Hányás, hányinger kezelése homeopátiával

Hányást, hányingert okozhatnak vírusok, baktériumok, de lehet gyógyszerek, például a kemoterápiás szerek mellékhatása is.

Túl sok étel- ital, romlott étel fogyasztása is gyakran okoz hányást, hányingert.

Utazási betegség, azaz hajón, buszon, autóval, repülőn való utazás során is jól ismert a hányinger jelentkezése. Sokan a kanyargó utak során érzik rosszul magukat.

A várandósság alatt sok kismama küzd a reggeli émelygés kellemetlen tüneteivel.

A szédülés gyakran együtt jár a hányinger érzésével.

Stresszes élet is az okozója lehet a hányingernek és a hányásnak.

Akinek lámpaláza van az is gyakran érez hányingert egy-egy vizsga előtt.


Figyeljük meg jól a tüneteket, a következő homeopátiás szerek segíthetnek, hogy minél hamarabb átvészeljük a kellemetlen órákat, napokat.

A hányás során sok folyadék és ásványi anyag távozik a szervezetből, ami kiszáradáshoz vezethet, ezért a folyadék pótlásáról mindenképpen gondoskodni kell.

Súlyosabb, több napja fennálló hányás esetén és csecsemők, kisgyermekek esetében mindenképp forduljon orvosához!


A Cocculus homeopátiás szert alkalmazza, ha állandóan szédül, hányingere van, hasa puffadt, nem eszik, nem iszik, mert attól is hányingere lesz. Az utazás során lesz hányingere és az autóban nem szereti, ha kinyitják az ablakot, mert a tünetei a hidegtől romlanak.

Cocculus

A Colchicum golyócskát alkalmazza, ha a szagokra extra érzékenyen reagál, mindentől undorodik, kivéve a feketekávétól, amit jó is, hogy megiszik, mert mindig úgy érzi, hogy annyira gyenge, hogy elájul.

Colchicum autumnale
Nux vomica homeopátiás szerre lesz szüksége, ha folyton émelyeg
, de csak hányingere van, az is leginkább reggel jelentkezik. A túl sok evés-ivás után jelentkező hányinger esetén is gondoljunk erre a szerre (másnaposság esetén is). Sokszor úgy érzi, mintha egy nehéz kő lenne a gyomrában. A nyelv hátsó részén sárgás-zöldes lepedék látható. Mindenre túlérzékeny: a zajra, a szagokra, a fényre.

Strychnos nux vomica

Arsenicum album-ra lesz szükség, ha gyomorégés is jelentkezik a hányinger mellett, állandóan szomjas, de mindig csak kis kortyokban iszik,úgy érzi a meleg víz jót tesz. Folyton szorong az egészsége miatt, nem hiszi el, hogy nincs nagy baj.

Arsenicum album homeopátia

Bryonia homeopátiás szer segíthet, ha egész nap csak fekszik, a legkisebb mozgás is ront az állapotán, nagyon szomjas, de még a poharat felemelni is nagy nehézséget okoz. Ilyenkor kifejezetten társaságkerülővé válik, nem szereti ha zavarják, mindenki hagyja békén érzés keríti hatalmába.

Bryonia alba homeopátia
China golyócskát alkalmazza, ha a szagokra nagyon érzékeny, rendkívül kimerült, gyenge, hányás és hasmenés is jelentkezik. Puffadt a hasa is. Nagyfokú szomjúság jellemzi.

China rubra

Ignatia-ra lesz szükség, ha mindentől undorodik és hányingere van, de érdekes, hogy a nehéz, zsíros ételek javítanak az állapotán. Romlik kávétól, szagoktól az állapota.


Ipecacuanha a várandósság alatt jelentkező hányinger esetén választandó, amikor a hányás sem javít a tüneteken.

Cephaelis ipecacuanha

Sok váladékkal járó köhögésnél, amikor annyira köhög, hogy attól lesz hányinger, hányás. A nyelv tiszta, rózsaszínes.

Az Antimonium crudumot akkor alkalmazza, ha túl sok vagy túl nehéz étel fogyasztása után jelentkezik a hányinger, hányás. Jellegzetes tünet, hogy a nyelven vaskos, fehér lepedék látható.

Antimonium tartaricum


Sepia segíthet,ha nem bírja a szagokat, még az étel látványától is rosszul van.

Phosphorus homeopátiás szer segít, ha az émelygés, hányás során kívánja a hideg vizet, amint azonban a gyomrában a víz felmelegedett, rögtön kihányja.

Phosphorus

Csecsemőknél előfordul, hogy még az anyatejet is kihányja a baba, hányás után kimerültnek látszik, ilyenkor az Aethusa homeopátiás szer segíthet.

Aethusa


C9-C15 potenciából naponta 3x 5 golyót szopogasson el, ha jobban van az adagolást ritkítani lehet.

Csecsemők és kisgyermekek esetén forduljon homeopata orvoshoz!

Adagolás és alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől!

A gyógy- és fűszernövények közül: gyömbér, fahéj, szegfűszeg, édeskömény, borsmenta, csalán, szerecsendió segíthet. A gyógy-és fűszernövényekből 1 teáskanálnyit 2,5 dl forró vízzel leönteni, 10 percig állni hagyni, leszűrni majd apránként fogyasztani.
Adagolás és alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot szakembereinktől!

Facebook

OLDALTÉRKÉP