Bárányhimlő kezelése homeopátiával

A bárányhimlő hólyagos, kiütéssel járó fertőző betegség, melyet a Varicella zoster okoz, gyermekkorban jelentkezik. Lappangási ideje 14-21 nap.  A betegség hőemelkedéssel, köhögéssel, torokfájással, rossz közérzettel, étvágytalansággal és gyengeséggel kezdődik, majd viszkető piros pöttyök jelennek meg a beteg testén és nyálkahártyáin, amelyek hamarosan hólyagokká alakulnak, majd – kifakadás után – hegesednek, és pörkös kiütésekké válnak. A kiütések az arcon, a törzsön jelentkeznek, majd a test többi részein, így a száj, a szemhéjak, a nemi szervek környékén is megjelennek.

 

Mit tegyünk bárányhimlő esetén?

A gyermeknek vágjuk nagyon rövidre a körmeit, így megelőzhetjük, hogy elvakarja a hólyagokat.

Ne fürödjön kádban, hanem zuhanyoztassuk.

Ne engedjük, hogy a törölközővel dörzsölje a kiütéseket, óvatosan itassuk fel a vizet a bőrről.

A viszketés enyhítésére mentolos hintőport vékony rétegben alkalmazhatunk.

Ne kenjük be a bőrét semmilyen krémmel, így megakadályozhatjuk a bőrön élő baktériumok szervezetbe jutását és ott fertőzés okozását.

A lázat és a fájdalmat lehet csillapítani, de a szalicilát tartalmú gyógyszereket, így az Aspirint kerülni kell ilyenkor.

Homeopátiás segítséggel, a betegség lefolyása enyhíthető, a gyógyulási folyamat lerövidíthető.

Mindig figyeljük meg jól a gyermeket és a tünetek alapján válasszuk ki a homeopátiás szert! Alacsony potenciában C5-C15 alkalmazhatjuk, naponta 2-3 alkalommal a szereket.

 

Atropa Belladonnát a hólyagok megjelenésekor adhatjuk, ha láz is jelentkezik, adhatjuk fél óránként a golyócskákat, ha a láz a hőemelkedés enyhül az adagolást ritkítani lehet, a fényre, a zajra érzékeny a gyermek, legszívesebben a sötét szobában fekszik.

Atropa belladonna

Rhus toxicodendront alkalmazzuk egészen a pörkök megjelenéséig naponta 3 alkalommal 1-2 napig, majd napi 1-szer. A hólyagocskák viszketnek, a hideg ront a tüneteken, a betakarózás, azaz a meleg enyhíti a viszketést, nem szeret feküdni, inkább mozog egész nap, mert ez enyhíti a tüneteit.

Rhus toxicodendron homeopátia

A pörkösödés kezdetén az Antimonum crudumot a kis kiütések az egész testen, a fül mögött is nagyon viszketnek, hideg javít rajtuk, ha a hólyagok nagyon nagyok, kékes színűek, akkor az Antimonium tartaricumot alkalmazzuk, a gyermek nagyon ingerlékeny.

Antimonium tartaricum,

A pörkök leválásának segítésére a Mezereumot, amikor a bőr tele van elviselhetetlenül viszkető, nedvedző, vastag pörköket képező bőrkiütésekkel, mézgaszerű váladék is jöhet ki a hólyagokból, a gyermek a radiátor közelébe vágyik, mert a sugárzó hő javít a tüneteken.

Mezereum

Ha a gyermek nagyon nyugtalan, sírós, állandóan dédelgetésre vágyik a Pulsatillát alkalmazhatjuk a többi szer mellett kiegészítésként, ilyenkor ezt C30 potenciában adjuk.

Pulsatilla

Elhúzódó bőrkiütések esetén, ha nem gyógyul a bőr, akkor a Sulfurt adjuk 2-3 hétig még.

Sulfur homeopátia

Adagolás és alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől!

PoxClin hab  jó kiegészítője a homeopátiás kezeléseknek a viszketés csillapítására, az Aloe növényből készült.

Pox Clin bárányhimlő tüneteinek enyhítésére

A bárányhimlő során alkalmazható homeopátiás szereket keresse a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

 

Facebook

OLDALTÉRKÉP