Várandósok és kismamák gondozása

A babatervezéstől a kisbaba születéséig eltelt idő az egyik legszebb időszaka egy nő életének.

Gyógyszerészeink és asszisztenseink segítséget tudnak nyújtani a várandósság, a szülés és a szülés utáni időszakban felmerülő kérdések esetén.

A baba tervbe vételének pillanatától készítse fel a szervezetét, hogy a lehető legjobb állapotban tudja várni a kicsi érkezését. Ehhez nyújtanak segítséget a várandósoknak és kismamáknak kifejlesztett magzatvédő vitamin készítmények, amelyekben a vitaminokból, az ásványi anyagokból és a nyomelemekből pont annyi van, amennyire szüksége van a szervezetnek és a babáknak. A szülés után, a szoptatás során is nagy szüksége van az anyai szervezetnek a vitaminok, ásványi anyagok pótlására, az erre az időszakra kifejlesztett készítmények fognak ebben segíteni.

Vitaminok: Gravida filmtabletta, Elevit Complex 1,2,3 filmtabletta, Femibion 0 Babatervezés, Femibion 1+D3 tabletta- gyermekvállalást tervezőknek és várandós anyáknak a terhesség 12. hetének végéig, Femibion 2 +DHA folsav metafolin+D3 tabletta a terhesség 13. hetétől a szoptatási idő végéig, Pharmaton Matruelle lágy kapszula, LadeeVit tabletta,Biovital Mom&Baby kapszula,Jutavit Magzatvédő terhes vitamin

Várandós vitaminok

 

 

Megújult az Elevit várandós vitamin a fogantatástól a várandósság 12. hetéig Elevit complex 1 filmtabletta, 12. héttől szülésig Elevit Complex 2 kapszula, szülés után szoptatás alatt Elevit Complex 3 kapszula

Elevit

Elevit Complex 1 filmtabletta fogantatás előtt és a terhesség 12. hetének végéig

Komplex összetételű multivitamin 12 vitaminnal, 8 ásványi anyaggal +Metafolinnal.

Magas folsav és metafolin tartalommal, plusz vassal.

Elevit Complex 1 filmtabletta várandós vitamin

A benne levő mikrotápanyagok segítik az anya szervezetének felkészítését a fogantatásra és a terhességre, valamint segítik a magzat egészséges fejlődését a várandósság első harmadában.

Összetevői révén hozzájárul egyes fejlődési rendelések megelőzéséhez.

A kiegészítő folsav bevitel növeli az anyai folátellátottság szintjét. Az alacsony anyai folát szint a magzati velőcső záródási rendellenességek kialakulásának egyik kockázati tényezője, mellette örökletes tényezők is szerepet játszanak. A jótékony hatás napi 400 mcg a fogantatást megelőző legalább 1 hónapon keresztül és a fogamzást követően 3 hónapon át folytatott kiegészítő folsavbevitellel érhető el.

A cink szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásához.

A jód hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához és az idegrendszer normál működéséhez.

Elevit Complex 2 kapszula a terhesség 2. és 3. trimeszterére.

Elevit Complex 2 vitamin várandósság, terhesség

Segíti a magzat egészséges fejlődését a terhesség 13. hetétől a születésig. Komplex összetételű kapszula, mely a DHA mellett metafolint és vasat tartalmaz.

Az anya szervezetéből vagy az anyatejből felvett DHA hozzájárul a magzat és az anyatejjel táplált csecsemő szemének és agyának megfelelő fejlődéséhez. A jótékony hatás napi 400 g, a fogantatást megelőző legalább egy hónapon keresztül, és a fogamzást követően három hónapon át folytatott kiegészítő folsavbevitellel érhető el.

 

Elevit Complex 3 kapszula a szoptatás időszakára

Speciális összetétel szoptatáshoz és szülés után. Segíti az anyatejjel táplált csecsemő fejlődését és feltölti mikrotápanyagokkal az anyai szervezetet.

Komplex összetételű multivitamin DHA -val , luteinnel és vassal.

A DHA többszörösen telítetlen omega 3 zsírsav. Az anya DHA fogyasztása hozzájárul az anyatejjel táplált csecsemő szemének és agyának normál fejlődéséhez.

Elevit Complex 3 szoptatás

A B2, B3, B5, B6, B12, a C-vitamin, a folsav és a vas hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkenéséhez.

A C-vitamin és a cink hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

A kalcium és a D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához.

Étrendkiegészítő kapszula, melynek fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegsey táplálkozást és az egészséges életmódot!

 

Gravida filmtabletta multivitamin ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, várandós és szoptató anyáknak.

Gravida tabletta várandósoknak 90db

Terhesség és szoptatás ideje alatt a fokozott szükséglet következtében fellépő vitamin, ásványi anyag és nyomelemhiány megelőzésére;

– A magzat megfelelő fejlődésének elősegítésére adható; A készítmény szedésének már a fogamzás ideje előtt való elkezdésével bizonyos fejlődési rendellenességek megelőzésére, ill. előfordulásuk csökkentésére (pl. spina bifida, velőcső záródási rendellenességek) alkalmazható;

Nem szoptató anyáknak is javasolt a szülést követően 3 hónapig.

12 féle vitamint, 13 féle ásványi anyagot tartalmaz.

Gluténmentes, laktózmentes, cukormentes.

Gravida tabletta várandósoknak 30db

 

A Merck újdonsága a babát tervezőknek:

Femibion 0 Babatervezés filmtabletta

Femibion Babatervezés

Simon Webpatika

Segítség a babtervezés idején a szükséges folát igény biztosításához. Folsavat, metafolint, 5 vitamint és jódot tartalmazó étrendkiegészítő.

Már a várandósság tervezésének idején nagyon fontos, hogy a nők gondoskodjanak a megfelelő mennyiségű folát bevitelről, mert a magzatnál a velőcsőzáródás már a megtermékenyülést követő 22-28 nap között megtörténik.

Gluténmentes, laktózmentes.

A velőcsőzáródási  rendellenesség kialakulásának megelőzésére ajánlott 400 mikrogramm folsav szedése a fogamzás előtt legalább 1 hónapig és utána még legalább 3 hónapig.

 

Femibion 1+D3 filmtabletta megfelelően kiválasztott tápanyagok kombinációját tartalmazza, beleértve a legfontosabb folát-mixet (Metafolin és folsav), melyet speciálisan a babatervezés és az első trimeszter időszakára terveztek.

Femibion 1 Várandósság

A folát (folsav és Metafolin) hozzájárul a normál vérképződéshez, szerepet játszik a sejtosztódásban és a terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében. Az utóbbiba beleértendő a méhlepény kialakulása is, amely ellátja a magzatot az alapvető tápanyagokkal.

A kiegészítő folsav bevitel növeli az anya folátszintjét. Az alacsony anyai folátszint az egyik kockázati tényezője egyéb, például örökletes, tényezők mellett a velőcső-záródási rendellenesség kialakulásának a magzatban. Ezért javasolt, hogy a nők napi 400 μg kiegészítő folsavat szedjenek legalább a fogantatás előtti 1 hónapban és utána 3 hónapon keresztül.

Femibion 2 +D+Met+DHA ftbl. kapszula 30+30

A várandósság 13.hetétől a szoptatási idő végéig a nők megváltozott igényeinek megfelelő összetétel, a kiegyensúlyozott táplálkozás kiegészítéseként.

Femibion 2 várandósság és szoptatás

A 13. terhességi hétre a magzat szervei teljesen kifejlődnek, és a növekedés időszaka veszi kezdetét. Ezért ajánljuk a Femibion 2 Várandósság & Szoptatás-t. A Femibion 2 Gondosan válogatott összetevői között megtalálható a folát (folsav és Metafolin®) és a DHA (egy többszörösen telítetlen omega-3 zsírsav) a várandósság 13.hetétől a szoptatási idő végéig.

Jól tudjuk, hogy a várandósság alatt csökken a vörösvérsejtszám, ez hamar kifáradáshoz, koncentrációs nehézségekhez is vezethet, ezért szükséges a vas pótlása.

Pharmaton Matruelle lágy kapszula 

Pharmaton Matruelle kapasula 60db várandósoknak

 Terhességet tervező, várandós valamint szoptató nők részére  esszenciális vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket tartalmazó lágy zselatin kapszula. Omega-3 zsírsavak, folsav, vas, jód, béta-karotin, szelén, cink, B-, C-, D, E-vitaminok.

 Napi egy kapszula optimális mennyiségben tartalmazza a szükséges mennyiségeket.                                    

                                                     

LadeeVit tabletta olyan készítmény, amely a legújabb tudományos kutatásoknak és irányelveknek megfelelően tartalmazza a várandósság, szoptatás során szükséges vitaminokat és nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, nyomelemeket nem csak megfelelő napi mennyiségben, hanem megfelelő arányban is. A LadeeVit a legfrisebb kutatási eredményeknek megfelelően omega-3 zsírsavat és jódot, D-vitamint és szelént is tartalmaz. A LadeeVit megfelel mind az európai, mind a hazai ajánlásoknak is.
LadeeVit várandósság tabletta

 

 Biovital Mom&Baby kapszula multivitamin komplex összetételének köszönhetően hozzájárul a várandósság alatt, a szoptatás idején fellépő fokozott vitamin és ásványi anyag igény kielégítéséhez. Szedése javasolt a várandósságot tervezők számára is.

Biovital Mom&Baby kismama vitamin

Simon Webpatika

 

Folát és folsav, omega3 halolaj, jód,vas, b vitaminok, D vitamin,E vitamin, biotin,szeén, cink.

Az anya alacsony folátszintje megnövelheti az újszülött egyes fejlődési rendellenességei kialakulásának kockázatát.

A DHA hozzájárul a magzat és a csecsemő agyának és szemének megfelelő fejlődéséhez.

Naponta 1 kapszula javasolt bőséges folyadékbevitellel.

Jutavit magzatvédő terhes vitamin

JutaVit Magzatvédő terhes vitamin 60dbSimon Webpatika

Vitaminokat,ásványi anyagokat tartalmazó komplex összetételű étrendkiegészítő készítmény a terhességet megelőző, a várandósság alatti és a szoptatás időszakára.

Metafolinból származó 800ug folsavval. A folsav hozzájárul a normál vérképződéshez,a fáradtság, kifáradás csökkenéséhez, az immunrendszer megfelelő működéséhez, az aminosav szintéziséhez, az anyai szövetek fejlődéséhez, csökkenti a velőcső záródási rendellenesség kialakulásának kockázatát.

Az A vitamin szerepet játszik a sejtek differenciálásában, a D vitamin, a B12 vitamin, a cink szerepet játszik a sejtosztódásban.A B6,B12 vitamin hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához,a vörösvérsejt képződéséhez, a C, a B6 vitamin, a jód. a magnézium a tiamin az idegrendszer normál működéséhez,a vas a normál vérképződéshez, a K vitamin a normál véralvadáshoz, a mangán a normál kötőszövet képződéshez, a tiamin a szív megfelelő működéshez  járul hozzá.

 

 

Sokan tervezik a babát, azonban valamilyen okból kifolyólag mégsem érkezik a várva várt baba. A háttérben a mio inozitol és a folsav hiánya is állhat.

 

Fogamzást segítő készítmények: 

Inofolic granulátum ajánlott a gyermekvállalás időszakában mindazoknak, akiknek alacsonyabb a mio-inozit vagy a folsav szintje,mint amennyire szükség lenne vagy nagyobb  az igény.

Inofolic por

Simon Webpatika

A szabályos ovulációhoz, a a menstruációs ciklus rendezéséhez, a petesejt minőségének javulásához, a teherbeesés esélyének növeléséhez járulhat hozzá.

A folsav a sejtek növekedését segíti, a B vitaminok csoportjába tartozó vízoldható vitamin.

A folát hozzájárul a terhesség alatt az anyai szövet növekedéséhet, a normál aminosav szintézishez, és az immunrendszer megfelelő működéséhez, szerepet játszik a sejtosztódásban.

Az inozit szerepet játszik a sejtekben.

A mio -inozitol a B8 vitamin.

 Gynositol por

Gynositol granulátum

 

 Simon Webpatika

Mio-inozit és folsav pótlására olyan esetekben, amikor fokozott bevitelre van szükség.

Fogamzást támogató étrendkiegészítő.

Mio -inozit 2000mg, folsav 200ug. A folát szerepet játszik a sejtosztódásban.

Adagolás: Felnőtteknek naponta 1 tasak vízben vagy más folyadékban oldva vagy közvetlenül a szájba szórva is bevehető.

Az étrendkiegészítő alkalmazása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot!

Vaskészítmények: Krauterblut szirup, Ferrocomp tabletta, Innopharm Vas folsav C pezsgőtabletta, Jutavit Vas komplex forte tabletta, Bioco Innovita Vas tabletta, Doskar Vas Plusz vitaminokkal és folsavval kapszula, Béres Egészségtár Vas Vital filmtabletta, Bioextra Ferrovit kapszula

Vas készítmény, vaspótló

A vas felszívódásához folsavra és C vitaminra is szükség van.
Folsav Folsav tabletta

A várandósság alatt, főleg az első harmadban gyakran jelentkezik émelygés, hányinger, hányás ilyenkor a B6 vitaminok segíthetnek: Vitamin B6 Egis tabletta, Béres B6 tabletta, Jutavit B6 tabletta.

B6 vitaminok

Has gyakori megkeményedése, görcs esetén magnézium készítményeket javasolunk:

Magne B6 tabletta, Magnerot, Tabl magnesii citrici, Béres Magnesium+B6 filmtabletta, Magnosolv granulátum, Jutavit Magnézium+B6+D3 tabletta, Bio Magnesium tabletta, Magnex+B6 tabletta, Magnesium Pharmavit pezsgőtabletta, Innopharm Magnesium +B6 pezsgőtabletta, Naturland Magnézium tabletta, Vitapaletta Magnézium tabletta, Bioco Szerves Magnézium Stop B6 tabletta, Bioco Szerves Magnézium +B6 tabletta, Magnesium Sandoz pezsgőtabletta

 

Gyakori probléma várandósoknál a puffadás, savtúltengés is, ilyenkor a gyógyvizek és a rágótabletták, porok gyors segítséget jelenthetnek: Salvus gyógyvíz, Talcid tabletta, Acido-Git Maalox rágótabletta és szuszpenzió, Dr Stomi forte pezsgőtabletta, Anaflat lágykapszula, Espumisan lágykapszula, Degasin kapszula, Rennie rágótabletta mentolos, cukormentes, jégmenta ízekben, Neurosan por

Gyomorsav, puffadás

Székrekedés is jelentkezhet, várandósság alatt szabad alkalmazni: Dr Steinberger aszaltszilvalé, Útifű maghéj, Walmark Rostanyag tabletta, Ferenc József gyógyvíz, Hunyadi János gyógyvíz, Mira Baby gyógyvíz, Mira gyógyvíz, Glicerines kúp, Nature Care por, Búzakorpa, Laevolac-laktulóz szirup, Duphalac oldat. Mindig kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől, hogy mely készítményeket szabad és melyeket nem várandósság alatt. A kismamáknak is nagyon oda kell figyelni, hiszen van, amelyik átjut az anyatejjel, kérjük tájékozódjon gyógyszerészeinktől!

Székletlazítók, székrekedés ellen

 

Aranyér problémák is jelentkezhetnek várandósság alatt, erre is többféle lehetőség van kenőcsök és kúpok formájában: Sperti kenőcs és kúp, Reparon kenőcs és kúp, Hemorid kenőcs és kúp. Körömvirág kenőcsök, krémek: Biomed, Naturland, Dr Theiss, Herbioticum.

Aranyér várandósság

A fejtetű nem válogat várandósság és szoptatás alatt is előfordulhat, hogy a nagyobb

gyerek az óvodából, iskolából haza hozza. A Nyda fejtetű és serke elleni permet minden korosztály számára és várandósság valamint szoptatás alatt is alkalmazható. Fizikai úton képes elpusztítani a tetveket és a serkéket.

Nyda fejtetű és serke elleni permet fésűvel

Nyda fejtetű és serke elleni permet +fésű

A fejtetűvel fertőzött hajas fejbőr fizikai kezelésére használható.Már egyszeri az előírás szerinti használatával elpusztítja a tetveket, a lárvákat, a serkéket.

A fejtetvesség átvitelének kockázata a Nydaval való kezelés után megszűnik, mert a fejtetű életciklusát szakítja meg.

Minden korosztály számára alkalmazható, várandósság és szoptatás alatt is!

Dimetikon hatóananyagtartalmú készítmény, 25 fok alatt, nyílt lángtól távol tartandó!

 

 

A várandósság alatt a bőr megnyúlása következtében striák, terhességi csíkok alakulnak ki a has bőrén: Vichy terhességi csíkok elleni krém, Eucerin bőrápoló olaj, Mandulaolaj használatát ajánljuk.

Terhességi csík elleni krém

 ElastiQ Original testápoló striákra, terhességi csíkokra

ElastiQ krém striára, terhességi csíkokra

Simon Webpatika

Az Elasti-Q Original testápoló krém a striák megelőzésére. A has, a mell. a comb és a csípő környékén jelentkező hegszerű elváltozások. Várandósság alatt is ajánlott a megnyúlt bőr ápolására.

Tigrisfű  a kollagén termelés fokozására, mézgás csüdfű a bőr ellenállóképességének növelésére.

Az elasztin és a hialuronsav feszesen és rugalmasan tartja a bőrt, a D-panthenol a bőr megújulási folyamatait segíti elő, valamint bőrnyugtató hatása van.

Az E-vitamin antioxidánsként a szabadgyökök káros hatásai ellen véd.

 

Vichy terhességi csíkokra krém

Vichy terhességi csíkokra krém

Simon Webpatika

Kettős hatás: megelőzés és halványítás.
Olyan nők számára, akik átfogó hatást szeretnének a terhességi csíkok ellen.

Kettős, halványító és megelőző hatással. Segít feszesíteni a bőrt, így a meglévő csíkok megjelenése csökkenhet és színük elhalványulhat. Hidratálja és táplálja a bőrt, amely így könnyebben megőrizheti rugalmasságát és jobban ellenállhat a megnyúlásnak. A csíkok megjelenésének kockázata jelentősen csökkenhet.

Hipoallergén, illatanyagmentes, alkoholmentes. Nőgyógyászati felügyelet mellett tesztelt.

HALVÁNYÍTÁS: a meglévő csíkok akár láthatóan halványulhatnak.
MEGELŐZÉS: a csíkok megjelenésének kockázata csökkenhet.

Eucerin bőrápoló olaj

Eucerin Bőrápoló olaj  75mlpg

Simon Webpatika

Az Eucerin Bőrápoló olajat kifejezetten az érzékeny bőr igényeinek megfelelően fejlesztették ki, még terhesség alatt is alkalmazható. E vitamint és magas minőségű, tiszta növényi olajokat tartalmaz, melyek linolsavban gazdagok.

Ez a telítetlen zsírsav erősíti a bőr természetes védelmi funkcióját.

A nagyobb súly a lábak állapotát sem kíméli visszér is kialakulhat: Vadgesztenye tabletta és krémek –Biomed, Naturland, Naturstar, Herbioticum, Dr Kelen, Fuss balzsam,Lioton gél, Dolobene gél, SP 54 gél, Venoruton gél alkalmazását javasoljuk. A Lioton és Dolobene használata előtt kérje orvosa tanácsát!

Visszér kenőcs várandósság

 

sarok bőre is berepedezhet a nagyobb terhelés miatt Dr. Doktor sarokbalzsam, Dermolin bőrpuhító krém, Naturland sarokápoló balzsam, Herbioticum sarokápoló teafaolajjal segítséget nyújtanak.

Sarokápoló krém

Hajhullás is megfigyelhető a külsőleg alkalmazható bedörzsölő szerek a Bánfi sampon és hajszesz, az Alpecin sampon és hajszesz, a Herzeria hajápoló ampulla, a Bilka készítmények, a Bioextra argánolaj segítségre lehet.

 

A kismamák figyelmébe szeretnénk ajánlani a Loritan magzatvízszivárgást kimutató tesztbetétet.
A koraszülések száma Magyarországon meghaladja az európai átlagot. A Loritan segítségével a magzatvízszivárgás korai észlelése lehetőséget ad olyan terápiára, amivel napokkal vagy hetekkel is meghosszabbítható a magzat méhen belül töltött ideje és megnövelhető az életben maradásának esélye.

Segítséget nyújt a szülést megelőző napokban is, hiszen a kismamák sokszor bizonytalanok, hogy a folyadéktávozás már a magzatvíz-e vagy más váladékképződés, de a teszt segítségével biztos lehet benne és időben szakemberhez tud fordulni.

Loritan magzatszivárgás tesztbetét

 

Szülés előkészítésre ajánljuk a Málnalevél teát.

A termesztett változat leveleiben kevesebb jótékony anyag van, így teának inkább az erdei málna levelei alkalmasak. Enyhíti a hányingert, a hasmenést. A málnalevelek gazdagok vasban, magnéziumban, kalciumban, A-B-C-D- és E-vitaminban, foszforban is, ezért a fogak, csontok, körmök erősítője is . Külsőleg főleg pattanásos bőrnél, fekélyeknél vagy sebeknél alkalmazzák összehúzó, fertőtlenítő hatása miatt, így alkalmazható szájüregi vagy szemészeti gyulladások esetén is.A népi gyógyászatban a várandóság 34-36. hete körül javasolt a vajúdás és a szülés megkönnyítésére : ellazítja a méh izomzatát, ezzel segíti a méhösszehúzódásokat. Mivel a belek simaizomzatát mozgatja meg, kitisztítja a bélrendszert az utolsó hetekben, ennek révén a méhizomzat is mozgásba jön és ezzel segítheti elő a fájások kialakulását .
Fontos! Ellenjavalt a terhesség kezdeti szakaszában és az első 7 hónapban , terhességi cukorbetegség esetén és szoptatás alatt is, mert emeli a vércukorszintet. A székrekedést súlyosbíthatja , gyomorsavtúltermelés vagy emésztőszervi fekélyek estén nem előnyös! Az erdei málnalevél teáját nemcsak gyógyhatásai, de kellemes íze miatt is kedvelik, élénkítő, frissítő hatású.

Málnalevél

 

 

Szüléshez: Apás szett, ami mindent tartalmaz, amihez a szülés során szükség van.

Szülés után különféle betétek segítséget nyújtanak: Tena betétek, Molimed Pants activ, Always betétek, Be impulsive betét.

Tena Lady Normál, Tena Lady Mini.Tena Lady Extra

 A tej beindulását és a tej mennyiségének növelését segítik a teák és kapszulák: Görögszénamag, Naturland Fitolac tea, Laktoherb tea, Mecsek tejszaporító tea.

Tejszaporító teák

Lactinatal kapszula szoptató anyáknak

Lactinatal kapszula anyatejserkentő

Simon Webpatika

Anyatej elválasztást segítő kapszula.

Gyógyszergyári minőségű természetes hatóanyagokat, édesköményt és ánizst tartalmaz.

Segít megőrizni az emlő egészségét a szoptatási időszakban.

Támogatja az emésztést.

Hasi görcsök és puffadás megelőzésére és kezelésére mamának és babának egyaránt.

A szoptatás időtartama alatt a tejelválasztás elősegítésére, az emésztés megkönnyítésére 2×1 vagy 3×1 kapszula naponta, időszakosan vagy folyamatosan.

•  A Lactinatal már a szülés pillanatától szedhető, célszerű a kórházi csomagba bekészíteni, és a szülést követően elkezdeni  szedni 1-2 két héten keresztül

•  Ezt követően az anyatej mennyiségének függvényében alkalmazza időszakosan 3×1 vagy 2×1 dózisban, amíg szükségesnek ítéli, ha kicsit kevesebb az anyatej szedje pár napig (4-5 nap  majd hagyja abba a szedését, és kezdje úrra szükség szerint.

•  A Lactinatalt szedő anyukák tapasztalatai azt mutatják, hogy a csecsemők hasfájós időszakában folyamatosan szedett  3×1 Lactinatal jelentősen mérsékli a picik tüneteit.

Motherlove More Milk Kapszula

Motherlove More Milk kapszula tejszaporítóSimon Webpatika

Gyógynövény-kombináció az anyatej mennyiségének 24-48 órán belüli fokozására. Naponta 4×1 kapszula szedése ajánlott.

Amennyiben az anyatej mennyisége már elegendő, a napi adag fokozatosan csökkenthető, végül abba lehet hagyni a szedést.
A kapszula folyamatos szedése tehát nem szükséges.
A legtöbb kismamánál a tejtermelés fennmarad, miután abbahagyja a kapszula szedését. Amennyiben tej mennyisége ismét lecsökken, a termék szedése újrakezdhető. Akár az egész szoptatás időszaka alatt lehet szedni.

A szoptatás során mell berepedezhet, begyulladhat mellkenőcs alkalmazása válik szükségessé: Garmastan kenőcs, Bepanthen krém, Lansinoh mellbimbóvédő kenőcs

Mellbimbóvédő kenőcs

Baby Bruin melltartóbetét védi a mama mellét, és megakadályozza a tej szivárgását.

Mellbimbőkiemelő, mellbimbóvédő, melltartóbetét

Mellbimbóvédő R-med, védelmet nyújt.

R-med szilikonos Mellbimbó védő

Mellbimbókiemelő R-med befelé forduló mellbimbóknál segít a szoptatásnál.

R-Med mellbimbó kiemelő

 

 

 A várandósság alatt előforduló problémáknál a Schüssler sók is segítenek:

Schüssler kismama

Hányinger, hányás: az első hónapokban nagyon gyakran fordul elő.

Calcium phosphoricum D 6 tablettából 3x 1 elszopogatni, ha az édeskés íze a tablettának émelygést vált ki, akkor a 3 tablettát 1 dl vízben oldjon fel és abból kortyolgasson.

Fogak romlanak, könnyen letörnek: egyik nap 3x 1 tabletta Calcium phosphoricum D 6, másik nap Calcium fluoricum D 6 3x 1 tabletta. A kálcium beépülését segíti a szervezetbe.

Has megkeményedése: napi 3×1 tabletta Magnesium phosphoricum több hónapig szedni. Görcsoldó- lábikragörcsre is jó, ilyenkor 10 tablettát feloldani forró vízben és abból kortyolgatni.

Aranyér, visszér: 3x 1 tabletta Calcium fluoricum D 12 egyik nap, másik nap Silicea D12

Májfoltok az arcon: Kalium sulfuricum D 6 tabletta napi 3×1 tablettát elszopogatni.

Stria: Calcium fluoricum D12 egyik nap 3x 1 tabletta, másik nap Silicea D12 3×1 tabletta. Kiegészíteni külsőleg 1+11 Schüssler testápolóval.

Gyomorégés: Natrium phosphoricum D 6 3x 1 tabletta. Salvus vizzel kiegészíthetjük.

Székrekedés: kemény nagyon a széklet Natrium chloratum D 6 2x3x 1 tabletta.

A Ferenc József, a Hunyadi József és a Mira gyógyhatású vizek is segítenek.

Álmatlanság: Kalium phosporicum D 6 tabletta este lefekvés előtt 1 tablettát elszopogatni.

A Schüssler sók a száj nyálkahártyájáról szívódnak fel, ezért kell elszopogatni. Utána nem szabad enni-inni kb fél órán keresztül. Ne használjunk mentolos fogkrémet, mert a mentol közömbösíti a hatást.

Bármilyen kérdés esetén gyógyszerészeink és asszisztenseink állnak rendelkezésére!

A babavárás, szülés, szoptatás során az egészség megőrzéséhez és a baba fejlődéséhez szükséges termékek kaphatók a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

Facebook

OLDALTÉRKÉP