Parádi gyógyvíz

Parádi kénes gyógyvíz: a Csevice forrás gyógyvizét  200 éve használják különféle emésztőszervi megbetegedések kezelésére.

Savtúltengéssel járó gyomor- és bélbetegségekben;, valamint savhiányos gyomor- és bélhurutban egyaránt használható. A gyomornedv elválasztást fokozó, vagy csökkentő hatás attól függ, hogy fogyasztása éhgyomorra, vagy étkezés közben történik. Két órával étkezés előtt fogyasztva az alkalikus gyógyvíz csökkenti a gyomornedv elválasztást, a táplálékkal együtt  vagy után fogyasztva azonban fokozza.
Elősegíti az emésztést, megszünteti a puffadást.

Borokkal együtt fogyasztva megakadályozza a másnaposság kialakulását, másnapos állapotban fogyasztva pedig enyhíti,megszünteti a másnapos gyomor nemkívánatos tüneteit.

A gyógyvíz az epebántalmak kezelésében is fontos szerepet tölt be. Elfogyasztása után mintegy 15 perc múlva kíméletes epehólyag-összehúzódás következik be, az epehólyag kiürítése az epepangással járó betegségek esetén része a kezelésnek. A kellő hatás eléréséhez célszerű egy pohár testhőmérsékletű gyógyvizet lassan kortyonként éhgyomorra elfogyasztani.

A légzőszervek idült hurutos állapotainál igen kedvezően hat – nyákoldó, köptető hatása miatt. A gyógyvíz hatására a hörgőkben fokozódik a váladékkiválasztás, ezért a dohányzás okozta idült hörghurutban is ajánlott fogyasztása. Vizelethajtó hatásának köszönhetően értékes szerepet játszik a vesekőképzõdés megelőzésében, a vesemedencék és húgyutak tisztításában.

A kénes ivókúrák során kén rakódik le az ízületi porcokban, ez az oka annak, hogy mozgásszervi betegségek; kezelésében kedvező hatást tapasztaltak a Csevice-vizes ivókúra alkalmazásával.

Adagolás

Mind a savtúltengés, mind a savhiányos gyomorhurut esetében 1-2 dl Parádi kénes gyógyvíz elfogyasztása elégséges a kedvező hatás eléréséhez.

Az epehólyag és epeutak betegségei esetén naponta 3 x 2 dl ajánlott 3 4 hetes kúra formájában, hasonló adagolás javasolt a vizelet-elválasztás növelése érdekében.
A bélrenyheség, a hörghurut és az ízületi bántalmak kezelésére naponta 1 2-szer 1 2 dl javasolt.
Másnaposság esetén több részletben elosztva 5-7 dl elfogyasztása ajánlott.

Nem használható heveny máj- és epegyulladás, heveny emésztőszervi megbetegedések, fokozott pajzsmirigyműködés, tuberkulózis és rosszindulatú daganatos megbetegedések esetén.

Parádi gyógyvíz
Adagolás és alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől, asszisztenseinktől!

Facebook

OLDALTÉRKÉP