Szemölcs kezelése

A szemölcsöt vírusok okozzák. A közönséges szemölcs (verruca vulgaris) kerek vagy szabálytalan- karfiolra emlékeztető -formájú. Lehet a kézen, a talpon, az arcon, az ujjakon a körmök környékén. Nagyon gyakori 10-16 éves korúaknál.

Szemölcs fagyasztó, szemölcs elleni ecsetelő

Másik fajtája fehér színű, kerek, csoportosan előforduló, amely a test bármely részén megjelenhet. Uszodaszemölcs vagy futószemölcs néven (molluscum contagiosum) közismert, terjedésében a sok ember által használt vizes közegek, így az uszodák, a közösen használt zuhanyzók szerepet játszanak.

Az immunrendszer legyengülése is közrejátszik a létrejöttében, bőrkontaktussal terjed.

A szemölcsök leggyakrabban a talpon fordulnak elő. Ezek általában kör alakúak és durva felülettel rendelkeznek. A talpra nehezedő nyomás miatt mélyen beágyazódnak a talp felületébe, ezért gyakran nagyon fájdalmasak.

A szemölcsök akkor fájnak, ha berepednek, ezért érdemes minél hamarabb elkezdeni a szemölcseltávolító használatát.

A kis kiterjedésű felületekre az ecseteléses eljárás alkalmas.

Dr Milesz Vérehulló fecskefű ecsetelő

Dr Milesz vérehulló fecskefű ecsetelő  szemölcs

Az ecsetelő szemölcs, tyúkszem, elhalt szaruréteg sejtjeinek eltávolítására alkalmas.

30 ml kivonat 3g vérehulló fecskefű virágos hajtásrészének alkoholos kivonatát tartalmazza.

Alapos lemosás után vattás végű ecsetelő segítségével vigye fel az oldatot a szemölcs vagy a tyúkszem felületére naponta 2-3 alkalommal. Vigyázzon a környező területre ne kerüljön az ecsetelőből.

InfectoDell szemölcs elleni ecsetelő

InfectoDell szemölcs elleni ecsetelő

külsőleg alkalmazzuk uszoda szemölcsök vagy más néven futó szemölcsök ecsetelésére (molluscum contagiosum). Az Infectodell oldat feloldja a vírussal fertőzött sejteket, egy védekezési reakciót indít el a bőrben, mely gyógyulásához vezet. A kezelés következtében egy kis felületen fájdalommentes gyulladás jön létre, A gyulladás megszűnését követően a szemölcs is gyógyul.

Egaver szemölcs elleni ecsetelő

Egaver szemölcs elleni ecsetelő

Ifjúkori szemölcs kezelésére

Javasolt: vírusos eredetű szemölcsök kezelésére, gyógyítására ifjúkori szemölcsök (verruca plana juvenilis) kezelésére a szemölcs nagyságától függően 3-6 hétig alkalmazni a szemölcsök kiújulása esetén a kúrát megismételni

Az Egaver hatóanyagait képező növényi savakat a népgyógyászat régóta sikeresen alkalmazza szemölcsök (kézen, lábfejen, térden vagy arcon megjelenő, gyorsan szaporodó érdes felszínű, kemény tapintású, bőrszínű, lapos formában megjelenő hámváltozások) megszüntetésére. Az Egaver különösen alkalmas – az elsősorban uszodai fertőzés során kialakuló – ifjúkori szemölcs (futószemölcs) kezelésére.

Acetocaustin szemölcsirtó oldat

Acetocaustin szemölcsirtó oldat

Az Acetocaustin savas hatóanyagú (monoklór-ecetsav) szemölcs eltávolító orvostechnikai eszköz.

Az Acetocaustinnal csak rövid kezelési idő szükséges. A javasolt, heti egyszeri alkalmazás betartása mellett a szemölcs maximum 5 hét alatt eltávolítható. A szemölcs körüli egészséges bőrt a kezelés előtt jól záró kenőccsel (pl. vazelinnel, cinkpasztával) jól be kell kenni. A spatulával egy kis pöttynyi Acetocaustint kell tenni a szemölcsre. Mivel az oldat erős sav, csak a szemölcsre szabad kenni és megszáradni hagyni. Egy hét alatt a monoklór-ecetsav feloldja a szemölcs felső rétegét, a feloldott var ragtapasz segítségével eltávolítható. A sav csak a szemölcs legfelső rétegét tudja feloldani, ezért a kezelést mindaddig ismételni kell, amíg a szemölcs teljesen el nem tűnik.


A közönséges szemölcsök (Verruca vulgaris) otthoni kezelésére  ajánlott.
 

Figyelmeztetés!

Erősen maró hatású! Gyermekektől elzárva tartandó! Ne vegye a szájába! Ne nyelje le!

Alkalmazása hetente 1x
Hatékony készítmény: 5 alkalommal való kezelés elegendő a szemölcsök teljes eltávolítására
. 

Az arcon, a nemi szervek tájékán, anyajegyek, öregségi szemölcsök, sebeken vagy sérült szemölcsökön, túlzott hegképződés esetén nem alkalmazható!

 

Bye Wart krém

Bye Wart szemölcs irtó

Természetes hatóanyag-tartalmú krém, amely fájdalommentes és gyors megoldást kínál a szemölcsök kezelésére. A Bye Wart! több természetes összetevőt tartalmaz, melyek mindegyike bizonyítottan hatásos a szemölcsök eltávolításában.

A krém védő filmréteget képez a szemölcs felszínén, amely védi a szemölcsöt (a külső sérülésektől, ugyanakkor) lehetővé teszi, hogy a hatóanyagot elpusztítsák a szemölcsöt, és támogatja a gyógyulási folyamatot. A Bye Wart! könnyen használható, gyermekek és cukorbetegek számára is alkalmas.

Másik módszer a szemölcsök lefagyasztására szolgáló szemölcseltávolítók, szemölcsirtók használata.

Master Aid Crioline szemölcs irtó spray

Master Aid szemölcs fagyasztó spray

A szemölcsök alacsony hőmérsékleten történő kezelésére és eltávolítására szolgál. A termék lefagyasztja a szemölcsöt, és egy olyan folyamatot indít el, amelynek révén a szemölcs 10-12 nap alatt teljesen eltűnik. Általában egyetlen kezelés elegendő, de ha a szemölcs nem múlik el, a kezelést meg kell ismételni. A kezelést legfeljebb háromszor lehet elvégezni, de közöttük mindig 10-12 nap szünetet kell hagyni. Ha a harmadik kezelés sem eredményes, orvoshoz kell fordulni.
Felhasználás:
Az applikátoron lévő fagyott tampon és a szemölcs közötti kapcsolat határozza meg a szemölcs hőmérsékletének csökkentését. A szemölcs fagyasztása egy apró fájó érzést okozhat, de ez gyorsan megszűnik. A kezelt terület néhány percig érzékeny marad, és viszkethet. 10 – 12 nap közötti idő elteltével megindul a bőr újbóli kialakulása, és a szemölcs helyén egészséges bőr nő.

Master Aid Crioline szemölcs tapasz

Master Aid Crioline szemölcs tapasz

A Crioline szemölcsírtó tapasz a tenyéren és a talpon található szemölcsök eltávolítására szolgáló orvosi kötszer, melyben a leghatékonyabb hámosító anyag a triklór-ecetsav található. A gélt egy puha védőkorong veszi körül az egészséges bőrfelület védelmére. A gél hatására a szemölcs hámlásnak indul, majd fokozatosan eltűnik. A tapasz hordozó anyaga dermoaktív (HM-PS) ragasztót tartalmaz a hypoallergén tapadás érdekében.

Alkalmazás:
A kezelt felület legyen tiszta és száraz. A tapasz felhelyezésekor annak belső központi része fedje a szemölcsöt. Cserélje a tapaszt 12 óránként legalább 3 napon át. A kezelés befejeztével egy puha gézzel, finom dörzsöléssel távolítsa el a lehámlott bőrfelületet. Amennyiben a szemölcs nem távolítható el teljesen, úgy ismételje meg a kezelést, de tartson 3 nap szünetet. A kezelés összesen 4 alkalommal ismételhető meg (3 nap lefedés, 3 nap szünet). Amennyiben a szemölcs a negyedik kezelés után sem tűnik el, forduljon orvoshoz.

Figyelmeztetések:
Gondosan olvassa el a dobozban található használati utasítást. Gyermekek elől elzárva tartandó. Kizárólag az érintett bőrfelület kezelésére alalmazzuk a kéz és a láb szemölcseinek eltávolítására. Kerüljük a szemmel és a nyálkahártyával való érintkezést. Ne használjuk anyajegyen, májfolton, szeplőn vagy sérült bőrfelületen.

Dottor Ciccarelli szemölcs eltávolító spray

Dottor Ciccarelli szemölcs fagyasztó spray

A Dottor Ciccarelli-féle szemölcsterápiás spray a krioterápia eszközeinek köszönhetően távolítja el a sima és a talpszemölcsöket. A krioterápia, azaz fagyasztásos terápia abból áll, hogy az extrém hideg, azaz -45C és -50C közötti hőmérséklet alkalmazása lefagyasztja a szemölcsök gyökerét, ami után leválik egész szemölcs. Hatékony, és a 12 applikátorának köszönhetően könnyen is használható.

A talpszemölcsökkel leginkább meleg-nedves helyeken lehet megfertőződni, mint például uszodákban, ahol a láb közvetlenül érintkezik a talajfelülettel. Ezért kifejezetten ajánlott elkerülni a mezítlábas járást.

Wartner hatékony megoldást nyújt a kézen és a lábon levő szemölcs eltávolítására.

Wartner Szemölcsfagyasztó spray

Wartner szemölcs fagyasztó spray

Otthon is könnyen elvégezhető. Első lépésben lefagyasztja a szemölcsöt a gyökeréig, második lépésben hólyagot

képez, amíg a közönséges szemölcs vagy a lábon lévő szemölcs le nem esik, és végül új bőr képződik.

Wartner Szemölcseltávolító stift

Wartner szemölcs eltávolító stift

Triklórecetsav géles eljárás, a kezelés időtartama 8-12 hét.

 

 

Salvequick szemölcs tapasz

Salvequick szemölcs tapasz

Szaliciles védőtapasz talpon megjelenő szemölcsre.

Segíti a szemölcs eltávolítását és csökkenti annak terjedését.

Kényelmes használat egy lépésben. Cserélje a tapaszt mindennap.

6 éves kor felett alkalmazható.

Cukorbetegség, veseelégtelenség, vérkeringési zavar esetén kérjen tanácsot gyógyszerészétől, orvosától!

Sebes, sérült bőrön nem alkalmazható!

Szalicilsavra érzékenyek ne alkalmazzák!

Kiszerelés: 20 db

 

 A szemölcs kezelésében alkalmazható gyógynövények:

 KÖVIRÓZSA

örökzöld, pozsgás növény, a legenda szerint Jupiter, a villám Istene megvédte azt a házat, aminek a tetején a kövirózsa termett, innen ered a mennykővirág, égdörgőfű elnevezés is. A latin elnevezése a Sempervivum örökké élőt jelent. Nagyon igénytelen növény, sok faja ismert, bárhol megterem, akár még a háztetőkön, kerítéseken, sziklakertekben is. Virágaik sárga, rózsaszínű, piros vagy fehér színűek, csillag alakúak.

Kövirózsa

A népgyógyászat a Sempervivum tectorumot használja, a friss préslé alkalmazható égésekre, sebekre, rovarcsípésekre, szemölcsök kezelésére. A kozmetika a szeplők, májfoltok halványítására használja.

 

 VÉREHULLÓ FECSKEFŰ a Mákfélék családjába tartozik.

Vérehulló fecskefűDr Milesz vérehulló fecskefű ecsetelő  szemölcs

Neve a görög chelidón, azaz fecske szóból ered, mert a növény áprilistól egészen őszig virágzik, amíg a fecskék itt vannak. Évelő, sárga vagy narancspiros gyökértörzsű növény. 80 cm magas, levelei páratlanul szárnyaltan szeldeltek. 4 sziromlevele sárga színű, a szár csúcsán 2-8 virág ernyőt képez. A termés becőszerű tok. Bokros helyeken, kerítések és utak mellett, erdők szélén gyakori. Virágzáskor gyűjtik a föld feletti részeket a Chelidonii herba-t.
A növénynek sárga vagy narancspiros tejnedve van, ami 30 -féle alkaloidot tartalmaz.
Külsőleg a tejnedvet szemölcsök kezelésére alkalmazzuk. A szemölcsre csepegtetve, néhány napi kezelés után pörk képződik, ami azután leválik a bőrről, a kezelést óvatosan végezzük!

Alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől!

A szemölcs kezeléséhez alkalmazott szerek esetében mindig olvassuk el a tájékoztatót és tartsuk be pontosan az utasításokat!

Gyerekek elől elzárva tartandóak! Tilos a szájba venni és lenyelni! Bármilyen probléma esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz!

A szemölcs kezelésére alkalmazott szereket keresse a Simon patikában és a

Simon Webpatikában!

Facebook

OLDALTÉRKÉP