Hasmenés kezelése homeopátiával

Hasmenésről beszélünk, ha a széklet ürítése gyakori(naponta többszöri) és a széklet állaga lágy vagy folyékony. A hasmenést okozhatják baktériumok vagy vírusok. Lehet túl sok evés, ivás, zsírosabb ételek elfogyasztásának a következménye is. Romlott étel, mosatlan gyümölcsök fogyasztása is okozhatja. A háttérben állhat érzékenység is, például sok ember szervezete nem tudja feldolgozni a liszt vagy a tej alapú ételeket, italokat. Kisgyermekeknél fogzást is kísérhet.

Gyógyszerek is okozhatnak hasmenést, köztudott az antibiotikum kezelés vagy savcsökkentők szedése miatt kialakuló hasmenés.

A stresszes, rohanó életforma következménye is gyakran hasmenés.

Hasi fájdalom, görcsök, hányás, láz is kísérheti.

Csecsemők, kisgyermekek és idősek esetén forduljon orvoshoz, mert a hasmenéssel ionok távoznak a szervezetből és fennállhat a kiszáradás veszélye.

Arsenicum album homeopátiás szert alkalmazzuk, ha a hasmenés hirtelen alakul ki, gyakran romlott ételek okozzák, láz is kísérheti. Szomjúságot érez, de csak kis kortyokban iszik. Égő fájdalmat érez, a has nagyon érzékeny. Nagyon aggódós lesz, akár úgy is érzi, hogy ebből a betegségből nem fog felépülni. Általában éjjel 1 után a hasmenés ugrasztja ki az ágyból.

Arsenicum album homeopátiaArsenicum album Acidum arsenicosum anhydricum C9

Szintén égő fájdalmak, heves, véres hasmenés, hideg vizet kíván, de amint leér a gyomorba a víz és felmelegszik, akkor a hasmenés mellett hányinger, hányás is jellemző, akkor a Phosphorus homeopátiás golyót alkalmazzuk.

Phosphorus

Podophyllin golyócskát alkalmazzuk, amikor a széklet kirobbanó,  szinte folyékony, vízszerű, nagy mennyiségű, bűzös.

A hirtelen jelentkező hasmenés legfontosabb szere az Aconitum. Hasi görcsök, láz is kísérheti az általában este jelentkező hasmenés, hideget kíván.

Aconitum napellus homeopátia

Atropa Belladonna szer segíthet, ha erős, lüktető fájdalmak jelentkeznek magas láz is kísérheti a gyorsan, váratlanul jelentkező hasmenést.Érintésre, fényre, zajra is érzékeny lesz, citromos limonádé jót tesz.

Atropa belladonna

A fogzást kísérő, a pelenkát teljesen megtöltő, bűzös széklet, felnőtteknél kávé, tea fogyasztása után kialakuló hasmenés esetén a Chamomilla golyócskát alkalmazzuk. Általában hisztissé, dühössé válnak, mert elviselhetetlen fájdalmat éreznek közben.

Chamomilla homeopátia

Ha lassan alakul ki a hasmenés, de annyira legyengíti, hogy egész nap csak az ágyban fekszik és még más vigasztalását sem viseli el, állandóan vizet kíván inni, akkor a Bryonia szerre lesz szükség.

Bryonia alba homeopátia

Ha a hasmenés erős görcsökkel és fájdalommal jár és csak akkor érzi jól magát, ha előre görnyed, akkor a Colocynthis segíthet.

Colocynthis homeopátia

A túlzott étel és ital fogyasztás, valamint ha a hasmenést a stressz váltotta ki, akkor a Strychnos nux vomica homeopátiás szerre lesz szükség. Rendkívül érzékeny, türelmetlen, hányingerrel járó hasmenés esetén.

Strychnos nux vomicaStrychnos Nux vomica C9 homeopátia Boiron menedzser stressz

Ha még a WC-ig sem tud eljutni, annyira hirtelen jelentkezik és nem is tudja visszatartani a hasmenést, általában romlott ételek okozzák, akkor az Aloe segíthet.

Aloe vera

Veratrum album-ra gondoljunk, ha a hasmenést hányás is kíséri és annyira legyengül, hogy a fürdőszobát sem képes elhagyni, hanem csak fekszik a kövön összegörnyedve.

Veratrum album homeopátia

Több napja fennálló, heves hányással, legyengüléssel valamint magas lázzal járó hasmenés esetén forduljon orvosához! A hasmenéssel a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagok is távozhatnak, amelyek pótlásáról gondoskodni kell!

C5-C15 (D4-D15 ) potenciából felnőtteknek napi 3-4 alkalommal 5 golyót alkalmazni, ahogy a tünetek javulnak, az adagolást ritkítani lehet.

Adagolás és alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől, asszisztenseinktől!

A hasmenéskor alkalmazható homeopátiás szereket keresse a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

Facebook

OLDALTÉRKÉP