Fogzás, fogápolás babáknak, gyermekeknek

A megfelelő fogápolást már csecsemőkorban az első fogacskák megjelenésekor ajánlatos megtanítani a gyermekeknek, ehhez nyújt segítséget a babáknak kifejlesztett Nenedent tanulószett. A fogzáskor gyulladt íny ápolására, a fogzás megkönnyítésére a Gengigél Baby, az Osa, a Dentinox, a Dologel nyújt megoldást. Később a speciálisan a gyermekek fogápolására alkalmas fogkrémek, fogkefék segítséget jelentenek a fogszuvasodás elleni védelemben.

Gyerek baba fogkrém tanulószett

 

 

Nenedent- Baby tanulószett az első fogacskákhoz, ujjra húzható fogkefe szilikonból,és xilitet valamint kovagélt tartalmazó fogkrém.
Kisbabák és gyermekek részére 6 hónapos kortól 2 éves korig. Nagyon gyengéd, eltávolítja a foglepedékeket, véd a fogszuvasodástól. Fluoridmentes. Tartósítószer mentes. Nem tartalmaz borsmentaolajat, szacharint, nátrium-laurilszulfátot, semleges ph. Kellemes gyümölcs ízű aroma.

Nenedent tanulószett
Használata: húzza óvatosan a mutatóujjára vagy a kisujjára a speciális gyűszűformájú fogkefét. A masszírozó fej közvetlenül az ujjhegynél legyen. Tegyen a masszírozó fejre a Nenedent-Baby tanuló fogkrémből egy keveset, majd körkörös mozdulatokkal tisztítsa meg a gyermek első fogacskáit. A  gyermeket könnyen és egyszerűen meg lehet így tanítani a későbbi önálló fogmosásra is.
Használat után a fogkefét alaposan öblítse le. az ujjra húzható fogkefe mosogatógépben is tisztítható.

 

Újdonság: Anaftin Baby fogínygél

Anaftin Baby fogínygél fogzásra

Gyorsan enyhíti a fogzással járó fájdalmat és a kellemetlen érzést.

Puha applikátor segíti a gél gyengéd felvitelét.

Nem tartalmaz cukrot vagy helyi érzéstelenítőt!

Alkoholmentes!

Az Anaftin Baby fogínygél bioadheziv gél szájüregben történő alkalmazásra.

Rövid idő alatt láthatatlan réteget képez, amely megvédi az ínyt a kellemetlen érzéstől és a fájdalomtól. Természetes összetevői révén segít csökkenteni az érintett területek fájdalmát és a kipirulást.

Az applikátor szilikonszálai finoman masszírozzák az ínyt, ezáltal enyhítik a fogzással járó kellemetlen érzést és egyéb tüneteteket.

Alkalmazás:

Kellő mennyiségű gélt juttasson az applikátor segítségével az érintett terület lefedéséhez, majd finoman masszírozza be.

A gélt ajánlott étkezések után, alvás előtt alkalmazni, mert ez elősegíti a filmképződést és tartósan enyhíti a baba fájdalmát.

Használja olyan gyakran, ahogy szükséges.

 

 

Dentinox fogínygél csecsemőknek a fogzás, gyermekeknek a fogszabályozó készülék alkalmazásának ideje alatt, a fogínygyulladás és a fájdalom kezelésére.
A gél 3-4 hónapos kor alatt nem alkalmazható. Lidokainra, vagy hasonló helyi érzéstelenítőre érzékenyeknél nem alkalmazható. Cukormentes, fogbarát készítmény.

Dentinox gél

 

 

Osa fogínygél kamilla, szegfűszeg, zsálya és borsmenta gyógynövények kivonatait tartalmazza. Ezek mellett immunerősítő-regeneráló hatású propolisz kivonatot is tartalmaz, így gyorsabban múlik el az íny érzékenysége, és a fokozott rágási inger miatt esetlegesen szájba vett tárgyakkal a baba szájába került mikrobák ellen is biztosít egyfajta védelmet. Az OSA fogíny-gél összetevőinek köszönhetően kellemesen hűsít, mérsékli a vérbőséget, ezáltal nyugtatja, csillapítja az íny irritációját, segít helyreállítani a száj-higiénét.

 

Osa fogíny gél fogzás

 

 

Dologel természetes összetételű Valeriana tartalmával csillapítja a fájdalmat, Kamilla és Propolisz tartalmának köszönhetően enyhíti a gyulladást és fertőtleníti a fogínyt.Természetes alkotóelemeinek köszönhetően kíméletes a gyomorhoz , naponta többször is alkalmazható. Hatóanyagai jellemzően nem okoznak allergiás reakciót vagy mellékhatásokat, ezt szakorvosi vizsgáltok igazolják.Cukormentes, így nem árt a kifejlődő fogacskáknak. Kellemes ízű , így a baba szívesen elfogadja. Nem tartalmaz mentolt, így homeopátiás szerekkel együtt is alkalmazható!

Dologel

 

Gengigel Baby a fogzás időszakában kialakuló fájdalmas duzzadt íny kezelésére, a tejfogak kihullása következtében sértett fogíny valamint a begyulladt, vérző fogíny és a különböző okok miatti sebhelyek és afták kezelésére alkalmas csecsemőkortól 7 éves korig.

Gengigel Baby

Új csomagolás:

Gengigel Baby fogzás

Simon Webpatika

 

 

Fogzást könnyítő homeopátiás készítmények:

 

Deprobe Homeo tabletta

A fogzási tünetek általában a baba hat hónapos kora előtt kezdődnek. A fogzással járó fájdalmat és kellemetlenséget minden baba – és mama – megszenvedi.

A sírás és nyugtalanság, valamint a láz, bőrkiütés és hasfájás aggasztó lehet, zavarhatja a baba alvását és az egész család életét. Szerencsére a fogzási tünetek hamar alábbhagynak, amint a fog kibújik.

A Deprobe-Homeo tabletta a biztonságos, kíméletes, ugyanakkor hatékony összetevők kombinációjának köszönhetően már a baba első fogainak kibújásakor használható.

A Deprobe-Homeo gyógyszerkészítményt egyszerű beadni a gyermeknek, mivel szájban oldódó tabletta formájában kapható, tehát nem kell lenyelni. A tabletta behelyezhető közvetlenül a gyermek szájába, vagy feloldható egy kis (műanyag) kanálban,kevés vízzel.

Deprobe Homeo fogzás

 

Viburcol kúp 

A szervezet öngyógyító törekvésének serkentése lázas vagy láz nélküli nyugtalansági állapotokban, például a fogzást kísérő állapotokban. Enyhe fertőzések tüneti kezelése.

A Viburcol végbélkúp kombinációs készítmény, amely olyan homeopátiás monokomponensű szerekből tevődik össze, amelyek egymás gyógyszerképeit kiegészítik.

Homeopátiás végbélkúp Viburcol fogzás, láz

 

A fogzást megkönnyítő homeopátiás szereket a Simon Webpatika Egészségmegőrzés  Fog és szájápolás babáknak, gyermekeknek, fogzás fejezetében foglaltuk össze.

Elmex gyerek fokrém : a fogszuvasodás a tejfogakat ugyanúgy veszélyezteti, mint a végleges fogakat. A tejfogak rendszeres és megfelelő védelmet nyújtó ápolása tehát különösen fontos a később megjelenő maradandó fogak egészsége szempontjából. A gyerekeknek ajánlott Elmex fogkrémet a tejfogak speciális igényeit figyelembe véve fejlesztették ki 6 év alatti gyerekek számára.

Elmex gyerek fogkrém

Elmex Junior fogkrém a 6-12 éves korosztály számára készült, megkönnyítendő a fogváltás időszakát. Az új, hatéves kor körül megjelenő állandó fog különösen hajlamos szuvasodásra, mert a fogzománc még porózus és viszonylag lágy. A magasabb fluoridtartalom elősegíti a fogzománc megkeményedésének folyamatát, és ellenállóbbá teszi a fogat a savas kémhatással, illetve a szuvasodással szemben. Az Elmex Junior fogkrémben lévő aminfluorid előnyös tulajdonságainál fogva még órákkal a fogmosás után is véd a fogszuvasodástól. Enyhe íze támogatja a gyerekeket, hogy áttérjenek az alacsony fluoridtartalmú gyermekfogkrémről a koruknak megfelelő fluorid-koncentrációra.

Elmex junior fogkrém

Bilka organikus gyermek fogkrém 2 éves kortól

Speciális gyengéd ápolás a gyermekek érzékeny fogaira – az egészséges és erős fogakért!
Gyengéd és ízletes, természetes összetevőkkel!
Mentol és fluoridmentes nem tartalmaz szacharint, nátrium-lauril-szulfátot.

Bilka homeopátiás fogkrém gyerek mentol mentes 2 éves kortól
Nem tartalmaz tartósítószereket és mesterséges színezéket.
Homeopátiás kezelések alatt különösen ajánlott.
Xilitet 13%-ban tartalmaz, amely megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását.

Bilka fogkrém gyermek natúr 6 éves kortól

Bilka homeopátiás fogkrém gyerek mentol mentes 6 éves kortól
Speciális gyengéd ápolás a gyermekek érzékeny fogaira – az egészséges és erős fogakért!
Gyengéd és ízletes, természetes összetevőkkel!
Mentol és fluoridmentes.
Nem tartalmaz tartósítószert és mesterséges színezéket.
Körömvirág, bűbájdió és útifű kombinált kivonatát tartalmazza, amely megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását.
Homeopátiás kezelések alatt különösen ajánlott.

Bilka Homeopatic Organic 6+ szájvíz

Speciálisan gyermekek részére kifejlesztett natúr termék, amely hozzásegítheti a gyermeket a rendszeres szájhigiéniai szokásai kifejlesztéséhez.
Megvédi a tejfogakat, valamint a maradandó fogakat, felfrissíti a leheletet.
Steviát – egy természetes növényi anyagot tartalmaz, amelynek szuvasodásgátló és antibakteriális hatása van.
Nem tartalmaz fluoridot és mentolt, mesterséges színezéket, szintetikus édesítőszert.

Bilka homeopátiás szájvíz gyerek mentol mentes

 

Bilka homeopátiás fogkrémek, szájvizek

 

Alkalmazás és adagolás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől, asszisztenseinktől!

A fogzás megkönnyítését és a speciális gyerekeknek kifejlesztett fogápolási termékeket keresse a Simon Patikában és a Simon Webpatikában!

Facebook

OLDALTÉRKÉP