Homeopátiás könyvek, újságok, kiadványok

Homeopátiás könyvek széles választékát kínáljuk, amelyek segítséget jelentenek a mindennapokban felmerülő problémák, betegségek esetén megtalálni a természetes megoldásokat.

Magyar és külföldi homeopata orvosok műveiben a homeopátia alapelveitől kezdve a homeopátiás alkatokon át a homeopátia alkalmazásáig mindent megtalálhat.

Homeopátiás könyvek

 

 

Mi a homeopátia?

Korunk egyik legnagyobb homeopatája George Vithoulkas válaszol erre a kérdésre könyvében.

Könyv George Vithoulkas- Homeopátia

 

Másik kiváló könyvében  51 homeopátiás szerről ír részletesen.

A leggyakrabban alkalmazott homeopátiás szerek, mint az Arsenicum album, az Argentum nitricum, a Lycopodium, a Dulcamara, a Phosphorus gyógyszerképe mellett az időmodalitásokat, a kulcstüneteket, a gyógyszervizsgálatokat is bemutatja.

Kezdő és haladó homeopaták számára is értékes olvasmány.

 

 

 

Vithoulkas esszenciák 51 homeopátiás gyógyszerkép könyv

 

 

A babavárás időszakában, a várandósság alatt felmerült problémáktól, egészen a szülésig sok jó tanácsot találhat.

Peter Webb

Ez a könyvecske azért született, hogy segítsen a szülésznőknek és a terhes nőknek megérteni, hogyan használható a homeopátia a konvencionális szülészeti gyakorlat kiegészítéseként a terhesség kezdetétől a szülést követő időszak befejeztéig. A homeopátia teljesen biztonságos gyógymód, de fontos megjegyezni, hogy se nem mágikus gyógymód, se nem csodaszer, ami minden betegnél hatásos lenne. Amennyiben a homeopátiához folyamodunk, azt a diagnózis pontos és alapos megállapítása után tegyünk, mivel sok esetben a haladéktalan hagyományos gyógyszeres, vagy műtéti terápia a válaszadó helyes módszer. A homeopátiát pusztán kiegészítő módszerként lehet használni a terhesség, a szülés és a szülés utáni időszak már bevált gyakorlata és tudásanyaga mellett.

Könyv Homeopátia szülésznőknek és terhes nőknek

Farokh J. Master

“Ha a szülők a fogantatás ideje előtt fél-egy évvel homeopátiás kezelésben részesülnek, igen sok bajtól, különösen az örökletes betegségektől óvhatják meg gyermeküket. A gyermekek láthatóan egészségesebbek lesznek. Még akkor is, ha a szülők egyike látszólag panaszmentes, jó dolog alkati kezelést adni, és ellenőrizni, történik-e alkati változás a hat hónap alatt. A kisbaba kezelése már a terhesség ideje alatt megkezdődhet az anya megfelelő kezelése útján. Vassilis Ghegas véleménye szerint a kisbabák lelke a fogantatás pillanatától kapcsolódik testükhöz. A második életév előtt nehéz alkati szerekről beszélni. ”

Könyv Farokh J Master Újszülöttek és kisbabák homeopátiás kezelése

 

Douglas M. Borland

A csecsemők és kisgyermekek homeopátiás kezelésére a klasszikus homeopátia szabályai érvényesek. A homeopátia a gyermekgyógyászatban azonban néhány lényeges dologban eltér a felnőttek homeopátiás kezelésétől. Különböző gyermekalkatokat mutat be a könyv.

 

 

Könyv Douglas M Borland Gyermekalkatok a homeopátiában

 

A kismamák a baba megszületésének pillanatától kezdve, a csecsemőkoron át szintén sok hasznos tanáccsal gazdagodhatnak.
Bölcsőde, óvoda, iskola újabb és újabb kihívások, az immunerősítés, a fertőző gyerekbetegségek, a szorongások, csak néhányat említve az ebben az időszakban jelentkező megoldandó feladatok közül.

Dr Kürti Katalin

“Ha hiteles forrásból, a mindennapi gyakorlatban felmerülő kérdéseikre keresik a választ gyermekeik otthoni homeopátiás kezeléséhez, akkor a legjobb könyvet tartják a kezükben!
Jól áttekinthető, gyakorlatias, lényegre törő, mégis benne van minden fontos információ, és tényleg elfér a zsebben. Használják gyermekeik egészségére, saját maguk örömére. Tapasztalják meg azt, ami szerintem a homeopátia egyik legnagyobb értéke, hogy a szülő aktív részese, és nem passzív végrehajtója gyermeke gyógyításának.”

 

Könyv Homeopátiás zsebkönyv szülőknek

 

Herbert Pfeiffer:

“A tünetek összességével történő pontos esetfelvétel lehetővé teszi számunkra a mozgászavarban szenvedő gyerek egzakt homeopátiás kezelését. Amikor a gyógyszert a tünetek segítségével meghatároztuk, a beteg gyermeket és betegségét testi, érzelmi és lelki tartalmával együtt még jobban megértjük, mert a gyógyszer számunkra olyan birodalmakat is megnyit, melyeket a beteg eddig még nem említett. A beteg életének minden területére jó tanácsot tudunk adni, mivel őt a szer révén messzemenően meg tudjuk érteni.”

 

 

Könyv Gyermekkori mozgászavarok kezelése homeopátiával

A szénanátha, allergia sok embernek okoz problémát, homeopátiával gyorsabban gyógyulhat, a megfelelő szer kiválasztásához nyújt segítséget ez a könyv.

Dr Zelcsényi Judit

A szénanátha a XX.századvég népbetegsége: az allergia egyik megjelenési formája. Gyógyításával az orvoslás szinte valamennyi ága próbálkozik. A hagyományos orvoslásban használatos antiallergikumok és szteroidok veszélyei, mellékhatásai jól ismertek. Homeopátiával mellékhatás-mentesen, kíméletesen gyógyíthatjuk az allergiás betegségeket.

Szénanátha gyógyítása homeopátiával könyv

Dr Tinus Smith:

“Az utóbbi években a PVS (post-vaccination syndrome: védőoltások utáni tünetegyüttes; oltásikárosodás-szindróma) egyre gyakoribb diagnózis mindennapos orvosi praxisomban. Az idők folyamán fokozatosan kialakítottam egy hatékony módszert e tünetcsoport kezelésére. Ezért kötelességemnek érzem, hogy felismeréseimet megosszam másokkal is, legyenek azok orvosok, szülők vagy az ügyben bármi módon érintettek, illetve a téma iránt érdeklődők. Az új diagnózis horderejének és a téma érzékeny voltának tudatában a lehető legnagyobb gondossággal állítottam össze ezt az ismertetőt.

… szívből ajánlom minden olyan gyermeknek, akiknél mellékhatásokat okoztak a védőoltások, függetlenül attól, hogy felismerték-e esetükben az összefüggést vagy sem, és szüleiknek, akiknek oly sok bizonytalansággal és megválaszolatlan kérdéssel kellett szembesülniük. Ez a könyv – remélhetőleg – sok felesleges szenvedés elkerülését segíti elő és ily módon fontos részét képezi az oltási károsodások hatékony megelőzésének és kezelésének.”

Könyv  Védőoltás szindróma

 

A homeopátia és a Schüssler sók természetes, mellékhatás mentes gyógymódot kínálnak.

Dr Farkas Orsolya

A Schüssler‐sók gyermekkorban és felnőttkorban egyaránt használhatók. Hatásmechanizmusukban hasonlítanak a homeopátiás szerek működéséhez. Ez azt is jelenti, hogy mellékhatásoktól nem kell tartani! Az arcdiagnosztikai módszer alapja, hogy számos hiánytünet az arcon, a fogakon, a szemeken, a bőrön, hajon olyan változást okoz, mellyel következtetni lehet, hogy milyen ásványi anyag hiányzik a szervezetből. A gyermekeknél némelyik hiánytünet máshogy mutatkozik meg, mint a felnőtteknél, ehhez nyújt segítséget ez a könyv.

 

Könyv Schüssler sók gyermekkorban

 

Dr Farkas Orsolya

Hogyan hatnak a Schüssler-sók? Milyen fajtáik vannak és hogyan kell őket alkalmazni? Van-e mellékhatásuk az adagolásuk során? Milyen tünetek és betegségek esetén ajánlott a szedésük? Milyen hiányállapotok ismerhetők fel az arcdiagnosztika során?
A könyv orvos szerzője gyakorló homeopata, aki a Schüssler-sók alkalmazásával szép eredményeket ért el a betegeinél. Ajánljuk e könyvet mindazoknak, akik szeretnék megismerni a Schüssler-sók gyógyító hatását.

 

 

 

 

Schüssler arcdiagnosztikai zsebkönyv

 

A felnőtteknek télen- nyáron különböző betegségekkel kell szembe nézniük. Megtanulhatjuk, milyen tüneteket vegyünk figyelembe, hogy a megfelelő szert ki tudjuk választani. A különböző élethelyzetekben is segítséget jelenthetnek, sportolás közben is megsérülhetünk.

A könyvet ajánljuk hivatásos és kedvtelésből sportolók figyelmébe. Könnyen követhető, abc-sorrendben kereshető címszavak alatt találhatjuk a kezelési útmutatót és a részletes tanácsokat.
A szerzők közül dr. Marc Dellière általános homeopata orvos, egyetemi
tanár, a Homeopátiás Oktatási és Kutató Központ (CEDH) tanára, több mű szerzője, különböző sportágak kiemelkedő sportolóinak orvosa.
Dr. Alain Pasquier homeopátiás érdeklődésű általános orvos, biológus és sportorvos, 1988 óta a LE MANS 72 sportklub hivatásos labdarúgóinak orvosa.

 

Homeopátia és a sport könyv

A házi kedvenceinkről se feledkezzünk meg, ők is kerülhetnek olyan helyzetbe, amikor homeopátiás gyógyszerekre van szükség.

 Dr. Marie-Noëlle ISSAUTIER és Dr. Jacqueline PEKER
A homeopátia rendkívül széles körben használható az állatgyógyászatban is.

Kutyatartóknak kedvenceik otthoni, gyengéd, természetes gyógyítására is bőven találhatunk benne ötleteket, de a könyv szakemberek számára ugyancsak hasznos segítség.
A könyv abc-sorrendben, könnyen követhetően írja le a gyakori betegségeket, problémákat (pl. sebesülések, viselkedészavarok, emésztési problémák), és ad útmutatót, gyakorlati tanácsokat a kezelésre vonatkozóan.

A kiadvány felsorolja a leggyakrabban alkalmazott homeopátiás szereket, klinikai javallataikkal és alapanyaguk leírásával együtt.

Homeopátia és a kutya könyv

Homeopátiás könyvek Boiron

 

A Virágesszenciák kedvelőinek ajánljuk a 38 Bach-virágesszencia könyvet, kitűnően bemutatja a Bach virágokat, Dr Edward Bach munkásságát, a Bach Rescue- elsősegély cseppeket.

 

38 Bach virágesszencia

 

 

Európai virágesszenciák

Könyv Európai virágesszenciák

 

Homeopátiás ingyenes kiadványok, újságok is segítségünkre lehetnek.

Egyszerű homeopátiaSchüssler sókról kismamáknakSzülés homeopátiávalHomeopátia magazin 15 tél

Bach virágterápiás ingyenes kiadványok

Bach virágterápa Original Bach virágokBach virágterápia gyermekeknekBach virágterápia várandósság és gyermekszülés

Facebook

OLDALTÉRKÉP