mentes, tartósítószermentes, laktózmentes. 3 éves kortól. Meggy és eper ízű. Édesítőszer mentes. Echinacea tartalma miatt 8 hétnél tovább nem fogyasztható.

Walmark Marslakócska Gumin Echinacea

Vibovit Aqua gumitamin és a Vibovit ABC gumitamin és  Vibovit Dino  4-12 éves gyermekeknek ajánlott multivitamin, 8 vitamint és 2 ásványi anyagot tartalmaz. Tartósítószer és laktózmentes.

Vibovit

A gyermekeknél nagyon fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás.

 

Figyelmeztetés:

Az édesítőszert tartalmazók /sorbit/ nagy adagban fogyasztva enyhe hashajtó hatást okozhatnak.

A szirupok felbontás után általában 2 hónapig fogyaszthatók.

Az echinaceát tartalmazók 8 hétnél hosszabb ideig nem alkalmazhatók.

A gyerek vitaminoknál különösen fontos az adagolással és alkalmazással kapcsolatban kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől!

Az immunerősítő gyermek vitaminokat keresse a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

 

Facebook

OLDALTÉRKÉP