Prosztata problémák kezelése

Prosztata gyógy

Férfiaknál gyakran előforduló betegség a jóindulatú prosztata megnagyobbodás, főleg idősebb korban, de fiataloknál is előfordul. 40 évesek 20%-nál, 60 évesek 50%-nál jelentkeznek a problémák.
Tünetei: a vizelet nehezen vagy vékony sugárban, akadozva indul. A vizelet mennyisége egy-egy alkalommal kevés, de hamar újra jelentkezik a sürgető vizelési inger. Általában éjszaka jelentkezik, ami jelentősen rontja az életminőséget.
Jelentkezhet inkontinencia is, amikor nem képes visszatartani a vizeletet, mert gyorsan elcsöppen.
A vizeletet nem képes teljesen kiüríteni és pangani kezd, aminek húgyhólyag gyulladás lesz a következménye.
Az enyhébb tünetek esetén gyógynövények, gyógynövény alapú gyógyszerek és homeopátiás készítmények segítséget nyújthatnak a megelőzésben és a kezelésben. A gyógynövények alkalmazása a többszáz éves tapasztalaton alapszik. Súlyosabb, régóta fennálló tünetek esetén forduljon urológushoz, aki alapos kivizsgálás után vényköteles gyógyszerek és más módszerek segítségével kezeli ezt a problémát.

Gyógynövények:

A gyógynövény készítmények között található egykomponensű és többkomponensű tea, kapszula.
Van amelyik egy gyógynövényt tartalmaz, van amelyik több gyógynövényt. A több gyógynövényt tartalmazó készítmények esetén az egyes komponensek hatásai összeadódnak.

TÖKMAG- Cucurbita pepo a Tökfélék családjába tartozik- és a tökmagolaj prosztatagyulladás, prosztata túltengés, prosztata jóindulatú megnagyobbodása esetén megelőzésre és kiegészítő kezelésre, vese és hólyagbántalmaknál is jól alkalmazható.

Tök

PEPONEN Primo lágy kapszula

Peponen Primo kapszula

Hozzájárul az alsó húgyúti rendszer és prosztata megfelelő működésének fenntartásához.
Segíti a normális vizeletáramlást, csökkenti az állandó vizelési ingert, a vizelés gyakoriságát és a sürgető vizelési ingert férfiaknál.

Peponen 300 mg lágy kapszula

A termék hagyományos növényi gyógyszer, kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazandó, azt követően, hogy a súlyos állapot fennállását az orvos kizárta. Csökkenti a prosztata (dülmirigy) jóindulatú megnagyobbodását kísérő tünetek (pl. fájdalmas vizeletürítés, éjszakai vizelések) gyakoriságát.

Peponen -Peponen AKtív

Simon Webpatika

Peponen Aktív 600 mg lágy kapszula

A termék hagyományos növényi gyógyszer, kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazandó, azt követően, hogy a súlyos állapot fennállását az orvos kizárta. Csökkenti a prosztata (dülmirigy) jóindulatú megnagyobbodását kísérő tünetek (pl. fájdalmas vizeletürítés, éjszakai vizelések) gyakoriságát.

 

 

Prostazyn tabletta

Béres Prostazyn prosztata tablettaSimon Webpatika

A Prostazyn filmtabletta egy növényi eredetű gyógyszer a prosztata (dülmirigy) jóindulatú megnagyobbodásának korai szakaszában jelentkező tünetek kezelésére alkalmazható, úgymint:

gyakori, vagy sürgető éjszakai és nappali vizelési inger,

nehéz, akadozó, vagy fájdalmas vizelés,

utócsepegés,

a húgyhólyag tökéletlen kiürítésének érzése.

 

 

JUTAVIT TÖKMAGOLAJ 600 mg kapszula

Jutavit Tökmagolaj, Prostalong

Az olajat a lehántolt maghéj eltávolítása után kíméletes módon hidegen sajtolják. A tökmag jótékony hatásai már régóta ismertek. Magas telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavtartalmánál fogva kedvező a szervezet testi- és szellemi frissességéhez. A tökmagolaj hozzájárul a prosztata és húgyhólyag megfelelő működésének fenntartásához.

PEPOMED PLUSZ kapszula 296 mg tökmagolajat és 4 mg E vitamint tartalmaz. A tökmagolaj prosztatagyulladás, prosztata túltengés, prosztata jóindulatú megnagyobbodása esetén megelőzésre és kiegészítő kezelésre, vese és hólyagbántalmaknál is jól alkalmazható. az E vitamin antioxidáns, véd a szabadgyökökkel szemben.

 

Pepomed Plus kapszula
Prosztata gyógytermék

PROSTAYOL + OMEGA 3 kapszula 300 mg tökmagolajat és 100 mg halolajat tartalmaz.
PROSTAYOL 6 Forte tökmagolajon kívül halolajat, csalángyökeret, kisvirágú füzikét, törpepálmát és likopint tartalmaz.

Prostayol kapszula, Prostayol Forte prosztata

Naturland Tökmagolaj

naturland Tökmagolaj kapszula

Simon Webpatika

 

A tökmagolaj hozzájárul a prosztata és a húgyhólyag megfelelő működésének fenntartásához. Az E vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

 

 KISVIRÁGÚ FÜZIKE- Epilobium parviflorum a Ligetszépefélék családjába tartozik- gyulladáscsökkentó és fertőtlenítő hatású, ezért jól alkalmazható prosztata túltengés és prosztata jóindulatú megnagyobbodása esetén.

Kisvirágú füzike

KISVIRÁGÚ FÜZIKE MAMA DROG tea

 

Kisvirágú füzike
KISVIRÁGÚ FÜZIKE HERBÁRIA filter tea

Herbária kisvirágú füzike tea prosztata

Interherb Kisvirágú füzike tabletta

Interherb kisvirágú füzike kapszula prosztata

A kisvirágú füzikét régóta eredményesen alkalmazzák a prosztata egészségének megőrzésére. A növény standardizált száraz kivonata jelentős mennyiségben tartalmaz antioxidáns polifenolokat és cserzőanyagokat. Hozzájárul a prosztata és a húgyutak egészséges működéséhez, a vesék megfelelő kiválasztásához, az ideális gyakoriságú vizeletürítéshez, így a nyugodt éjszakai alváshoz.

A készítmény fogyasztását 45 év feletti férfiaknak ajánljuk a prosztata egészségének megőrzésére, az életminőség javítására.MECSEK PROSZTATA filter tea a kisvirágú füzike mellett tartalmaz még mezei zsurlót, kamillát és csalánt. A jóindulatú prosztata megnagyobbodás okozta vizelési panaszok enyhítésére, a gyógyszeres terápia kiegészítésére szolgál.

Mecsek prosztata tea
BIOCO PROSTAMEN kisvirágú füzike mellett szabalpálmát, csalángyökeret, cinket és szelént tartalmaz.

BioCo Prostamen tabletta prosztata

A tökmagolaj prosztatagyulladás, prosztata túltengés, prosztata jóindulatú megnagyobbodása esetén megelőzésre és kiegészítő kezelésre, vese és hólyagbántalmaknál is jól alkalmazható.

Alkalmazása elsősorban 45 év feletti férfiak számára javasolt, a prosztata és a húgyúti rendszer megfelelő működésének támogatására.

A szabalpálma kivonat elősegítheti a normális vizeletáramlást és a prosztata egészségének megőrzését. A kisvirágú füzike kivonat hozzájárulhat a húgyúti rendszer megfelelő működéséhez 45 év feletti férfiak esetében. A csalángyökér kivonat hozzájárulhat a prosztata egészségéhez. A cink szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában, hozzájárul a vér normál tesztoszteronszintjének fenntartásához. A szelén részt vesz a normál spermaképződésben.

Tea Férfiaknak filteres

Te Férfiaknak prosztata

Prosztata bántalmak megelőzése, enyhítése, vizelethajtás és ásványi anyag pótlására szolgáló teakeverék.

 

Walmark Prostenal Max

Walmark Prostenal tabletta 60db

Simon Webpatika

A Walmark Prostenal Max törpepálma, csalán-kivonat és cink kombinációja.

A törpepálma segíti a vizelést és a férfiak egészséges reproduktivitását, hozzájárul a prosztata egészséges működéséhez.

A cink hozzájárul a vér megfelelő tesztoszteron szintjének fenntartásához, szerepet játszik a termékenység és a szaporodás folyamataiban.

 

GYÓGYSZEREK:

A SZABALPÁLMA – Sabal serrulata a Pálmafélék családjába tartozik- a prosztata gyulladása, a prosztata jóindulatú megnagyobbodása esetén megelőzésre és kiegészítő kezelésre alkalmazható.

 

PROSTAMOL UNO 320 mg lágy kapszula

Prostamol Uno kapszula 60db

 

A Prostamol enyhe, illetve közepesen súlyos jóindulatú dülmirigy (prosztata)- megnagyobbodás okozta panaszok (pl. sürgető vizelési inger, gyenge vagy akadozó vizeletsugár, gyakori éjszakai vizelési inger) tüneti kezelésére ajánlott növényi eredetű gyógyszer

A szabalpálma termés kivonata:

·          megelőzi a prosztata szövet további megnagyobbodását,

·          a hólyagnyomást csökkenti,

·          erősíti a vizeletsugár intenzitását.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelő orvosát, gyógyszerészét!
SABALLO 320 mg lágy kapszula

Teva Saballo prosztata

A kapszula a prosztata (dülmirigy) megnagyobbodása miatt kialakuló vizelési zavarok kezelésére alkalmazható.
Prosztata gyógyszer

MEDVESZŐLŐLEVÉL- Arctostaphylos uva ursi – Csarabfélék családjába tartozik gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású

Medveszőlő levél felfázás Mama gyógynövényei

Medveszőlőlevél

URZINOL tabletta

A termék hagyományos növényi gyógyszer, kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazandó úgymint, enyhe húgyúti fertőzések korai tüneteinek (égő érzés vizeletürítéskor és/vagy gyakori vizelés) kezelésére.

Urzinol medveszőlőlevél

POLLEN kivonatot tartalmaz a POLLSTIMOL-CERNIL tabletta –rozs, mezei komócsin és kukorica száraz kivonata a prosztata jóindulatú megnagyobbodása esetén alkalmazható.

Pollstimol Cernil tabletta prosztata

 

Homeopátiás készítmények:
A homeopátiás készítmények a szervezet öngyógyító mechanizmusait serkentve fejtik ki hatásukat. A száj nyálkahártyájáról szívódnak fel, evés után fél órával bevenni és utána nem szabad enni-inni fél órán keresztül.

SABAL SERRULATA homeopátiás golyócska

Sabal serrulata
GENTOS nyelvalatti tabletta összetevői: Sabal serrulata, Populus tremuloides, Conium maculatum, Kalium iodatum, Ferrum picrinicum

 

 

prosztata homeopátia gentos

 

 

Gentos tabletta prosztata

Alkalmazás módja függ az életkortól, az egyén állapotától, az egyéb betegségektől.

Gyógyszerészeink a megfelelő gyógymód kiválasztásában és az adagolás tekintetében segítenek Önnek.

A jóindulatú prosztata problémák megoldására szolgáló termékeket keresse  a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

Facebook

OLDALTÉRKÉP