Napozás,napozó, napvédő

 Napozás, napozók, napvédők

A napsugárzás számos előnyt hordoz magában. A napra szükségünk van, hogy jól érezzük magunkat, illetve fontos szerepe van a D vitamin termelésben, ami nélkülözhetetlen a csontunk szerkezetének erősítésében.

Ugyanakkor korlátozni kell hatását, mert az UV-sugarak károsak lehetnek bőrünk egészségére: felgyorsítják a bőr öregedését, bőrkárosodást és hosszú távon a legrosszabb indulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulását okozhatják.

 

Az ideális napvédő kiválasztásakor fontos szempont, hogy könnyen lehessen használni. A hidratáló spray-től a folyékonyabb géleken keresztül a zsírosabb krémekig nagyon széles a választék.

 

LaRoche Posay napozó

 Simon Webpatika

Általában, amikor napvédőt vásárolunk, az első dolog, amit megnézünk, az a

SPF (Sun Protection Factor), a faktorszám.

Egyszerűnek tűnik: minél magasabb egy naptej faktorszáma (20, 30, 40 vagy akár 50), annál nagyobb védelmet nyújt a bőrnek, annál tovább tudunk napon tartózkodni leégés nélkül.

 

A különböző típusú UV-sugarak különbözőképpen hatnak a bőrre.

Az UV A-sugarak (A, mint “allergia”) sokkal alattomosabbak, mivel nem okoznak fájdalmat, de a bőr mélyebb rétegeibe hatolnak. Felgyorsítják a bőr öregedését és fényérzékenységet vagy hétköznapi nevén napallergiát, pigmentációs zavarokat (barna foltok megjelenése) okozhatnak.

A túl magas UV B-sugárzás (B, mint “barnulás”) azonnali leégéshez vezethet.  A bőr barnaságáról és a leégésről is az UVB sugarak gondoskodnak, amelyek szintén hozzájárulnak a bőrrák kifejlődéséhez.

Az UV sugaraktól egész évben óvni kell bőrünket. Az UVB sugarak a nyár folyamán felerősödnek, viszont az UVA sugarak egész évben jelen vannak, még akkor is, ha a hőmérséklet alacsonyabb.

Különösen figyeljünk a napsugarakra a hegyekben (síelés, hegymászás), mivel a hó hatszor-nyolcszor intenzívebben veri vissza az UV sugarakat, mint a víz.

Nagyon fontos a napvédő krém használata az UV sugarak ellen, a bőrünk védelme érdekében.

Olyan készítményt használjon, amely megfelel a bőrének és a környezeti hatásoknak.

Nyáron hordjon sapkát és napszemüveget, mert a szemünk is ki van téve az UV sugaraknak.

 

 

A napégés a nap által okozott, valós égés a bőrnek. Minél fehérebb a bőr, annál érzékenyebb a napfényre. A bő felmelegedhet, bevörösödhet akár 15 perc alatt is az erős napfénynél.

A napégés alapesetben elsőfokú égési sérülésnek számít, de sokkal veszélyesebb lehet annál.

Ha hólyagok alakulnak ki a bőrön, az már másodfokú égési sérülésnek számít.

A rendszeres napégés növeli a melanoma kialakulásának veszélyét.

 

A barnulás a bőrünk védekező mechanizmusa.

A melanociták azok a sejtek, amelyek a melanin termeléséért felelősek. A melanin elnyeli az energiát és elvezeti a hőt, emellett megköti a napozás kiváltotta szabad gyököket is. Ezért nevezzük a természetes pigmentációt az UV sugarak elleni védelemnek.

 

 

Ugyanakkor a természetes pigmentáció nem egyforma mértékű minden bőrtípusnál.

Egyes bőrtípusok nem barnulnak olyan könnyen és mindig leégnek, míg más bőrtípusok éppen az ellenkező módon viselkednek. A bőrgyógyászok ezeket a reakciókat egy skálán helyezték el, ami 1-tõl (fehér bőr) 6-ig (sötétbarna bőr) terjed. Minél gyengébb a fototípusa a bőrnek, annál erősebb napvédelemre van szüksége.

Ahhoz, hogy biztonságosan barnuljunk le, fokozatosan kell a bőrünket a naphoz szoktatni. A napozás intenzitását fokozatosan kell növelni, de a napozást el kell kerülni akkor, amikor a napsugarak a legerősebbek (dél és délután négy között). Ügyeljen arra, hogy SPF 30 vagy 50-es erősségű napvédő készítményt használjon, a fototípusának megfelelően.

Ne feledje, hogy a napvédő készítmény nem arra lett kifejlesztve, hogy minél tovább maradjon a napon, hanem hogy csökkentse a napozás okozta károsodások kockázatát. Fontos még tudni, hogy a napvédő készítmények hatása a felvitel után fokozatosan gyengül, ezért fontos, hogy újból bekenjük bőrünket két óránként, vagy úszás után.

 

Ha barnulni szeretne bőre egészségének megőrzése mellett, akkor néhány szabályt érdemes szem előtt tartani, ha napon tartózkodunk:

A legerősebb napsugárzás óráiban keressük az árnyékot és kerüljük a direkt napfényt.

Ne tegyünk ki csecsemőket és kisgyermekeket közvetlen napsugárzásnak

Védjük magunkat és gyermekeinket kalappal, napszemüveggel és lenge ruházat viselésével.

Válasszunk a bőrtípusunknak megfelelő védelmet, alkalmazzuk a fényvédő készítményt bőségesen közvetlenül a napozás előtt, majd alkalmazzuk újra bőségesen és gyakran /2 ÓRÁNKÉNT/, különösen fürdőzés, izzadás és törölközés után.

Fogyasszunk olyan ételeket, amelyek E-, C- és A-vitaminokban gazdagok. Ezen ételek segítenek a szabadgyökök megkötésében, így csökkentve az UV sugarak káros hatását. A zöldségek és gyümölcsök különösen gazdagok ilyen vitaminokban. A búzacsíra olaj különösen gazdag E-vitaminban, míg a csokoládé fontos forrása a flavonoidoknak. A répa a barnulás köztudott szövetségese! A répa különösen gazdag béta- karotinban, amely segít megerősíteni a védekező réteget és aranyszínt biztosít a barnuláshoz. Természetesen ezenfelül más tápanyagokat is bevihet szervezetébe, de ne feledje, hogy egyik sem helyettesítheti a napvédő krémet.

 

Minél fehérebb a bőrünk, annál magasabb faktorszámú napvédő használata ajánlott. Ahhoz, hogy a bőrünket megfelelően védjük, magas faktorszámú napvédőt használjunk többször a nap folyamán, legalább két óránként. Éppen ezért fontos, hogy olyan terméket válasszunk, amelynek használata élményt jelent.

Ha zsíros a bőre, akkor fluid és matt textúrájú terméket használjon.

Amennyiben száraz a bőre, válasszon krém vagy tej textúrát.

A gyerekek számára a spray kiszerelés ajánlott a könnyű és kényelmes használat miatt. Egyes formulák színezettek, hogy segítsenek a spray egyenletes felvitelében.

 

Vichy napozók

Simon Webpatika 

Sokunk számára elképzelhetetlen, hogy nap nélkül éljünk, mivel a napozás sokaknak egyet jelent a nyaralással, pihenéssel, relaxációval. Ideggyógyászati szempontból az agyunk aktivitása a napszakokhoz van igazítva. Napközben több szerotonint és dopamint halmoz fel, hogy ébren maradjunk. Ez a két anyag befolyásolja a boldogságérzetünket és ezen anyagok termelése fokozódik, amikor napfénynek vagyunk kitéve. Ezzel magyarázható a jó kedvünk, amikor napozunk.

 

 

Mielőtt fényvédőt választunk, jó tudni, hogy két nagy csoportba sorolhatók a termékek:

-Ásványi vagy fizikai fényvédők: ezekben a készítményekben két ásvány, a titán-dioxid és a cink-oxid adja a fényvédelmet, mégpedig úgy, hogy a bőr felszínén maradva visszaverik a napsugarakat.

Érzékeny bőrűeknek, napallergiásoknak, terhes nőknek és két éven aluli kisbabáknak ajánlható.

A fényvédőválaszték hatalmas: arcra és testre való, felnőtteknek, gyerekeknek és babáknak készülő, magas védelmet adó, vagy épp barnulást elősegítő termékeket is találunk. Egy nagy hátrányuk van: általában nehezen kenhetők és gyengébb vagy erősebb fehéres réteget hagynak a bőrön.

 

-Kémiai fényvédők: Sokféle összetevőből állnak, és ezek nem visszaverik, hanem elnyelik a napsugarakat. Hátrányuk az ásványi szűrőkkel szemben, hogy kevésbé stabilak, és az érzékeny bőrt is nagyobb valószínűséggel irritálják, előnyük viszont az, hogy kozmetikailag kellemesebbek, ezért belőlük igazán nagy a választék.

 

Az alábbi termékekből szakembereink segítségével Ön kiválaszthatja a korának, bőrtípusának legmegfelelőbb készítményt!

 

VICHY IDEAL SOLEIL TERMÉKCSALÁD:  parabénmentes, hypoallergén

 

Arcra:

Vichy Ideal Soleil SPF50 napvédő krém 50ml

Nagyon magas védelmet biztosít világos bőrű, normál vagy száraz bőrtípusú nők arcbőrének. Az arcbőr hatékony védelme az UV-sugarakkal szemben. Védelem a fénysugárzás okozta korai bőröregedéstől. Az arcbőr simábbnak tűnik, a barnulás egyenletesebb. amely nagyon magas védelmet biztosít arcbőrének.

Vichy Ideal Soleil SPF 50+ napozó krém arcra 50ml

  Simon Webpatika

Vichy Ideal Soleil SPF50 napvédő gél-fluid 50ml

Könnyű fluid textúrája gyorsan beszívódik, a bőr nem ragad és selymes tapintásúvá válik.

Vichy Ideal Soleil  SPF50 napvédő gél-fluid 50mlSimon Webpatika

Vichy Ideal Soleil SPF30 napvédő gél-fluid 50ml

Vichy naptej, ami magas fényvédelmet és szép barnaságot biztosít egyszerre.
Olyan nők és férfiak számára, akik hatékony fényvédelemre és ragyogóan lebarnult bőrre vágynak.

Vichy Ideal Soleil bronze SPF 30 napvédő gél-fluid

Simon Webpatika

Testre:

Vichy Ideal Soleil SPF50 napvédő tej-gél 200ml nedves vagy száraz bőrre

Sport vagy úszás után is fennmaradó védelem. Nagyon magas védelmet biztosít.
Nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott.

Vichy Ideal Soleil  SPF50 naptej-gél  200ml

Simon Webpatika

Vichy Ideal Soleil SPF30 napvédő tej-gél 200ml nedves vagy száraz bőrre

Széleskörű UVA-UVB-sugárzás elleni védelem Mexoryl® összetevővel. Hosszúhullámú UVA-sugárzás elleni védelemmel a fokozott hatékonyság érdekében. Parabénmentes, hipoallergén, bőrgyógyászati felügyelet mellett érzékeny bőrűeken tesztelt formula. Bőrnyugtató és -erősítő Vichy termálvízzel. Teljesen láthatatlan végeredmény, fehér nyomok nélkül.

Vichy Ideal Soleil tej-gél SPF30 200ml

Simon Webpatika

Vichy Ideal Soleil SPF50 barnulást segítő spray 200ml

Hidratálja és ápolja a bőrt, valamint óvja a nap káros UV-sugaraitól, és elősegíti az egységes, aranybarna bőrszínt. Az új, praktikus spray kiszerelésnek köszönhetően felvitele egyszerű és kényelmes, akár fejjel lefelé is könnyedén használható. Hamar beszívódik a bőrbe és nem hagy fehér nyomot. A spray különleges ON/OFF zárórendszere megakadályozza, hogy a homok vagy más szennyeződések bejussanak a flakonba.

Vichy Ideal Soleil Bronze spray  SPF50 200ml

 Simon Webpatika

Vichy Ideal Soleil SPF30 barnulást segítő spray 200ml

 


Vichy Ideal Soleil Bronze SPF 30 naptej

Simon Webpatika

Arcra és testre:

Vichy Ideal Soleil SPF50 homokálló naptej 200ml

Használat után a homok nem ragad a bőrre, egyszerűen lesöpörhető. Magas védelmet biztosít.
Nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott.

Vichy Ideal Soleil homokálló SPF 50+ naptej

Simon Webpatika

Vichy Ideal Soleil SPF50 napvédő tej 300ml családi kiszerelés

Családi kiszerelésű naptej érzékeny bőrre arcra és testre egyaránt.
Nőknek, gyerekeknek és férfiaknak. Nagyfokú fényvédelem az egész család számára.

Vichy Ideal Soleil  SPF 50 naptej 300ml

 Simon Webpatika

Vichy Ideal Soleil SPF30 napvédő tej 300ml családi kiszerelés

Családi kiszerelésű naptej érzékeny bőrre arcra és testre egyaránt.
Nőknek, gyerekeknek és férfiaknak. Hatékony fényvédelem az egész család számára.

Vichy Ideal Soleil SPF 30 naptejSimon Webpatika  

Vichy Ideal Soleil SPF50 napvédő tej 100ml utazóknak

Napvédő tej testre és arcra, utazó kiszerelésben (100 ml).
Nagyon magas védelem érzékeny bőrre. Nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott.

Vichy Ideal Soleil napvédő tej 100ml

 Simon Webpatika

Gyerekeknek:

Vichy Ideal Soleil SPF50+ homokálló napvédő permet gyerekeknek 200ml

Magas fényvédelem az érzékeny bőrű gyermekek számára. Könnyed, hidratáló textúrája gyorsan felszívódik. A spray kiszerelés egyenletes fedést biztosít. Tartósan vízálló és homokálló.Használat után a homok nem ragad a bőrre, egyszerűen lesöpörhető.

Vichy Ideal Soleil  SPF 50+ homokálló napozó permet gyereknek

 Simon Webpatika

Vichy Ideal Soleil SPF50+ naptej gyerekeknek 300ml

 

Vichy Ideal Soleil  SPF50+ naptej gyereknek 300ml

Simon Webpatika

 

Napozás után:

Vichy Ideal Soleil  Napozás utáni testápoló tej  300ml

 

Napozás utáni hidratáló, nyugtató testápoló férfiak és nők számára.

Paraben-mentes, hipoallergén formulája bőrgyógyászati felügyelet mellett, érzékeny bőrön tesztelt. Vichy termálvízben gazdag, bőrnyugtató formula.

Vichy Ideal Soleil napozás tej 300ml

 Simon Webpatika

 

 

 

LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS TERMÉKCSALÁD:  parabénmentes, illatanyagmentes

Arcra:

La Roche-Posay Anthelios SPF 30 krém

Napérzékeny bőrre, napallergiára. Normál intenzitású napsugárzás esetére. “Terhességi maszk” megelőzésre vagy gyógyszerek által kiváltott fényérzékenység esetén. Száraz bőrre való hidratáló, nagyon kíméletes textúra. Könnyű használat. Erősen vízálló.

 

 

Anthelios krém SPF30 50ml

Simon Webpatika

La Roche Posay Anthelios SPF50+ krém

Napérzékeny bőrre, napallergiára. Extrém intenzitású napsugárzás esetére. “Terhességi maszk” megelőzésre vagy gyógyszerek által kiváltott fényérzékenység esetére.
Nagyon magas és széles skálájú UVA/UVB védelem. Száraz bőrre való, hidratáló, nagyon kíméletes textúra. Könnyű használat. Erősen vízálló.

Anthelios krém  SPF50+ 50ml

Simon Webpatika 

La Roche -Posay Anthelios SPF 50+krém színezett 

Napérzékeny bőrre, napallergiára. Extrém intenzitású napsugárzás esetére. “Terhességi maszk” megelőzésre vagy gyógyszerek által kiváltott fényérzékenység esetére.
Nagyon magas és széles skálájú UVA/UVB védelem. Száraz bőrre való,színezett hidratáló, nagyon kíméletes textúra. Könnyű használat. Erősen vízálló.

Anthelios krém színezett SPF50+ 50ml

 Simon Webpatika

La Roche-Posay Anthelios XL gél-krém SPF 50+

Normál intenzitású napsugárzás esetére. Ideális zsíros, kombinált, fényérzékeny bőrre. A mattító mikro-részecskék azonnal beszívódnak a bőrfelszínbe és segítenek szabályozni a kifényesedést okozó tényezőket  (faggyú, izzadság és nedvesség). SPF 30-as megerősített védelem az UVA-sugarak ellen is (magasabb védelem, mint az EU-s előírás) bőrnyugtató és antioxidáns hatású La Roche-Posay termálvízzel ötvözött, szabadalmaztatott Mexoplex fényszűrőrendszerének köszönhetően. Az antioxidánsok segítenek semlegesíteni a szabadgyökök káros hatásait.

Anthelios gél-krém SPF50+  50ml

Simon Webpatika

La Roche-Posay Anthelios XL gél-krém SPF50+ színezett

Színezett gél-krém textúra érzékeny és fényérzékenységre hajlamos bőrre. Védi a bőrt az UV-sugarak által okozott leégéstől és bőrreakcióktól. Fokozottan matt hatásért felelős mattító mikro-részecskék azonnal beszívódnak a bőrfelszínbe és segítenek szabályozni a kifényesedést okozó tényezőket  (faggyú, izzadság és nedvesség).
Segít megelőzni a napsütés által okozott  pigmentfoltokat pl. a terhesség alatt, fényérzékenység esetén.

Anthelios gél-krém színezett SPF50+  50ml

Simon Webpatika

La Roche Posay Anthelios gél-krém SPF30

Normál intenzitású napsugárzás esetére. Ideális zsíros, kombinált, fényérzékeny bőrre. A mattító mikro-részecskék azonnal beszívódnak a bőrfelszínbe és segítenek szabályozni a kifényesedést okozó tényezőket  (faggyú, izzadság és nedvesség). SPF 30-as megerősített védelem az UVA-sugarak ellen is (magasabb védelem, mint az EU-s előírás) bőrnyugtató és antioxidáns hatású La Roche-Posay termálvízzel ötvözött, szabadalmaztatott Mexoplex® fényszűrőrendszerének köszönhetően. Az antioxidánsok segítenek semlegesíteni a szabadgyökök káros hatásait.Anthelios gél-krém SPF30 50ml

Simon Webpatika

La Roche- Posay Anthelios XL SPF50+ fluid színezett

Napérzékeny bőrre, napallergiára. Extrém intenzitású napsugárzás esetére. “Terhességi maszk” megelőzésre. Gyógyszerek által kiváltott fényérzékenység esetére.
Nagyon magas és széles spektrumú UVA/UVB védelem. Színezett fluid textúra a természetes, nem zsíros ragyogásért.

Anthelios fluid színezett SPF50+ 50ml

Simon Webpatika

La Roche- Posay Anthelios XL SPF 50+fluid

Érzékeny vagy túlérzékeny, napallergiára hajlamos arcbőrre. A nap okozta pigmentfoltok kialakulásának megelőzésére terhesség, fényérzékenység esetén.
Nagyon magas, széleskörű, fotostabil UVA/UVB-védelmet biztosít. Véd a korai bőröregedéstől és a hosszú távú károsodásoktól. Láthatatlan, nem ragad és nem hagy fehér foltot, azonnal felszívódik.
A bőr védett a leégéssel, a bőrkiütésekkel és az UV-sugárzással szemben.

 

ANTHELIOS XL Fluid Ultra-light 50+ 50mlSimon Webpatika

La Roche -Posay Anthelios XL SPF30 AC fluid

Zsíros, vagy aknéra hajlamos, napra érzékeny bőrre. Normál intenzitású napsugárzás esetén a bőr védett az UV sugarak által okozott leégéstől és bőrreakcióktól. Csillogás elleni hatással. Fluid, nem zsíros, könnyű textúra száraz tapintással. Vízálló.

Anthelios AC Fluid 50ml

Simon Webpatika

Testre:

La Roche- Posay Anthelios XL  olaj SPF50+ 200ml

Védi a bőrt az UV-sugarak által okozott leégéstől és bőrreakcióktól. Láthatatlan, könnyű réteget alkot, táplálja a bőrt.  Érzékeny vagy túlérzékeny, „napallergiára” hajlamos bőrre. Extrém erős napsugárzás esetén. A terhesség alatt, vagy a fényérzékenységet okozó gyógyszerek, kezelések alkalmával kialakuló pigmentfoltok megelőzésére.

Anthelios olaj SPF50+

Simon Webpatika

 

La Roche -Posay Anthelios XL SPF50+ tej UV Patch 250ml

Napérzékeny bőrre, napallergiára. Extrém intenzitású napsugárzás esetére. Praktikus, gazdaságos kiszerelés.
Nagyon magas UVA/UVB védelem.
– Széles spektrumú, fotostabil UVA/UVB védelem a Mexoryl® SX és XL fényszűrőknek köszönhetően.
– Kényelmes, könnyen használható, bársonyosan hidratáló textúra. Illatanyagmentes. Parabénmentes. Nem-komedogén. Vízálló.

Anthelios SPF50+ tej 250ml

 Simon Webpatika

La Roche-Posay Anthelios SPF50+ spray 200ml

Érzékeny vagy fényérzékeny, esetleg extrém napsugárzásnak kitett bőrre.

A szabadalmaztatott MEXORYL XL formulának köszönhetően rendkívül magas UVB/UVA-sugárzással szembeni védelmet nyújt. Megelőzi a fényérzékenység és a pigmentfoltok kialakulását.
Előnye rendkívüli vízállósága, hipoallergén, illatmentes, bőrgyógyászati felügyelet mellett tesztelt. Új ,jobb textúra.Anthelios SPF50+ spray 200ml

Simon Webpatika

Gyerekeknek :

La Roche -Posay Anthelios SPF50+ spray gyerekeknek 200ml

Gyermekek érzékeny, világos bőrére. Napérzékenység és extrém intenzitású napsugárzás esetére. Magas UVA/UVB védelem. Széles spektrumú, fotostabil Ultra* UVB/UVA védelem a Mexoryl®  SX és XL fényszűrőknek köszönhetően. Praktikus kiszerelés. Vízálló.

 

Anthelios spray gyerek SPF50+ 250ml

Simon Webpatika

La Roche-Posay Anthelios SPF50+ gél-tej gyerekeknek 250ml

Gyermekek nagyon érzékeny, atópiára hajlamos bőrére, napallergiára gyermekorvosi felügyelet mellett tesztelve. Szabadtéri sportoláshoz és vízpart mellé egyaránt ajánlott. Egyszerű használat és vízálló textúra a klór és a só ellen. Gyorsan felvihető vizes bőrre és a homok nem ragad rá a nedves bőrre az új Wet Skin tecnológiának köszönhetően. Csökkentett kémiai fényszűrő-tartalommal. Erőteljesen víz- és izzadtságálló.

Anthelios SPF50+ gyerek tej 250ml

 Simon Webpatika

Csecsemőknek 6 hónapos kortól:

La Roche- Posay Anthelios tej babáknak SPF 50+ 

Babák érzékeny, atópiára hajlamos bőrére.  Arcra és testre, 6 hónapos kortól ajánlott.

Anthelios tej baba SPF50+ 50ml

Simon Webpatika

Posthelios napozás utáni testápoló 400ml

Napozás utáni ápoló krém. Könnyű használat, lipidpótló hatóanyagokban gazdag.

Száraz, napozás utáni kiszáradt bőr.

Posthelios napozás utáni testápoló 400ml

Simon Webpatika

 

EUCERIN SUN NAPTEJ

Eucerin Gyermek naptej FF50+ csomag Eucerin Napallergia elleni FF50 csomag

 

Jutavit Apotheke Solar naptej SPF 30

A vízálló naptej tartós és hatékony védelmet biztosít a leégés és az UVA és UVB sugárzás ellen.

Fényérzékenység esetén és gyermekeknek is ajánlott!

Argán olajjal dúsított, amely omega 3 és omega 6 zsírsavakat tartalmaz. Kedvező összetételének köszönhetően hidratálja és táplálja a bőrt.

 

JutaVit Apotheke Solar SPF30 naptej

Simon Webpatika

 Jutavit Apotheke Solar naptej SPF50

A vízálló naptej tartós és hatékony védelmet biztosít a leégés és az UVA és UVB sugárzás ellen.

Fényérzékenység esetén és gyermekeknek is ajánlott!

Argán olajjal dúsított, amely omega 3 és omega 6 zsírsavakat tartalmaz. Kedvező összetételének köszönhetően hidratálja és táplálja a bőrt.

JutaVit Apotheke Solar SPF50 naptej,

 Simon Webpatika

NAPOZÁS UTÁNI TEENDÕK:

 

A bőr napozási utáni megnyugtatásáért krémek, testápolók:

VICHY Ideal Soleil napozás utáni testápoló tej,

POSTHELIOS napozás utáni testápoló gél

 

Napozás után

 Simon Webpatika

 

NAPÉGÉS KEZELÉSE Panthenol spray, Irix spray,  Alsol kenőcs, Körömvirág gél, Dermazin krém, Naturland Égések és hámsérülések kenőcs

 

 

Sol-X spray: a napégés utáni hámosítás, regenerálás, hűsítés:

Túlzott napozás, szoláriumozás, forró folyadék, forró tárgy vagy rovarcsípés okozta bőrvörösödés valamint kisebb horzsolások esetén alkalmazható. Csökkenti a viszketést, regeneráló, hámosító és hűsítő hatású.

Használata: A sérült- kivörösödött vagy horzsolt bőrfelületet kb 20 cm távolságról bőségesen permetezze be. A permetezést fél órás időközökkel két három alkalommal ismételje meg. Csak külsőleg alkalmazandó.

Sol-X napégés, égés, hámosító, rgeneráló, hűsítő

Simon Webpatika

Sol-X Visage gél:

Hűsítő, hidratáló, csökkenti az irritációt, nyugtató hatású.

Használata: a kivörösödött bőrfelületet vékonyan kenje be, azonnal érezhető a nyugtató, hűsítő hatás. Pár perc múlva ismételje meg. Gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros érzetet maga után.

Extra hidratálást biztosít. Növényi összetevői Csipke, Aloe, Kamilla segítenek csökkenteni a leégett bőr irritációját, helyreállítják a bőr egyensúlyát, valamint segítenek megóvni a természetes ellenálló képességét és rugalmasságát.

Sol-X Visage gél napégésre

 Simon Webpatika

Alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől és asszisztenseinktől!

Facebook

OLDALTÉRKÉP