Noni kapszula

Noni kapszula

Kínában, Indiában és Polinéziában több mint 2000 éve használják a gyógyításban. A NONI gyümölcs leve egészséget megőrző táplálék-kiegészítőként lassanként bekerült az emberek napi étrendjébe.

Noni kapszula

A NONI– tudományos nevén Morinda citrifolia L. – a Rubiaceae (Rubioideae) család tagja.

Vastag törzse egyenes és akár 19 méter magasra is képes megnőni. Ágait mélyzöld, 2-3 tenyérnyi nagyságú, ellipszis alakú levél borítja be, virága fehér színű, csőszerű, amely a végén trombita módjára nyílik szét. Gyümölcsének színe függ az érettségi foktól, amelyet a színpaletta mélyzöldtől a sárgáig terjedő spektrumán megcsodálhatunk és mérete akár a 12 cm-t is meghaladhatja. Magjai kisebbek, mint egy rizsszem, háromszög alakúak és vörösesbarna színben pompáznak.

A NONI igazi túlélő, óriási szaporodási vággyal megáldva, ugyanis a magok egyik csücskében ún. légzsák található, amely arra hivatott, hogy ha vízbe pottyan, akkor se süllyedjen el. Igen masszív növény, megtűri a szélsőséges időjárási- és környezeti tényezőket is, így tökéletesen érzi magát nedves vagy száraz vidéken, savas, alkáli vagy sós környezetben egyaránt. Szinte mindenhol képes gyökeret ereszteni, a tengerpart mentén, az őserdők mélyén, a hegyoldalakon és síkságokon, de még vulkáni talajon is. Ezt kihasználva tervezik a Karib-tengeri államok, hogy nonival ültetik be a homokdűnéket, hogy a hurrikánok okozta környezeti károkat mérsékeljék.

Noni gyümölcs

Francia-Polinézia térségében már évszázadok óta hatalmas kiterjedésű noni erdők találhatóak, a Dél-Csendes óceáni térségben és a Hawaii szigeteken elterjedése csak az elmúlt évszázad során volt jellemző. Ma már elterjedt a trópusi Ázsiában, Ausztráliában, Hawaii-n, a Marshall- és Gilbert szigeteken, érdekes módon a Csendes óceán keleti részén kevésbé honos.

A növény minden részét alkalmazták a tradicionális orvoslásban.

Az éretlen gyümölcsöt sóval összekeverve mély sebekre, csonttörésekre kötözték, az érett gyümölcsöt pedig tapaszként horzsolásokra és fekélyekre használták, meleg borogatásokként, leveleit belsőleg lázcsillapítóként, külsőleg fekélyek kezelésénél és köszvénynél alkalmazták.

24 000 páciens 77%-ának beszámolói alapján megállapítható, hogy a NONI javulást eredményezett rákos megbetegedésekben, szív- és érrendszeri problémákban, cukorbetegség, és az immunrendszer működésének rendellenességei esetén.

A NONI a legerősebb antioxidáns, sejtregeneráló. 100%-ig természetes gyümölcskészítmény adalékok nélkül. Minden szükséges vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

forrás: Noniking.hu

Alkalmazás és adagolás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől és asszisztenseinktől!

A Noni kapszula kapható a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

 

Facebook

OLDALTÉRKÉP