Herpesz kezelése homeopátiával

Az ajak herpesz képződés során először bizsergés, majd égő érzés, viszketés jelentkezik, majd kialakulnak a vízzel telt apró hólyagok, végül pörkök képződnek. A herpesz kiváltó okai között megtaláljuk a stresszt, a lázat, a mensest, a napozást, a lelki traumát. Az ajak herpesz kialakulásáért a Herpes simplex vírus a felelős.

A hagyományos kezelés mellett a kellemetlen tünetek enyhítésére a homeopátiás gyógyszerek gyors segítséget nyújtanak. Figyeljük meg jól a tüneteket, a kiváltó okokat és ezek alapján válasszuk ki a megfelelő homeopátiás szereket.

 

Herpesz homeopátia

Simon Webpatika

Amikor kezdjük érezni a bizsergő, égő érzést azonnal kezdjük el az APIS golyócskát szedni C9-C15 potenciában napi 3×5 golyót, kezdetben lehet gyakrabban is akár félóránként 5 golyót.

Apis

 

Amennyiben már megjelentek a vízzel telt, apró hólyagok és viszket is akkor a RHUS TOXICODENDRON C9-C15 golyócskából szedjünk be 3×5 golyót, csak amíg a tünetek fennállnak.

Rhus toxicodendron homeopátia

Ha általában nyáron a napsütés hatására jön elő a herpesz, akkor a NATRIUM MURIATICUM C9-C15 potenciában naponta 3×5 golyót szopogassunk el.

Natrium Chloratum homeopátia

Ha nem sikerült időben elkezdeni a kezelést és már sárga pörkök jöttek létre, amelyekből gennyes, sárgás váladék ürül, akkor a GRAPHITES szerből C9-C15 naponta 3x 5 golyót szedjünk.

Graphites homeopátia

A homeopátiás szerek szedését csak addig kell folytatni, amíg a tünetek fennállnak.

A herpeszt a Herpes simplex VÍRUS okozza, ezért az immunrendszer erősítésére VINCETOXICUMOT alkalmazzunk D6-D12 potenciában, naponta 2×5 golyót.

Vincetoxinum hirundinaria

 

Ha a herpesz gyakran jelentkezik, akkor érdemes 2-3 hónapig is alkalmazni.
Segítségünkre lehet az ENGYSTOL homeopátiás komplex, aminek egyik alkotórésze szintén a Vincetoxicum, 3×1 tablettát szopogassunk el. Itt is érdemes 1-1 kúrát tartani.

Engystol tabletta homeopátia Heel immunrendszer

ADAGOLÁS ÉS ALKALMAZÁS TEKINTETÉBEN KÉRJEN TANÁCSOT GYÓGYSZERÉSZEINKTŐL!

A herpesz kezelésére való homeopátiás segítséget keresse a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

Facebook

OLDALTÉRKÉP