Kullancs csipesz, kullancs eltávolító kanál

Magyarországon sok helyen előfordulnak a kullancsok, nemcsak az erdőkben, de már a nagyvárosok parkjaiban is. A kullancs eltávolítása nagyon fontos, minél előbb. Kirándulás után mindig vizsgáljuk át a magunk vagy a gyerekeink testét, leggyakrabban a hajlatokban, könyök, térd, fül mögött bújnak meg.

Néhány tanácsot érdemes megfogadni:

Ne kenjük be zsírral, olajjal a kullancs környékét! Ne piszkáljuk kézzel a kullancsot! A patikában beszerezhető speciális kullancs kiszedő csipesz illetve kullancs eltávolító kanál segítségével könnyen eltávolítható a kullancs.

Kokárdaszerű piros bőrelváltozás esetén haladéktalanul forduljunk orvoshoz!

Doskar féle kullancskiszedő csipesz speciálisan kiképzett fejrésze átöleli a kullancs fejtor részét (nyakát), így kíméletesen, a kullancs gyötrése nélkül, lehet egyszerűen és veszélymentesen eltávolítani a rovart emberből és állatból egyaránt.

kullancs kiszedő csipesz

Simon Webpatika

Használat:

A fehér nyomógomb meg-nyomásával nyitható és zárható a csipesz. Közvetlenül a bőrre helyezzük úgy, hogy a csipesz a rovar fejét átfogja. Ezután enyhe csavaró mozdulattal, a fogón megjelölt irányba forgatva, könnyen eltávolítható a kullancs a bőrből.

 

 

Kullancseltávolító kanál

 

Kullancs eltávolító kanálSimon Webpatika

A kullancs-eltávolító kanál úgy képes eltávolítani az ember- és a társállat bőrébe fúródott kifejlett, vérrel szívott kullancsot, hogy az eltávolítás során az eszköz nem szorítja meg a kullancs testét, hanem az áldozat bőrére fejti ki a speciális hatást, melynek eredményeképpen a rögzülését vesztett kullancs a kanál kávájába dől.

Facebook

OLDALTÉRKÉP