Csecsemőkori nyugtalanság homeopátiás lehetőségek

Csecsemőknél, kisgyermekeknél gyakori, hogy éjszaka felébrednek, sírósak, nyugtalanok lesznek, a szülők sokszor tanácstalanok mit tegyenek. Figyeljék meg jól a jellemzőket, a tüneteket, mi válthatta ki ezt az állapotot!

Csecsemőkori nyugtalanság homeopátia

CHAMOMILLA golyócskát alkalmazzuk, ha a gyermeknek semmi se jó, ha felveszik, azért sír, ha leteszik, akkor pedig azért sír. A ringatást, a dédelgetést szeretik, az arcuknak nagyon érdekesen csak az egyik oldala piros. Fogzás idején felerősödnek a tünetek, dühös, túlérzékeny lesz a baba.

Chamomilla homeopátia

Chamomilla vulgaris C12 DHU Peithner

BORAX golyócskára akkor van szükség,

Borax homeopátia

Borax C9 homeopátia afta Peithner DHU

amikor a kisbaba egészen addig jól el van, amíg az anyuka, az apuka a karjában tartja, amint megpróbálják a kiságyba berakni, rögtön kezdődik a sírás. Ezek a babák a lefelé irányuló mozgást nem bírják.

Csecsemőkori

 CYPRIPEDIUM homeopátiás szer segít, amikor a kisbaba felcseréli a nappalokat az éjszakával, éjszaka szeretne játszani, nappal pedig békésen szunyókál.

Cypripedium pubescens homeopátia

Cyprypedium pobescens C30

PULSATILLA szerre lesz szükség a nagyon bújós babáknál, akik akkor sírnak leginkább, ha túl meleg van a szobában, a szabadban azonban jól érzik magukat.

Pulsatilla homeopátia

Pulsatilla pratensis C9 ingerlékenység, sírósság

A hasi görcsökre a COLOCYNTHIS-t akkor adjuk a gyermeknek, ha a baba összegömbölyödik, hason fekszik, mert úgy érzi jobban magát.

Colocynthis homeopátia

Colocynthis C9 görcs

DIOSCOREA-t pedig akkor, ha hátrafelé feszíti magát.

Dioscorea villosa homeopátia

Dioscorea C9 menszesz görcs

MAGNESIUM PHOSPHORICUM-ra lesz szükség, ha minél fáradtabb a kicsi, annál nyugtalanabb, annál erősebbek a görcsök, ilyenkor a meleg borogatás javít rajta.

Magneium phosphoricum homeopátia

 

LYCOPODIUM homeopátiás szer segít, ha a hasuk nagyon felpuffad evés után, késő délután, kora este jellemző ez az állapot és nem szeretik, ha nagyon szorosan vannak bepelenkázva.

Lycopodium clavatum

Lycopodium clavatum C9 menszesz görcs

Az anyukák sokszor nem is gondolják, hogy ha ők kávét, kólát, teát isznak az is megzavarhatja a kicsiket, ilyenkor túlérzékenyek lesznek a babák, túlpörögnek, nehéz őket lefektetni, ilyenkor a COFFEA segíthet.

Coffea homeopátia

Coffea cruda C12

 

Vannak babák, akik nagyon nyugtalanul alszanak, mindig hajnalban riadnak fel a KALIUM BROMATUM homeopátiás szer segíthet.

 

Kalium Bromatum homeopátia

Kalium bromatum C9

 

VIBURCOL homeopátiás végbélkúp

Homeopátiás végbélkúp Viburcol fogzás, láz

 

természetes hatóanyagai a Pulsatilla, a Belladonna, a Chamomilla, a Dulcamara, a Calcium carbonicum egymás hatását jól kiegészítve csecsemők és kisgyermekek számára nyújt megoldást láz, nyugtalansági állapotok, fogzás, hasfájás, enyhe fertőzések esetén.

A kisbaba főleg az első néhány hónapban gyakran sír, nyugtalan, hasfájás kínozza, amit sok minden kiválthat a fejletlen emésztőrendszer, az anya nem megfelelő étrendje, de az is lehet túl mohón szopizik és így sok levegőt nyel be.

Később az első fogak megjelenésével szintén lehet nyugtalan, nem alszik, belázasodik, sokat sír.

A védőoltásokra sem egyformán reagálnak, van, akinél hőemelkedés, láz, nyugtalanság jelentkezik.
A Viburcol végbélkúp a szervezet öngyógyító törekvéseinek serkentésével hat.

 

Adagolás és alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől!

A nyugtalanságra való homeopátiás szerek kaphatók a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

 

A Mama Natura  gyerekeknek termékcsalád a hasfájás, a fogzás, az alvászavarok esetén nyújtanak homeopátiás segítséget.

Facebook

OLDALTÉRKÉP