Köhögés kezelése homeopátiával

A köhögés két fajtája a száraz, ingerlő köhögés és a sok váladékkal járó hurutos köhögés esetén a homeopátia segítségére lehet, lerövidítheti a gyógyulás idejét. A jellemző tüneteket mindig figyelje meg alaposan, gondolja végig mi válthatta ki a betegséget, mi javít vagy ront az állapotán.

A száraz, ingerlő köhögés a nátha, a megfázás kísérő tünete, de lehet pszichés eredetű, sőt bizonyos gyógyszerek- egyes vérnyomáscsökkentők mellékhatása is lehet. Jelentkezhet nappal, de leginkább  este, lefekvéskor zavarja meg a pihenésünket.

Száraz köhögés homeopátia

Éjféltájban, ahogy az ágyban elhelyezkedik, betakarózik jelentkezik a száraz, fulladásszerű köhögés, gyakran az egész család nem alszik miatta, hiszen a mélyről jövő, ugatós köhögés hangja betelíti a lakást. Sokszor annyira köhög, hogy már öklendezni is kezd tőle DROSERA homeopátiás golyó segíthet.

Drosera rotundifolia

COCCUS CACTI golyócska alkalmazható, ha úgy érzi, mintha valami csiklandozná a torkát és ettől  köhögési rohamok jönnek. Hideg italokat kíván és azok javítanak a tünetein.

Görcsös köhögés esetén, amikor a hideg víz ivása után vagy a hideg levegő belégzésével jelentkezik az ingerköhögés. Lehet, hogy még az arca is elkékül a nagy erőlködéstől a CUPRUM METALLICUM golyócska javíthat a tüneteken.

Cuprum metallicum

Ha annyira köhög, hogy a mellkasát nyomja a két kezével, mert úgy érzi attól jobb lesz, a szája teljesen kiszárad és nagyon szomjas a BRYONIA ALBA segíthet. A meleg, forró italok, levesek javítanak a tüneteken. Nagyon ingerlékeny a betegség idején, azt sem szereti, ha foglalkoznak vele, „hagyjanak békén” érzése van, csak fekszik az ágyban és várja, hogy jobban legyen.

Bryonia alba homeopátia

Ha a száraz, fullasztó köhögés a hideg szélben való séta, vagy a légkondicionáló használata után jelentkezik, akkor alkalmazza rögtön a tünetek megjelenésekor az ACONITUM NAPELLUST

Aconitum napellus

Ha a torka, a szája kiszárad és ettől a száraz, kaparó érzéstől fullasztó köhögés jelentkezik, lehet láz is kiséri a köhögést, nagyon érzékeny mindenre, a fényre, a zajra, a szagokra akkor az ATROPA BELLADONNA golyócska segíthet.

Atropa belladonnaAtropa belladonna

RUMEX CRISPUS-ra gondoljon, ha úgy érzi, mintha egy tollpihe csiklandozná a torkát, ráadásul a hideg levegő belélegzésével a köhögés erősödik, ezért sálat köt a szája elé.

Rumex crispus

 

 

Hurutos köhögés során nagy mennyiségű váladék képződik, ami pang, a mellkast meghallgatva zörejek hallatszódnak. A váladék lehet sárgás, nyúlós, sokszor hátra csorog a garatba. A tüneteket mindig figyelje meg jó alaposan, hogy mi válthatta ki vagy mi javít illetve ront a tüneteken.

Hurutos köhögés homeopátia

Állandó köhögés, gyakran arcüreggyulladás áll a háttérben a váladék nyúlós, sárgás, ragacsos, hátrafelé is csorog a garatba. Az arca is fáj pontszerűen, meg tudja mutatni pontosan hol fáj. Javulás  a meleg ágyban következik be, romlik éjjel 1-3 között KALIUM BICHROMICUM homeopátiás szer segíthet.

Kalium bichromicum homeopátia

CEPHAELIS IPECACUANHA golyócskára lesz szükség, ha a nagy mennyiségű váladék annyira ingerli, hogy állandóan hányingere van, de a hányás után sem tudja a váladékot felköhögni. A tünetek nyugalomban és friss levegőn javulnak.

Cephaelis ipecacuanha

ANTIMONIUM TARTARICUM lesz szükség, ha sok váladék van a hörgőkben, úgy érzi, mintha tele lenne a mellkasa. A váladékot csak nehezen tudja felköhögni. Pangó váladék, zörög, szörtyög az egész mellkas. Melegben romlanak a tünetek.

Antimonium tartaricum,

CAUSTICUM golyócska segíthet, ha a nagy mennyiségű váladék gyakran visszacsúszik. Rekedtség is társul hozzá. Köhögés közben még a vizelet is elcseppen. Romlanak a tünetek időjárás változáskor és száraz hidegben.

Causticum

 

Hátrafelé csorog a váladék  és ezért állandóan köhög, folyamatos köhögési rohamok, amitől teljesen kimerül. Belélegzéskor hideget érez. Semmi se jó neki, ha betakarózik melege van, ha kitakarózik fázik CORALLIUM RUBRUM golyócskára lesz szükség.

Corallium rubrum

Általában éjjel 2-4 között jelentkezik a  fuldokló köhögés, gennyes váladékkal. Mindig úgy érzi, mintha egy tollpihe csiklandozná a torkát. Fókaugatás szerű köhögés jellemzi. Habár fázik, mégis izzad és rendkívül ingerlékeny, akkor a HEPAR SULPHURIS segíthet.

Hepar sulfuris

Hajnalban jelentkezik a köhögés, mindig izzad közben és fáj a háta KALIUM CARBONICUMRA lesz szükség, A tüneteken az javít, ha a térdére támaszkodik.

PULSATILLA PRATENSIS tünetei nagyon változatosak, a betegség közben mindig vigasztalásra vágyik, nyűgös, sírós.Este lefekvés után a meleg ágyban kezd el köhögni, ha egy párnával megtámasztja magát javulnak a tünetek.

Pulsatilla

A bőséges váladék miatt állandóan a torkát köszörüli, éjfél után jelentkezik a köhögés és a meleg ételektől, italoktól valamint az édességektől javulás következik be, akkor az EUSPONGIA OFFICINALIS segíthet.

Euspongia offocinalis homeopátia

Alkalmazás és adagolás tekintetében érdeklődjön gyógyszerészeinktől!

A köhögés homeopátiás megoldására szolgáló gyógyszereket keresse a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

Facebook

OLDALTÉRKÉP