Gyógynövény ülő fürdő, borogatás

Gyógynövényekkel töltött fürdőtasakok reumatikus bántalmakra, aranyérre, nőgyógyászati bántalmakra illetve levendulavirággal, fekete nadálytővel töltve. Nemcsak fürdéshez, ülőfürdőhöz alkalmazhatóak, hanem borogatásra is és a hozzáadott só tasak segítségével sós fürdő is készíthető belőlük.

Gyógynövény fürdőtasak, ülőfürdő, borogatás

Simon Webpatika

Fürdéshez 1 tasakot helyezzünk 1 liter forrásig melegített vízhez, hagyjuk állni 5-10 percig, majd öntsük a megfelelő hőmérsékletű fürdővízhez. Fürdés közben borogatni is lehet vele.

Borogatáshoz 1 liter forrásig melegített vízhez adjuk az 1 tasakot, hagyjuk állni 5-10 percig, majd várjuk meg míg kihűl és ezzel borogathatjuk a fájó testrészünket.

Sós fürdőhöz a mellékelt sót szórjuk a fürdővízbe a fürdés megkezdése előtt. A sós fürdő szemben a normál fürdővel, ami nedvességet von el bőrtől, lehetővé teszi, hogy a só a bőr felső rétegébe felszívódjon és ott megkösse a vizet és a benne oldott hatóanyagokat. A sós fürdők száraz bőrűeknek is ajánlottak.

 

Reumatikus bántalmakra fürdőtasak

Fürdőtasak Reumatikus bántalmakra gyógynövény fürdő

Simon Webpatika

A reumás megbetegedéseknél szinte elengedhetetlen a megfelelő fürdők alkalmazása.

A fürdőtasak boróka bogyó, csalánlevél, feketenadálytő, kakukkfű, zsálya, rozmaring gyógynövényeket tartalmaz. Izomfájdalmak, reumatikus betegségek esetén a fürdőtasak teakeverék minden egyes gyógynövénye jó hatású és együtt a gyógyhatások összeadódnak.

 

Intim fürdő nőgyógyászati bántalmakra

Fürdőtasak nőgyógyászati bántalmakra

Simon Webpatika

Elsősorban hölgyeknek, de kislányoknak is gyermek nőgyógyászati problémákra, felfázás, különböző eredetű gombás fertőzések kezelésének kiegészítő kezelésére.

 

Cickafark, zsálya, körömvirág, kamilla, feketenadálytő, dió külön- külön is a gyógynövények a nőgyógyászati betegségek esetén jó hatásúak, a fürdőtasak keverékében ezen hatások összeadódnak.

 

Fürdőfilter aranyeres bántalmakra

Fürdőtasak aranyér gyógynövény fürdő

Simon Webpatika

Aranyeres, de egyéb érbetegségekkel kapcsolatos tünetek (felületi visszér gyulladás, lábdagadás) esetére.

Somkóró, vadgesztenyetermés, tölgyfakéreg, diólevél, kamillavirág, körömvirág gyógynövényeket tartalmazó fürdőtasak nemcsak ülőfürdő, hanem borogatás készítésére is alkalmas.

 

Fürdőtasak bőrgyógyító teakeverékkel töltve

bőrgyógyító keverékkel töltött fürdőtasak

Simon Webpatika

A bőrgyógyító teakeveréket rendszeresen használva, a 3-4. fürdés után már érezhetően javul a gyulladt, viszkető, kivakart bőr állapota.

Fürdés alatt is borogathatunk vele.

Körömvirág, orbáncfű, orvosi zsálya, diólevél + Himalája só.

Nem tartalmaz tartósítószert, színezéket, illat és egyéb mesterséges anyagokat!

 

Fekete nadálytő gyökérrel töltve

Fürdőtasak feketenadálytővel töltve gyógynövény fürdő

Simon Webpatika

Kiváló hámosító, sebgyógyító hatása miatt alkalmas a duzzanatok, sebek, hám és csontsérülések gyógyítására. Csontrepedések, zúzódások, ahol a bőr épen marad valamint rándulások külsőleges kezelésére is alkalmas.

 

Levendulával töltött fürdőfilter

Fürdőtasak levendulával töltve gyógynövény fürdő

Simon Webpatika

Kellemes illatát és a teljes bőrfelületen kifejtett, de belélegezve a gőzét, belsőleg is üdítő, megújító tulajdonságát már nagymamáink is ismerték. Idegnyugtató, stressz oldó hatása kúraszerűen alkalmazható.

 

Körömvirággal töltött fürdőfilter

Körömvirággal töltött fürdőtasak

Simon Webpatika

Népgyógyászati tapasztalatok igazolják, hogy hámsejt regeneráló, antibakteriális hatása miatt nehezen gyógyuló sebek borogatására, lábszárfekély, bőrgyulladás, viszkető érzés enyhítésére, duzzanatok bőrkeményedések oszlatására kiválóan alkalmazható gyógynövény. + Himalája só

 

Citromfűvel töltött fürdőfilter

Citromfűvel töltött fürdőtasak

Simon Webpatika

A citromfű – a szakirodalomból ismert – kellemes nyugtató, ideges panaszokat csökkentő hatása miatt, nagyszerű kiegészítője egy jó fürdőnek.

Bedörzsölő, borogató szerként zúzódásokra, duzzanatokra, reumafájdalmakra alkalmazható. + Himalája só

Orvosi zsálya levéllel töltött fürdőtasak

Zyályalevéllel töltött fürdőtasak

Simon Webpatika

Az Orvosi zsályalevél a szakirodalomból ismert izom- és izület lazító, regeneráló, fertőtlenítő tulajdonsága miatt áldásos mellékhatása egy jó fürdőnek. A leírásokból enyhe, gyulladáscsökkentőként csökkenti a bőrviszketést. Kellemes bedörzsölő borogató szer. 

+ Himalája só

Kamillával töltött fürdőtasak

kamillavirággal töltött fürdőtasak

Simon Webpatika

A szakirodalomból ismert bőr, és nyálkahártya gyulladást csökkentő, fertőtlenítő, sebgyógyító hatását fürdés közben az egész testfelületen kifejti, de gőzének belégzése belsőleg is áldásos hatású.

+Himalája só.

Fürdőtasak Diólevéllel töltve

Diólevéllel töltött fürdőtasak

Simon Webpatika

A diólevél a szakirodalomból ismert, idegnyugtató, stimuláló és bőrfertőtlenítő, s aki szereti, a dióolaj kellemes illatúvá varázsolja testét. Hatása miatt nagyszerű kiegészítője egy jó fürdőnek. A hazai népi gyógyászat is alkalmazza a diólevél-borogatást, bőrkiütésekre, fagyásokra, kelésekre és ülőfürdőként, aranyér-panasz esetén.

 

Adagolás és alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől, asszisztenseinktől!

Facebook

OLDALTÉRKÉP