Depresszió, stressz homeopátiás lehetőségek

 

Az életünk során sokszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor azt gondoljuk innen már nincs kiút, ezt nem éljük túl. Szeretett családtag, barát elvesztése, válás, súlyos,  gyógyíthatatlan betegség, baleset, sokkélmény, munkahely elvesztése.

Ha ezeket a traumákat nem tudjuk feldolgozni, az előbb-utóbb testi betegségekhez vezethet. Étvágytalanság, lehangoltság, “mindenki hagyjon békén”, ” nincs kedvem semmihez”érzés, depresszió jelenik meg.

A nehéz helyzetek megoldásában segítségünkre lehetnek a Bach virágterápia, a homeopátia és a Schüssler sók is.

 

A HOMEOPÁTIÁBAN az ACONITUM a rossz hír hallatán, a balesetnél, a minket ért sokk esetén vagy a pánik helyzetben elsőnek választandó szer lehet.

 

Aconitum napellus homeopátia

Az ARSENICUM ALBUM; akkor segíthet, ha úgy érezzük a súlyos betegség kapcsán, hogy hiába minden, úgysem használ semmi. Még az orvosban sem bízunk meg teljesen,több orvos véleményét kikérjük, megpróbálunk minden fellelhető szakirodalmat elolvasni a betegséggel kapcsolatban és közben az összes tünetet, amiről olvasunk, észleljük magunkon, egyre nő bennünk a nyugtalanság, a feszültség, a halálfélelem.

Arsenicum album homeopátia

A GELSEMIUM akkor segíthet, amikor a rossz hír, a diagnózis hallatán teljesen lebénulunk, gyengeség, remegés fut végig a testünkön, miközben úgy érezzük ” leszállt a köd” az agyunkra, nem tudjuk hogyan tovább, mik a teendők.

Gelsemium

Az IGNATIA; -ra van szükségünk, ha teljesen érthetetlenül reagálunk a súlyos helyzetre nevetünk, miközben sírni kellene, hisztirohamot kapunk. Úgy érezzük gombóc van a torkunkban, nem tudunk megszólalni.

 

 

A SCHÜSSLER SÓK közül a KALIUM PHOSPHORICUM segíthet a nehéz helyzetben, amikor teljesen lehangoltak leszünk, semmihez sincs kedvünk, egész nap ki sem mozdulunk a szobából, egész éjjel csak hánykolódunk, nem tudunk aludni, depresszió tör ránk.

Schüssler 400 db

 

A BACH VIRÁGESSZENCIÁK közül az ERNYŐS MADÁRTEJ és az ELSŐSEGÉLY CSEPP és a BACH RESCUE készítmények segítenek feldolgozni a minket ért traumákat, csökkentik a nehéz helyzettel járó stresszt, feszültséget.

Bach virágokBach Rescue

 

Ezekben a helyzetekben kérjünk segítséget szakemberektől, homeopata orvosoktól, Bach virágterapeutáktól, Schüssler só tanácsadóktól, gyógyszerészektől! Az alternatív terápia jól tud együtt működni a hagyományos orvoslással, a kettő jól kiegészíti egymást!

Depresszió

Facebook

OLDALTÉRKÉP