Bach cseppek várandósoknak, kismamáknak

A Bach cseppek várandósok, kismamák, szoptató anyukák számára is ajánlott, hiszen ez egy természetes, mellékhatás mentes gyógymód.

A következő Bach virágok segíthetnek, hogy könnyebben meg tudjanak birkózni az élet egyik legszebb állapotában előforduló nehézségekkel:

Szikárka:

Hányinger, reggeli émelygés, érzelmi hullámzások, egyik pillanatban jókedvű, másik pillanatban sírós, fél az elkövetkezendő hetektől, hónapoktól. Nehezen dönti el milyen színű babaruhát, babakocsit, babaágyat vegyen, hogyan rendezze be a babaszobát.

Szikárka 28. Bach virágesszencia

 

Gyertyán:

Rendkívül keveset tud pihenni, ezért állandóan fáradt, kimerült, rosszkedvű. Már reggel az ágyból nehezen kel fel, annyira gyengének érzi magát. Hétfő reggel már azt várja, mikor lesz péntek, hogy pihenni lehessen. Ha már megszületett a baba, akkor azt várja, hogy mikor ér haza a férje, hogy tehermentesítse egy kicsit a sok tennivaló alól.

 

Gyertyán 17. Bach virágesszencia

 

Olajfa:

Fáradt, kimerült, állandóan aludni szeretne. Belekezd egy feladatba, de nem tudja befejezni. A napi feladatokat, mosogatás, főzés, takarítás nehéznek érzi.

Olajfa 23. Bach virágesszencia

 

Szilfa:

Túl nagy felelősségnek érzi a babavállalást, állandóan stresszes, túlzottan aggódik. Nem érzi felkészültnek magát a rá váró feladatokra. Aggódik, hogy honnan fogja tudni mikor kell etetni, pelenkázni a babát.

Szilfa 11. Bach virágesszencia

 

Gyertyán-Olajfa-Szilfa:

Testi-lelki fáradtság-kimerültség esetén nagyon hatásos a három virágesszencia keveréke. Annyira fáradt már reggel is, hogy felkelni sincs kedve.

 

 

Szilfa 11. Bach virágesszenciaGyertyán 17. Bach virágesszenciaOlajfa 23. Bach virágesszencia

 

Vörös vadgesztenye:

Állandóan aggódik, hogy rendben lesz-e minden. Fél, hogy egészséges lesz-e a baba, eleget szopik-e, eleget alszik-e.

Vörösvirágú vadgesztenye 25.Bach virágesszencia

 

Vadrózsa:

Semmi sem érdekli, közömbös a babavárás iránt. Úgy érzi teljesen egyhangú az élete, ugyanazok a feladatok egész nap: etetés, altatás, etetés. Nincs energiája.

Vadrózsa 37.Bach virágesszencia

 

Bohócvirág:

Fél a szüléstől, a fájdalomtól, a tűszúrástól. Túlérzékeny szagokra, hangokra, fényekre.

Bohócvirág 20. Bach virágesszencia

 

Tárnics:

Nagyon sötéten lát mindent, pesszimista, semmi sem fog jól sikerülni. Szülés utáni fáradtság, kimerültség. Nem tud örülni a kis jövevény érkezésének. Egész nap otthon ülne, nincs kedve kimozdulni se.

Tárnics 12. Bach virágesszencia

 

Vadrepce:

Szülés után sírós, lehangolt, pedig a baba születésével boldognak kellene éreznie magát. Szülés utáni depresszió, a mindennapi feladatokat is nehezen tudja teljesíteni. Úgy érzi be van zárva a négy fal közé.

Vadrepce,

 

Békaliliom:

Zárkózott, nehezen teremt kapcsolatot a többi kismamával, úgy érzi nincs közös témájuk, amiről beszélni lehetne. Jól el van a saját kis világában.

Békaliliom..

 

Nebáncsvirág:

Türelmetlen mindenhol, a védőnőnél, az orvosnál mikor kerül már sorra. Alig bírja kivárni mikor születik már meg a baba.

Nebáncsvirág 18. Bach virágesszencia

 

Vadalma:

Nem fogadja el saját testét, úgy érzi túl sokat hízott, ormótlannak érzi magát, fél, hogy a terhességi csíkok, a várandósság alatt keletkező májfoltok az arcán egész életében megmaradnak.

Vadalma 10.Bach virágesszencia

 

Dió:

Túlságosan mások véleményére hallgat. A fellelhető összes szakirodalmat elolvassa. Fél az újdonságoktól, fél attól, hogy a baba megváltoztatja a megszokott rutint, ezen túl nem lesz ideje magára, olvasni, moziba, színházba járni.

Dió 33.Bach virágesszencia

 

Adagolással és alkalmazással kapcsolatban kérjen tanácsot Bach virágterápia tanácsadóinktól!

Bach cseppeket keresse a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

 

Facebook

OLDALTÉRKÉP