Tengervizes orrspray nátha, megfázás esetén

A nátha az egyik leggyakoribb megbetegedés, okozhatják vírusok, baktériumok és lehet allergiás eredetű is. A nátha tünetei orrdugulás, orrfolyás, hőemelkedés, rossz közérzet. Nátha esetén az orrváladék fellazítása azért fontos, hogy azután az orrból fújással, orrmosással vagy orrszívó használatával a sűrű váladék eltávolítható legyen, mert ezzel megelőzhetőek a másodlagos betegségek is, amilyen a középfülgyulladás vagy az arcüreggyulladás. A pangó váladék az arcüregben megtapadva kedvez a kórokozók szaporodásának, ezért fontos az orrváladék folyamatos és alapos eltávolítása.

Tengervíz

A tengervizes orrspray megkönnyíti a sűrű, tapadós váladék feloldását és kiürülését.
Természetes összetételűek, így nincsenek mellékhatások, nincs hozzászokás, biztonságos a szervezet és az orrnyálkahártya számára. Rendszeres, akár napi használatával csökkenthetjük a nátha és az allergiás eredetű nátha kellemetlen tüneteit is. Terápiás használatban jó kiegészítője lehet a náthában alkalmazott egyéb készítményeknek

Aqua Maris orrspray:
Az Adriai-tenger vizét tartalmazza, amiben több mint 80 létfontosságú ásványi anyag és nyomelem található. Az ásványi anyagok közül magnéziumot, kalciumot, rezet, mangánt, cinket, vasat, foszfort, jódot, szelént tartalmaz. A tengervíz összetevői olyan összhangban, olyan fiziológiás koncentrációban vannak jelen, melyet lehetetlen laboratóriumi körülmények között előállítani. Ezáltal tud ideális feltételeket nyújtani a légutak és az orrnyálkahártya egészséges működése, szükség esetén gyógyulása számára. Biztosítja a természetes közeget, a sejtek stabilitását, így a szervezet védelmét a behatolókkal szemben, és a tisztulás lehetőségét.
Az izotóniás oldatok rendszeres, hosszú távú használata javasolt minden korosztály számára (újszülött kortól kezdve) a nyálkahártya kiszáradásának megelőzése, az orrhigiéné fenntartása, a bekerülő szennyeződések, allergiát kiváltó részecskék, pollenek hatékony eltávolítása céljából. Természetes összetételéből adódóan nincsenek mellékhatásai, nincs irritáló hatása, nem alakul ki hozzászokás. Kiválóan alkalmas orrfújásra képtelen csecsemők számára is.
Pumpás orrspray, ami azért előnyös, mert porlasztja a folyadékot, így beteríti az orrnyálkahártyát, nem folyik ki vagy hátra, nincs veszteség, mindemellett kíméletes is. Mivel ez nem hajtógázzal működik, tökéletesen vegyszermentes, teljes mértékben természetes.

Aqua Maris orrspray

Simon Webpatika

Aqua Maris Strong orrspray:

Hipertóniás sóoldatot tartalmazó orrspray orrdugulással járó felső légúti megbetegedések, influenza, vírusos nátha, orrmelléküreg-gyulladások kezelésében alkalmazhatjuk eredménnyel.

Aqua Maris Strong tengerviz orrspray

Simon Webpatika

Az orrnyálkahártyára jutva onnan – magasabb sótartalma révén – vizet von el, így kíméletesen, de hatékonyan csökkenti az orr dugulásáért felelős nyálkahártya-duzzanatot. A duzzanatcsökkentő hatás révén az esetlegesen lezáródott arc- és egyéb melléküregek megnyílnak, ezáltal a betegséggel járó jelentős orrváladéktól is könnyebben megszabadulhatunk. A keletkező váladék módszeres eltávolítása a másodlagosan, szövődményként kialakuló középfül- vagy tüdőgyulladások megelőzése céljából is igen hasznos!

 

Aliamare orr és fülspray

Aliamare tengervizes orr és fülspray

Simon Webpatika

Izóniás tengervizes oldat hialuronsavval, orr és fül tisztítására egyaránt alkalmazható.

Csökkenti a nyálkahártya irritációt, túlzott váladék képződésekor az orrüreg tisztítására (megfázás, orr-, vagy garatfertőzések), a beszáradt váladék eltávolítására.

Hialuronsav tartalmának köszönhetően segíti a sebgyógyulást.

Elősegíti az orr-, arc- és homloküreg tisztulását, rendszeres használatával csökkenthető a felülfertőződés kockázata. pollenek és porok, ill. a nyálkahártyára rakódott baktériumok és szennyeződések eltávolítására.

Fültisztítás: rendszeres használata segíti a külső hallójáratok tisztán tartását.

Hallókészülék okozta irritáció csökkentésére (pl: hámsérülések, fokozott fülzsír termelődés)

 

Free Nosal orrspray:

Free Nosal tengervizes orrspray

Simon Webpatika

Természetes tengervizes orrspray.
A készítmény alkalmazása javasolt gyermekeknek és felnőtteknek. Az orrüreg kíméletes enyhe tisztítására, a beszáradt nyák eltávolítására. Az orrnyálkahártya nedvesítésére száraz levegőjű helyiségekben, por, pollenek, korom, mikroorganizmusok és más szennyező anyagok orrüregből való eltávolítására.
Speciális anatómiai fejjel ellátva, a szórófej felfelé és lefelé is biztonságosan használható.
Tartósítószer mentes.
Mindennapi használatra, hosszú távon is alkalmazható.

JutaVit Izotóniás tengervizes orrspray:

Jutavit izotóniás tengervizes orrspray

Simon Webpatika

Izotóniás tengervizes orrspray ásványi anyagokkal.

A JutaVit izotóniás tengervíz tartalmú oldat biztonságos használatot nyújt felnőttek és gyermekek számára. Atlanti óceánból származó természetes tengervizet és értékes ásványi anyagokat tartalmaz.

A JutaVit izotóniás tengervíz készítményt az orr napi higiéniájának megőrzésére és normális működésének fenntartására tervezték. Természetes tengervíz tartalma hozzájárul az orr sűrű váladékának elvékonyításához, mely enyhülést hoz az orrnyálkahártyára, hideg időjárás és allergiás időszakok idején. Kiöblíti az allergén és egyéb porokat, valamint megkönnyíti a légzést.
Rendszeres használata javítja az orrnyálkahártya hidratáltságát, így hatékonyan megakadályozza a bakteriális, vírusos fertőzések és allergiák kialakulását terjedését.

JutaVit Baby Izotóniás tengervizes orrspray:

Jutavit Baby Izotóniás tengervizes orrspray

Simon Webpatika

Izotóniás tengervizes orrspray ásványi anyagokkal

A JutaVit izotóniás tengervíz készítményt az orr napi higiéniájának megőrzésére és normális működésének fenntartására tervezték. Természetes tengervíz tartalma hozzájárul az orr sűrű váladékának elvékonyításához, mely enyhülést hoz az orrnyálkahártyára, hideg időjárás és allergiás időszakok idején. Kiöblíti az allergén és egyéb porokat, valamint megkönnyíti a légzést.
Rendszeres használata javítja az orrnyálkahártya hidratáltságát, így hatékonyan megakadályozza a bakteriális, vírusos fertőzések és allergiák kialakulását terjedését. Izotóniás tengervizes készítmény a mindennapos higiénia és orrápolás érdekében csecsemőknek 1 hónapos kortól, gyermekeknek és felnőtteknek.

Stérimar Baby orrspray:

Stérimar Baby tengervizes orrspray

Simon Webpatika

Megújult csomagolás:

Sterimar Baby tengervizes orrsprayk

Speciálisan csecsemők számára kifejlesztett természetes, izotóniás, mikroporlasztású tengervíz oldat (0–3 éves korig). Napi orrhigiénia és prevenció a fül-orr-gégészeti problémák megelőzésére. Megszabadítja a gyerekek orrát a szennyeződésektől segítheti a légzést, segítheti a szoptatást és a cumisüveges táplálást.
Izotóniás tengervízoldat, mely védi a csecsemő érzékeny orrnyálkahártyáját.
Tartósítószer mentes!

Stérimar Orrspray:

Stérimar tengervizes orrspraySimon Webpatika

Megújult csomagolás:

Stérimar tengervizes orrsprayk

Természetes, izotóniás, mikroporlasztású tengervíz oldat. Napi orrhigiénia és prevenció a fül-orr-gégészeti problémák megelőzésére. Megszabadítja a gyerekek orrát a szennyeződésektől segítheti a légzést segítheti a szoptatást és a cumisüveges táplálást.

Tonimer Normál orrspray:

Tonimer normál orrspray nátha, megfázás, allergia


Simon Webpatika

A Tonimer egy egyedülálló tengervizes készítménycsalád, mely tiszta, steril, izotóniás, semleges pH értékű tagjai nedvesítik a kiszáradt nyálkahártyát és tisztítják az orrüreget.
A TONIMER készítménycsalád ásványi anyag tartalma, sótartalma, és nyomelem tartalma hasonló a vérplazmáéhoz, így megőrzi az orrnyálkahártya sértetlenségét és elősegíti a sejtek regenerálódását. Mindennapi higiénia részeként, hogy segítsen megelőzni a megfázást és az influenzát
Elsődleges fertőzések (nátha, arcüreggyulladás,orrmelléküreg-gyulladás, középfül-gyulladás, légcsőgyulladás és hörghurut) csökkentésére, orrfolyásra, orrdugulásra alkalmazható. Orrműtét után, a gyorsabb és problémamentes javulásért.
Mindennapi használatra alkalmas, nincsenek mellékhatásai. Hosszú távú kezelésre is alkalmas.
10 évnél idősebb gyermekek és felnőttek részére ajánlott
Előnyösen alkalmazható a dohányosok nyálkahártyájának nedvesítésére, tisztítására
Tartósítószer-mentes, hajtógázként csak sűrített levegőt tartalmaz, ezért igen kicsi az esélye, hogy allergiás reakciót váltson ki, az egyirányú szelepnek és a tartályban külön izolált tasakban elhelyezett tengervíznek köszönhetően biztosított a sterilitás, orrváladék nem szívódhat vissza a tartályba, a tartályt bármilyen irányba tartva a spray működtethető, a tartály állandóan kellemes hőmérsékleten tartja az oldatot.

Tonimer Soft orrspray

Tonimer soft Orrspray nátha, allergia

Simon Webpatika

A TONIMER készítménycsalád ásványi anyag tartalma, sótartalma, és nyomelem tartalma hasonló a vérplazmáéhoz, így megőrzi az orrnyálkahártya sértetlenségét és elősegíti a sejtek regenerálódását. Mindennapi higiénia részeként, hogy segítsen megelőzni a megfázást és az influenzát.
Elsődleges fertőzések (nátha, arcüreggyulladás,orrmelléküreg-gyulladás, középfül-gyulladás, légcsőgyulladás és hörghurut) csökkentésére, orrfolyásra, orrdugulásra alkalmazható. Orrműtét után, a gyorsabb és problémamentes javulásért.
Mindennapi használatra alkalmas, nincsenek mellékhatásai. Hosszú távú kezelésre is alkalmas.
Előnyösen alkalmazható a dohányosok nyálkahártyájának nedvesítésére, tisztítására.

Tonimer Hipertóniás orrspray

Tonimer hipertóniás tengervizes orrspray

Simon Webpatika 

Hipertóniás tengervizes oldat az orrváladék eltávolítására, cseppfolyósítására.

Gyengéd permetező hatása és finom szórófeje különösen alkalmassá teszi az orrváladék eltávolítására és annak cseppfolyóssá tételére az orrüregben.

Használja orrszárazság és megfázás, allergia esetén.

Gyulladáscsökkentő hatású.

Használata egyszerű és nem tartalmaz tartósítószert.

Tonimer Hipertóniás Baby orrspray:

tonimer hipertóniás Baby orrspray nátha, megfázás

Simon Webpatika

Hipertóniás tengervizes orsspray  gyerekeknek és csecsemőknek az orrváladék eltávolítására, cseppfolyósítására.

Gyengéd permetező hatása és finom szórófeje különösen alkalmassá teszi az orrváladék eltávolítására és annak cseppfolyóssá tételére az orrüregben. Használja orrszárazság és megfázás esetén.

Használata egyszerű és nem tartalmaz tartósítószert.
Hajtógázként csak sűrített levegőt tartalmaz, ezért igen kicsi az esélye, hogy allergiás reakciót okozzon. A tartályt egyirányú szeleppel látták el, és az izotóniás tengervizet egy tasakban különválasztva helyezték el a tartályban. Ezeknek köszönhetően az oldat sterilitása biztosított, a tartályt bármilyen irányba tartva a spray működtethető, az oldat mindig kellemes hőmérsékleten marad, véletlenül sem kerülhet az orrváladék a tartályba.

 

Xilomare orrspray

Xilomare orrspray nátha

Simon Webpatika

A Xilomare hatóanyaga a xilometazolin, amely összehúzza az orrnyálkahártya ereit, ezáltal csökkenti a különböző okok miatt fennálló duzzanatot, és megkönnyíti a légzést az orron keresztül.

Tengervizet tartalmaz még, ami tisztítja az orrjáratokat, nedvesíti a kiszáradt orrnyálkahártyát.

A Xilomare felnőttek és 12 évesnél idősebb gyermekek orrdugulásának rövid távú kezelésére használatos.

 

Xilomare Kid orrspray

Xilomare Kid orrspray nátha,allergia,megfázás

Simon Webpatika

A Xilomare Kid hatóanyaga a xilometazolin, amely összehúzza az orrnyálkahártya ereit, ezáltal csökkenti a különböző okok miatt fennálló duzzanatot, és megkönnyíti a légzést az orron keresztül.

A Xilomare Kid 0,5 mg/ml oldatos orrspray 2-12 éves gyermekek orrdugulásának rövid távú kezelésére használatos.

Tengervizet tartalmaz még, ami tisztítja az orrjáratokat, nedvesíti a kiszáradt orrnyálkahártyát.

 

Nem tengervizes, hanem gyógynövényeket tartalmazó orrspray nátha,megfázás esetén:

Ryma Stop orrspray 

Gyorsan felszabadítja az eldugult orrot.

Tisztítja, ápolja, és hidratálja az orr nyálkahártyát.

Folyamatosan, akár 12 hónapig is használható.

Várandósok, szoptató anyukák is alkalmazhatják.

Eredeti svájci receptúra, hialuronsavat, körömvirágot, tömjénfa, hárs, szemvidítófű, mályva, lándzsás útifű, cickafark, bodza, viola, mezei zsurló kivonatot tartalmaz.

Ryma Stop orrspray orrdugulás

 Simon Webpatika

Nem tengervizes, Salvus gyógyvizet tartalmazó orrspray megfázás, nátha, allergia esetén:

Salvus gyógyvíz permet orrspray feltéttel:

Salvus orrspray

Simon Webpatika

Bükkszéki természetes alkáli-hidrogén-karbonátos gyógyvíz permet.

Az orr és melléküregeinek hurutos megbetegedéseinek kezelésében a nyálkahártya nedvesítésére.

Nyákoldásra, a váladék kiürülésének elősegítésére.

Dohányzás okozta káros légúti hatások csökkentésére.

Orrnyilásba, mély belélegzéssel egyidejűleg permetezve, napi 5×2-2 bepermetezés.

 

Alkalmazás és adagolás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől!

A tengervizes orrspray-ket keresse a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

Facebook

OLDALTÉRKÉP