Bach cseppek az alvászavar kezelésében

A Dr Edward Bach által kidolgozott virágterápia egy természetes ,mellékhatás mentes gyógymód.
A hagyományos orvoslásban alkalmazott altatóknak, nyugtatóknak sok mellékhatása van.Hamar hozzászokás alakul ki,mind az elaltató, mind az átaltató szerekkel már néhány heti használat után is létrejön a függőség.

Az alvászavar Magyarországon nagyon gyakori, gyermek és felnőttkorban is jelentkezhet.

A stressz, a depresszió, a félelem, sőt bizonyos gyógyszerek például a vérnyomáscsökkentő szerek szedése is alvászavarhoz vezethet.

Megkülönböztetünk elalvási, átalvási nehézségeket, gyermekkorban gyakoriak a rémálmok.

A Bach virágterápiával egyénre szabottan tudunk segíteni ezeken a problémákon,hiszen nem mindegy,hogy valaki este nem tud elaludni,csak forgolódik vagy este elalszik,de éjszaka többször felébred és akkor nem tud visszaaludni vagy már hajnalban felébred.

A következő Bach cseppek segíthetnek :

Bohócvirág:
Konkrét félelmei vannak,fél a sötétben, este nem mer elaludni,mindig ég a szobában a lámpa.Kisgyermek csak úgy alszik el,ha apa vagy anya ott ül az ágyon,addig mesélnek neki ,amíg el nem alszik.Fél egyedül a szobájában.

Bohócvirág 20. Bach virágesszencia

 

Napvirág:
Nem mer elaludni,könnyen pánikba esik,úgy hallja valaki járkál a lakásban,de nem mer az ágyból felkelni.Ledermedve fekszik az ágyban,nem meri még a lámpát sem felkapcsolni.Izzad,szívverése felgyorsul.

 

Napvirág 26.Bach virágesszencia

 

Rezgőnyár:

Rémálmok gyötrik,nem tudja mitől fél,de úgy érzi valami rossz fog történni.Izgatottan felébred minden ok nélkül és utána nem tud visszaaludni .Túlérzékeny, a legkisebb zajra is felébred.

Bach 2. virágesszencia Rezgőnyár

 

 

Fehér vadgesztenye:
Könnyen elalszik, de gyakran felébred éjszaka, a másnapi tennivalók járnak a fejében.Nyomasztó gondolatok,még éjszaka is pörög az agya,képtelen kikapcsolni.

Fehér vadgesztenye 35.Bach virágesszencia

 

 

Vörös vadgesztenye:
Nem alszik,mert aggódik,hogy a családjával minden rendben van-e.Anyuka addig nem tud elaludni,amíg gyermeke haza nem ér.

 

Vörösvirágű vadgesztenye 25.Bach virágesszencia

 

Vadrepce:
Lehangolt,rosszkedvű és ezért nem tud aludni.Depressziós embereknél nagyon gyakori az alvászavar.

Vadrepce 21. Bach virágesszencia

 

 

Nebáncsvirág:

Hajnalban felébred, percenként nézi az órát mikor lesz már reggel. Az ilyen ember általában türelmetlen, kapkod.

Nebáncsvirág 18. Bach virágesszencia

Dió:
Olyan embereknek, akik nem bírják a változást, azért nem alszanak egész éjjel, mert félnek attól, hogy másnap mi történik az új munkahelyen, vagy az új iskolában.Ha elmennek vendégségbe nem tudnak aludni, mert nem a megszokott helyükön vannak. Túlérzékenyek a zajokra és a fényekre.

Dió 33.Bach virágesszencia

Szilfa:
A stressz , a túlhajszoltság miatt nem tud elaludni. Forgolódik csak az ágyban. Túl sokat követelnek tőle, aminek úgy érzi nem tud megfelelni.

Szilfa 11. Bach virágesszencia

 

Tölgyfa: Éjszakai fogcsikorgatás. Keményen dolgozik ,úgy érzi még éjszaka sem engedheti meg magának a pihenést.Hajnalban felébred és nem tud visszaaludni,az aznapi teendők járnak a fejében.

Tölgyfa 22. Bach virágesszencia

 

Adagolással és alkalmazással kapcsolatban kérjen tanácsot Bach virágterápia tanácsadóinktól!

Facebook

OLDALTÉRKÉP