Szem vitamin, szemerősítő

A kor előre haladtával valamint a számítógép előtt sok időt eltöltve és túl sokat tartózkodva erős fényben a szemünk nagyon gyorsan és nagyon sokat romlik.

A lutein, a zeaxantin,a fekete áfonya a szem természetes védőanyagai, késleltetik a szem öregedési folyamatát, védik a retinát a káros sugárzásoktól, óvják a makula épségét.

Szem vitamin, szemerősítő
A lutein és a zeaxanthin karotinoidvegyületek, amelyek fontosak a szemnek. A lutein alkotja a sárgafoltot borító sárga pigmentréteget, óvja a szemet a kék fény károsító hatásától, csökkenti a retina károsodás kockázatát.

A lutein olyan zöldségekben fordul elő, mint a káposzta, a spenót, a brokkoli, a kelbimbó. A zeaaxanthin megtalálható a sárga paprikában, a kukoricában, a tojássárgájában és a sütőtökben.
A fekete áfonya antocianidokat tartalmaz, amelyek védik a retinát az oxidatív károsodásoktól. A fekete áfonya megerősíti a szemben lévő hajszálereket, miközben növeli a szem oxigén-és tápanyagellátását is, ilyen módon hozzájárul az éleslátás megőrzéséhez. Erősíti a kollagénrostokat, támogatja a szemnek a fényhez való jobb alkalmazkodását, javítja a látást a szürkületi fényben vagy sötétben. Véd a makuladegeneráció ellen.

A  béta-karotinoidokat tartalmazó zöldségek, gyümölcsök közül a sárgarépa, a sütőtök, a sárgadinnye, az édesburgonya szintén segít a szem egészségének megtartásában.

Az omega 3 zsírsavakban gazdag halak húsa, a lazac, a busa szintén nagyon hasznosak a szem problémák megoldásában. A dió, a lenmag is gazdag omega 3 zsírsavban.

 

Béres Szemerő Forte filmtabletta 30, 60, 90 db

Béres Szemerő Forte szem erősítő vitamin

A Szemerő  Forte filmtabletta időskori szembetegség (makuladegeneráció), illetve az erős fénysugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén a különleges táplálkozási igény kielégítésére szolgáló, speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer.

A megújult Szemerő FORTE filmtabletta komplex összetételével támogatja a normál látás megőrzését.

Az új, B2-vitaminnal továbbfejlesztett Szemerő FORTE alkalmazását javasoljuk a megfelelő látás megőrzéséért, illetve az erős fénysugárzásnak kitett szem védelméért.A normál látás megőrzését támogató hatóanyagokat tartalmaz: A-vitamin, B2-vitamin, cink.

Komplex összetételű készítmény: 10 mg cink, 10 mg lutein valamint A-vitamin, B2-vitamin, E-vitamin és réz, Béta-karotint nem tartalmaz – a dohányosok is megkötés nélkül szedhetik.

Adagolása egyszerű – naponta 1 filmtabletta
Az A-vitamin valamint a B2-vitamin hozzájárul a normál látás fenntartásához.
A cink hozzájárul a normál látás fenntartásához és elősegíti az A-vitamin normál anyagcseréjét.
A lutein a retina és a szemlencse egyik összetevő anyaga.
A C-vitamin, E-vitamin valamint a réz antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez.

Gluténmentes, laktózmentes, magas vérnyomásban szenvedők is alkalmazhatják.

 

Ocuvite Lutein forte tabletta

Ocuvite Lotein forte szem vitamin
Komplex összetételű étrend kiegészítő vitaminokkal, luteinnel, zeaxanthinnal és antioxidánsokkal
A lutein és zeaxantin az éleslátásért felelős makula pigmentjének alkotóelemei, az emberi szervezetben nem képződnek, csak ételekből, étrend-kiegészítőkből juthat hozzá a szervezet.

Az antioxidánsok – C-vitamin, E-vitamin, szelén, cink – hozzájárulnak a sejtek oxidatív stressz szembeni védelméhez. Cink tartalma segíti a normál látás fenntartását. A C-vitamin, és az E-vitamin a sejtek védelméhez járul hozzá a fény kiváltotta oxidatív stressz ellen. A cink, és az Omega-3 zsírsavak közé tartozó DHA a normál látás fenntartását támogatja.

Idősebb korban gyakran csökken ezen mikrotápanyagok mennyisége az elfogyasztott étrendben.

 

Ocuvite Complete kapszula

Ocuvite complete szem vitamin
Időskori makula degeneráció esetén különleges táplálkozási igény kielégítésére alkalmas – speciális gyógyászati célra szánt – tápszer.

Az Ocuvite Complete Bausch+Lomb luteinen, zeaxantinon kívül még több antioxidánst és hozzáadott DHA omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. Az omega-3-zsírsavak csoportjába tartozó dokozahexaénsav (DHA) a normál látás fenntartásához járul hozzá.

 

 

 Vitalux Plus kapszula

Vitalux plus szem vitamin

Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó speciális -gyógyászati célra szánt-tápszer időskori szembetegségben,  makula degenerációban szenvedők részére.

Kik számára javasolható a Vitalux Plus?
Eltorzulva látja a fürdőszoba csempéit?
Fakóbbnak látja a színeket?
Sötét folt zavarja látását?
Homályosan látja a tárgyakat?

Amennyiben Ön elmúlt 50 éves, úgy érdemes többet megtudnia az AMD-ről, hiszen az életkor a betegség egyik legfőbb rizikófaktora.

Az időskori makula degeneráció (AMD) egy korral járó, makulát érintő szembetegség. A makula, avagy sárgafolt a retina központi részében található. Ez a terület felelős az éleslátásért, ami például az olvasáshoz szükséges. Az AMD okozta károsodás során a központi látás teljesen kieshet. A súlyos betegek képtelenek olvasni, arcokat felismerni, televíziót nézni vagy önállóan közlekedni. Amennyiben Ön elmúlt 50 éves, úgy érdemes többet megtudnia az AMD-ről, hiszen az életkor a betegség egyik legfőbb rizikófaktora.

A mindennapi életben számos olyan ok van – pl. dohányzás, alkoholfogyasztás, stressz vagy UV-sugárzás – amelyek a szervezetben szabadgyökök felszabadulásához vezethetnek. A szabadgyökök a szervezet sejtjeiben károsodást okoznak. Ezen szabadgyökök káros hatásai elleni védelemben a szervezetnek szüksége van bizonyos tápanyagok (elsősorban antioxidáns hatású vitaminok, ásványi anyagok és egyéb hasonló vegyületek) megfelelő bevitelére.

Vitalux Plus kapszula antioxidáns összetevői vitaminok, ásványi anyagok és lutein, melyek szabadgyök-fogóként működnek a szervezetben. A lutein legnagyobb koncentrációban a sárgafoltban – a legélesebb látás helyén – van jelen.

 

Jutavit Szem Lutein Forte tabletta

Jutavit Szem Lutein forte tabletta
A lutein a retina és a szemlencse egyik összetevő anyaga, amely segíti a szem védelmét az erős fénysugárzás káros hatásaival szemben, és késleltetheti a szem öregedését.

A C-vitamin és a Cink antioxidánsok segítik az immunrendszer megfelelő működését, az E-vitamin a szabadgyökök semlegesítésében az egyik leghatékonyabb antioxidáns.

Szelén szintén antioxidáns melynek szerepe a sejtmembrán és a szövetek épségének fenntartásában és lassítja az oxidáció eredetű öregedési folyamatokat.

A Jutavit Szem Lutein Forte javasolt időskori szembetegségek (például: makuladegeneráció), illetve az erős fénysugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén a különleges táplálkozási igény kielégítésére.

 

Lutax 10 Plus kapszula

Lutax 10 Plus szem erősítő

Az E- és C-vitaminok, valamint a cink fontos szerepet töltenek be a szem antioxidáns védelmi rendszerének támogatásában. Az amerikai AREDS vizsgálat során antioxidáns hatású C- és E- vitaminok, valamint cink kombinált alkalmazása 25%-kal csökkentette az előrehaladott AMD, és 19%-kal a központi látásvesztés kialakulásának veszélyét. Emellett több vizsgálat szól a lutein és a zeaxantin, valamint az omega-3 zsírsavak lehetséges megelőző szerepéről AMD-ben. A lutein és a zeaxantin természetesen is megtalálható az ideghártyában.

Védő funkciójukat a káros fény elnyelésével és antioxidáns hatásukkal fejtik ki. Az omega-3 zsírsavak a sejtmembránok fontos alkotórészei, és elengedhetetlenek a sejtek normális működéséhez. Éppen ezért fontos a fenti összetevőkben gazdag, változatos és egészséges táplálkozás. Rendszeresen fogyasszon sötétzöld leveles zöldségeket, gyümölcsöket és halakat, amelyek nagy mennyiségben tartalmazzák a fentieket.

Amennyiben a fenti összetevőkből étkezéssel nem tudunk megfelelő mennyiséget a szervezetünkbe juttatni, akkor a hiányzó mennyiséget étrend-kiegészítőkkel pótolhatjuk.

Ezek közül a Lutax 10 Plus az egyik legteljesebb összetételű étrend-kiegészítő, amely tartalmazza a legfontosabbnak tartott összetevőket. Lutein (10 mg), zeaxantin (1 mg), C- és E-vitaminok, valamint cink mellett omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. Emellett fekete áfonya kivonat is található benne, amely szintén erősen antioxidáns hatású.
Kerülje a dohányzást és végezzen rendszeres testmozgást. Ellenőriztesse rendszeresen a vérnyomását és a vérzsírszintjét, és szükség esetén kezeltesse azokat.

A Lutax 10 Plus étrend-kiegészítő készítmény a gyógyszertárakban kapható. Kizárólag felnőttek részére ajánlott

 

Vitapaletta Lutein Optimo tabletta

Vitapaletta Lutein Optima Plusz szem erősítő vitamin
A Lutein Optimo 12 mg luteint tartalmaz kapszulánként, valamint 1 mg zeaxanthint. További aktív összetevők a termékben: A-,C-,E-vitamin, valamint cink és szelén ásványianyagok, melyek természetes és erős antioxidáns források. Időskori szembetegség (pl. makuladegeneráció), illetve az erős fénysugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén ajánlott. Speciális gyógyászati célra szánt tápszer.

 

Bilutin Omega kapszula

Bilutin Omega 3 szem erősítő vitamin
Fekete áfonya kivonata luteinnel, omega zsírsavakkal, vitaminokkal és nyomelemekkel.
Főbb hatóanyagai:
– Fekete áfonya kivonata: 240 mg + Antocianin: 60 mg
– EPA-DHA: 80 mg DHA (omega-3 zsírsav)
– Lutein: 10 mg látás megőrzéséhez
– Beta-karotin: 4,8 mg A-vitamin legfontosabb forrása

Alkalmazása javasolt a szem egészségének megőrzésére. Biztosítja a szem napi lutein-, vitamin- és nyomelemigényének pótlását. Az éles látásért fontos az omega-3 zsirsav bevitele hogy éles látásunkat hosszabban megőrízhessük. Legújabb kutatások szerint, a lutein és omega-3 zsírsav szedését követve az eredmények pozitív vissza jelzéssel jelentkezhetnek a szem fáradékonysága és éles látásban.
Mindössze 2005-ben ismerték fel, hogy a DHA (omega-3 zsírsav) nemcsak az agy számára elengedhetetlen tápanyag, de mint a retina fotoreceptorainak komponense, a látás minőségében játszik fontos szerepet. Az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért étkezéssel kell bevinnünk. A BILUTIN-Omega tartalmaz DHA és EPA omega-3 zsírsavakat, utóbbiból a szervezet maga készíti a DHA-t, ezzel hosszabbítva annak hatását. A DHA zsírsavakkal napi fogyasztás fontos a makula egészségének megőrzésében.

A Bilutin-Omega étrend kiegészítő készítmény alkalmazása javasolt:

a szem egészségének megőrzésére,
korral járó szemromlás esetén,
azoknak, akik különösen ki vannak téve a fény oxidatív hatásainak (pl. számítógép előtt, nagy fényben, szabadban dolgozók),
a szem fokozott igénybe vétele esetén.
Adagolás: Felnőtteknek napi 1-2 kapszula szedése ajánlott.

 

Walmark Lutein Plusz kapszula

Walmark Lutein Plus szem vitamin
A Walmark Lutein Plus speciális gyógyászati célra szánt tápszer, olyan komplex készítmény, melynek aktív összetevői (A-vitamin, cink) a látásban játszanak szerepet, illetve amelyek megtalálhatók a szemben.

A Walmark Lutein Plus alkalmazása javasolt időskori szembetegségek (pl. makula degeneráció), vagy az erős fény oxidatív szemkárosító hatása esetén a különleges táplálkozási igények kielégítésére:

- a lutein és a zeaxantin olyan karotinoidok, amelyek a szemben is megtalálhatóak;
– az A-vitamin és a cink hozzájárulnak a normál látás fenntartásához;
– a cink szerepet játszik az A-vitamin anyagcseréjében;
– az E-vitamin és a cink hozzájárulnak a sejtek védelméhez az oxidatív stresszel szemben.
Napi 1 kapszula bő folyadékkal lenyelve felnőtteknek.

 

Lutamax Duo kapszula

Lutamax Duo 20 mg kapszula

Macula degeneráció korai és késői fázisában is javasolt a Lutamax Duo kapszula szedése.

Lutein, zeaxanthin, DHA és EPA omega 3 zsírsav fontos a látás optimális működéséhez. Nagy tisztaságú Tagetes erecta(büdöske)kivonatát tartalmazza, ami a lutein és a zeaxanthin természetes forrása.

Idős emberekben a lutein nem tud felszívódni a retinába, így nekik nagyobb mennyiségre van szükségük, a Lutamax 20 mg luteint tartalmaz. 3-6 hónapig ajánlott szedni, hogy a lutein raktárak feltöltődjenek.

Laktóz, purin, cukor és gluténmentes.

 

Napi 1 kapszula 20 mg 3-6 hónapig, majd fenntartó adagként 10 mg szedése javasolt.

A kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot nem helyettesíti.

Béta karotint tartalmazó étrendkiegészítő fogyasztásakor 2-3 órás különbséggel szükséges bevenni, mert a Béta karotin befolyásolja a lutein felszívódását.

 

SuperOptic kapszula

 

SuperOptic kapszula

 

Omega 3 zsírsavakat tartalmazó kapszula a normál látás fenntartásához.

Luteint és zeaxanthint tartalmaz, amelyek a szemben a makulában, a sárgafoltban természetesen jelenlevő vegyületek. A lutein a retina és a szemlencse egyik összetevője.

Cink, B2, A vitamin hozzájárul a normál látás fenntartásához.

Szelén, mangán,E vitamin, C vitamin,cink,réz,B2 vitamin a sejtek oxidatív stresszel szemben véd.

Niacin,B6 vitamin, folsav,B12 vitamin a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez járul hozzá,

12 éves kor felett alkalmazható!

Naponta 1 kapszula, melyet kis mennyiségű vízzel kell lenyelni.

 

Ocutein Forte kapszula

Komplex összetételű szemvédő termék, az időskori makula degenerációs problémákra.

A látás problémáinak megelőzésére.

Cukorbetegeknek a diabéteszes retinopáthia kialakulásának megelőzésére.

Nagymértékű szem megerőltetés esetén is ajánlott.

15 mg luteint, 3 mg zeaxanthint és omega 3 zsírsavat tartalmaz.

Naponta 1 kapszula ajánlott.

358 mg/ kapszula halolaj, szójaolaj,zselatin, lutein, glicerin, néhviasz, D-alfa-tokoferol-acetát, cink-oxid, emulgeálószer, szójalecitin, karamell. réz-glukonát, riboflavin

Ocutein Forte szemvitamin 30kapszula

 Simon Webpatika

 

A szemvitaminokkal kapcsolatban fogadja meg szemorvosa tanácsát, a kiegyensúlyozott, vegyes étrend alkalmazásáról se feledkezzen meg!

Alkalmazás és adagolás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől!

A szemvitaminokat keresse a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

 

Facebook

OLDALTÉRKÉP