Schüssler só

Wilhelm Heinrich Schüssler 1821 –ben született Németországban. Szegény családból származott, nyelvek tanításából tartotta el magát sokáig. 30 éves korában kezdte csak felsőbb tanulmányait, Prágában, Párizsban és Berlinben járt orvos egyetemre.

 

Wilhelm Heinrich Schüssler
1857-től Oldenburgban praktizált, homeopátiával is gyógyította betegeit. Nagy hatással volt rá Virchow és Moleschott munkássága. Kísérletezett, vizsgálódott és felfedezte, hogyha a sejtekben végbemenő változások okozzák a betegségeket és azok működéséhez anorganikus sókra van szükség, akkor ezeknek a sóknak a pótlásával meg lehet gyorsítani a felépülést.

Létrehozta a 12 ásványi sóból álló rendszerét, ami egy biokémiai módszer. Nemcsak pótolni kell a hiányzó sókat, nem egy hiánypótló terápia, hanem egy ingerterápia, melynek során a megfelelő információ a sejtekhez jut. A 12 ásványi sót funkcionális szereknek nevezte el, mert ezek mindegyike a szervek és a szövetek meghatározott működését képes befolyásolni.

Schüssler só

Akut betegségek: nátha, fejfájás, influenza, görcsök, herpesz, láz, pattanás, kimerültség, hajhullás.
Krónikus betegségek: vérszegénység, ízületi panaszok kezelésére is alkalmazható.

Bevétel módja:
A tabletták a száj nyálkahártyájáról szívódnak fel, így azokat elszopogatni kell, vagy a nyelv alá helyezni és hagyni, hogy szétessenek.
Előtte és utána fél óráig nem szabad enni – inni, kivétel a víz, mert így hamarabb felszívódnak és az ételek –italok nem közömbösítik a hatásukat.

Schüssler 400 db

Mentolt, kámfort, eukaliptuszt ne használjon. Mindig érdeklődjön gyógyszerészénél mely torokfertőtlenítésre használt szopogató tabletták, kenőcsök, illóolajok, bedörzsölők, krémek, kenőcsök tartalmazzák ezeket az anyagokat.

A fogkrémekből is mentol mentest használjon, a patikában több terméket is tudunk ajánlani.
Eltartás módja:Hőtől, mikrohullámú sütőtől, elektromos berendezésektől, TV-től, rádiótól, hűtőtől, számítógéptől tartsuk távol.

Bevétel: Akut esetben fél óránként 1 tablettát elszopogatni 2 órán keresztül, majd naponta 3×1 tabletta.
Krónikus esetben 3x 1 tabletta 2-3 hónapig adagolva, majd 1 hónap szünet után ismét lehet alkalmazni.

Egy másfajta bevételi mód: 1,5 liter palackban oldja fel az egész napi mennyiséget, azaz a 3 tablettát és abból egész nap kortyolgatni, minden alkalmazás előtt rázzuk fel a palackot.

Csecsemőknek mindig oldjuk fel vízben a tablettákat.

Ellenjavallat: erős laktóz érzékenység esetén nem alkalmazható.

A Siliceát ne alkalmazza, akinek valamilyen implantátum van a szervezetében / pacemaker, intrauterin spirál, lemezek, csavarok, sztentek, fogászati implantátum/.

Schüssler arcdiagnosztika

 

A Schüssler arcdiagnosztika során az arcon levő ráncok, redők, elváltozások, foltok segítségével megállapítható, hogy melyik ásványi só hiányzik az ember szervezetéből. Az arcdiagnosztika során a Schüssler tanácsadó a smink nélküli arcot természetes fényben megtekinti és megállapítja melyik Schüssler sóra vagy sókra van szüksége,  egy -egy kúra 3 hónapig tart.

Nézzünk egy példát:

Schüssler11

Az arcot megtekintve az arc korai öregedése, kockaráncok, azaz függőleges és vízzsintes ráncok együttesen figyelhetők meg, ebben az esetben a Calcium fluoratum a Nr1. számú Schüssler só hiányzik a szervezetből. Ilyenkor szakembereink javasolják ennek a sónak kúraszerű szedését: naponta 3×1 tablettát elszopogatni vagy 1,5 liter szénsavmentes vízben a 3 tablettát feloldani és egész nap ebből kortyolgatni, a palackot minden egyes alkalmazás előtt felrázni, a kúra 3 hónapig tart.

Schüssler só 400 db tabletta

A Simon patikában gyógyszerészeink és asszisztenseink képzett Schüssler arcdiagnosztikai szakemberek ingyenes tanácsadást végeznek.

A Schüssler sók 2 féle kiszerelésben elérhetőek 80 és 400 tablettás kiszerelésben. Ingyenes tájékoztató füzeteket a Schüssler sókról is keresse patikánkban!

A Schüssler sókkal kapcsolatos kérdésekkel forduljon gyógyszerészeinkhez és asszisztenseinkhez!

Facebook

OLDALTÉRKÉP