Torokfájás – homeopátia

A torokfájás a szervezet védekezőképességének meggyengülése következtében elszaporodó vírusok, baktériumok és gombák miatt alakulhat ki. A nyálkahártya begyullad, a nyak és a torok megduzzad, nyelési nehézségek és égő, szúró fájdalom jelentkezik. A fájdalmat csillapítani és a felülfertőződést megakadályozni szükséges. Gyakran kíséri a torokfájást étvágytalanság és fejfájás is.

Figyeljük meg jól a tüneteket, a torok melyik oldalán érezzük a fájdalmat, jobb vagy bal?  A hideg vagy a meleg javít a tüneteken? Nézzük meg a torkunkat milyen színű, tűzpiros, rózsaszínes, netán lilás?  Milyen a fájdalom szúró, kaparó, esetleg gombócot érzünk a torkunkban?

A homeopátiás szerek segítségével lerövidíthetjük a torokfájós, kellemetlen napokat.

 

A torok jobb oldala duzzadt, rózsaszín, égő, szúró érzéssel, a meleg ételek-italok rontanak az állapoton APIS MELLIFICA homeopátiás golyó ajánlott. A hideg minden formája, ital, étel, borogatás javít a tüneteken.

ApisApis mellifica C15 napozás, csípés, napégés

Simon Webpatika

Szintén a torok jobb oldalán jelentkező, mandulagyulladással együtt járó nagyon erős fájdalom, a torok lilás-pirosas elszíneződésével, a PHYTOLACCA AMERICANA szer segíthet. Gombóc érzés a torokban, az ételek lenyelése is fájdalommal jár, a nyelv fehér lepedékes.

Phytolacca

Simon Webpatika

Ha megfázásból ered a torokfájás, a torok és a nyelv tűzpiros, forró, szárazság érzettel, a nyelésre fokozódó fájdalommal, akkor a ATROPA BELLADONNA homeopátiás gyógyszerre lesz szükség. A pupillák tágak, láz is kísérheti a torokfájást.

Atropa belladonna

Atropa belladonna láz fejfájás influenza nátha

Simon Webpatika

A hideg italok után jelentkező torokfájás, száraz, kaparó érzés esetén, amikor a „hagyjál békén” érzés fokozódik a BRYONIA ALBA fog segíteni. A száj kiszáradt, nagy mennyiségű hideg víz ivása javít a tüneteken.

Bryonia alba homeopátia

Simon Webpatika

Bryonia cretica C15 4g

A lilásvörös, lüktető fájdalmak, gombóc érzés esetén válasszuk a LACHESIS golyócskát, a meleg és az érintés ront, a hideg javít a tüneteken. Bal oldali, vagy balról jobbra vándorló fájdalom jellemző. Még a sálat sem viseli el a nyakán.

Lachesis homeopátia

Lachesis C9 Peithner

 

Simon Webpatika

A hideg időjárás kiváltotta megfázáskor, náthakor jelentkező szálka- érzésszerű torokfájás, tüszős mandulagyulladással, a fülbe sugárzófájdalommal, a HEPAR SULFURIS szer segítségére lesz szükség. Ilyenkor nagyfokú érzékenység is jelentkezik, a meleg javít a tüneteken.

Hepar sulfuris homeopátia

Hepar sulfuris C9 Boiron

Simon Webpatika

A tünetek hirtelen jelentkeznek és a hideg víz ivása vagy fagylalt evése miatt jelentkezik a száraz, kaparó érzés az ACONITUM NAPELLUS golyócskára lesz szükség.

Aconitum napellus homeopátia

Aconitum napellus C 9 Boiron napozás, napégés, pánik, stressz

Simon Webpatika

LYCOPODIUM CLAVATUM homeopátiás szert alkalmazzuk, ha a tünetek érdekes módon délután 4-8 óra között jelentkeznek, felfúvódással, puffadással, emésztési panaszokkal együtt. A jobb oldal fájdalmas és piros, a mandulák gyulladtak, mintha egy golyó lenne a torokban. Bár nagyon fázós, mégis hidegre vágyik.

Lycopodium clavatum

 

Lycopodium clavatum C9 menszesz görcsSimon Webpatika

 

 

Amikor már gennyes, fekélyes a torok, a meleg és a hideg egyaránt ront a tüneteken, nyálfolyás is kíséri a fülbe is sugárzó fájdalmat, bűzös szájszaggal a MERCURIUS SOLUBILIS homeopátiás gyógyszerre lesz szükség.

Mercurius solubilis homeopátia

Mercurius solubilis homeopátia

Simon Webpatika

Ha a tünetek nem javulnak, több napig láz is jelentkezik, nagyfokú nyelési nehézségekkel feltétlenül forduljon orvoshoz.

Adagolás és alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől!

A torokfájás kezelésének homeopátiás lehetőségeit keresse a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

Facebook

OLDALTÉRKÉP