Herpesz elleni krém, tapasz

Kezdetben bizsergés,égő érzés és viszketés jelentkezik, majd a következő fázisban vízzel telt apró hólyagok alakulnak ki, végül pörkök képződnek, ez az ajak- HERPESZ képződés folyamata.

A herpesz kiváltó okok között megtaláljuk a stresszt, a lázat, a mensest, a napozást, a lelki traumát.

Az ajak herpesz kialakulásáért a Herpes simplex vírus felelős.

 

Vény nélküli gyógyszeres krémek ajak herpesz esetén:

Az aciclovir tartalmú krémek, amiket rögtön a herpesz kialakulása kezdetén naponta 5 alkalommal kenjük be az égő, fájó területet, a kezelés általában 5 napig, maximum 10 napig folytatható.

 

ACICLOVIR AL krém

Hatóanyaga az aciklovir, ami a herpeszvírusok szaporodását gátolja. A krém a visszatérő ajakherpesz esetén a fájdalom és a viszketés csökkentésére szolgál.

Aciclovir Al krém

TELVIRAN krém

A Telviran krém hatóanyaga az aciklovir, herpeszvírus okozta bőrfertőzések helyi kezelésére szolgál. A herpeszvírus okozta bőrfertőzés eleinte bizsergést, fájdalmat, bőrpírt okoz, majd kifekélyesedő hólyagok jelennek meg a száj és az arc (ajakherpesz) környékén A Telviran krém a herpeszvírusok elpusztításával vagy növekedésük leállításával fejti ki hatását. A hatóanyaggal végzett klinikai vizsgálatok igazolták, hogy lerövidíti a gyógyulási folyamatot és a fájdalom időtartamát.

Telviran herpesz krém

ZOVIRAX krém

A Zovirax ajakherpesz krém a száj és az arc területén jelentkező ajakherpesz (visszatérő herpes labialis) kezelésére szolgál, amelyet a Herpes simplex vírus okoz. Klinikai vizsgálatok tanúsítják, hogy a Zovirax ajakherpesz krém alkalmazása felgyorsítja a gyógyulási folyamatot és lerövidíti a fájdalom időtartamát.
A készítmény dimetikon segédanyagot tartalmaz, ezért könnyebben, egyenletesebben kenhető és gyorsabban bejuttatható a bőrbe.

Zovirax herpesz krém

Viranti külsőleges gyógyszeres rúd

Viranti herpeszre ajakírSimon Webpatika

A Viranti herpesz kezelésére szolgál. A hatóanyag az aciklovir, amely egy vírus elleni vegyület.

A herpesz első jeleinek (pl. csípő, viszkető érzés) észlelésétől kell alkalmazni. Ha már kialakult a herpesz, a gyógyulás felgyorsítására is alkalmazható.

Különleges gyógyszerforma : a gyógyszeres rúd olyan, mint egy ajakír!

Naponta 4-5 alkalommal alkalmazandó, egy rúd egy 8-10 napos kezelésre elegendő.

 

Penciclovirt tartalmaz:

FENIVIR krém

Fenivir herpesz krém

 

Carbenoxolon hatóanayagot tartalmaz a CARBOSAN gél

A Carbosan gél az ajakfájdalmak – pl. láz kiváltotta, herpesvírus okozta gyulladás -, valamint szájnyálkahártya-fekély tüneteinek enyhítésére és kezelésére szolgáló gyógyszerkészítmény. Rövid időn belül csökkenti a fájdalmat és elősegíti a természetes gyógyulási folyamatot.

Carbosan gél herpesz afta

A PASTA LASSARI / Pasta zinci oxydati salicylata / egy szárító paszta, amit naponta 2-3 alkalommal vékony rétegben felkenve alkalmazzunk.

Pasta zinci oxydati salicylata Cink oxidos pasta Pasta Lassari

Immunnrendszer erősítésére a BÉRES CSEPPet is javasoljuk, amiből érdemes 1 -1 kúrát alkalmazni, 2- 3 hónapig szedjük.

Béres csepp

 

Egyéb gyógyhatású termékek:

Az EPAVIR tengeri halolajból nyert omega3 telítetlen zsírsav l- lizinnel alkotott sója, itt is érdemes a kezelést rögtön a herpesz kialakulásának kezdetén elkezdeni, naponta 4x 2 tablettát felnőtteknek.

Epavir herpesz kapszula

 

LIZIN-C kapszula az immunrendszer erősítésére, l-lizint és C vitamint tartalmaz.

Lizin-C kapszula herpesz

 COMPEED herpesz tapasz a gyors sebgyógyulást segíti, egy védőpajzsot képezve, megakadályozza a vírus tovább terjedését, a kezelés 4-5 napig tart, 12 óránként új tapaszt ragasszunk fel.

Compeed herpesz tapasz

MASTER AID herpesz TAPASZ

hidrokolloidot és körömvirágot tartalmaz felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, csökkenti a herpesszel összefüggő kellemetlen érzést és a fájdalmat. Átlátszó, vízálló, hipoallergén.

Herpesz tapasz Master Aid

Propolisz kivonatot tartalmaz a HERSTAT kenőcs, a bizsergő érzés megjelenésekor, a kezelést 4-5 napig folytassuk.

Herstat herpesz kenőcsHerpesil gél Naturland

Naturland Herpesil gél,

A Herpesil gél a száj és az orr környékén jelentkező Herpes simplex (I.) vírusfertőzés helyi kezelésére alkalmazható. A kezelés lerövidíti a gyógyulási időtkéslelteti az esetlegesen kiújuló tüneteket, valamint elősegíti a nyálkahártya és a bőrsérülés gyógyulását.

A készítmény komponenseinek a Herpes simplex (I.) vírusszaporodást gátló (citromfű), gyulladáscsökkentő (kamillavirágzat, kanadai és magas aranyvessző virágos hajtás, tüdőfű-levél), fertőtlenítőbakteriális utófertőzést gátló (vérehulló fecskefű virágos hajtás, kerti és spanyol kakukkfű levél és virág, kamillavirágzat), sebgyógyító (cink-szulfát-heptahidrát, vérehulló fecskefű virágos hajtás) hatását szakirodalmi adatok igazolják.

 

Hübner Silicea gél herpeszre

Hübner Silicea herpesz gél

Enyhíti az ajakherpesz megjelenésekor fellépő égető és viszkető érzést, elősegíti a már kialakult herpeszhólyagocskák gyógyulását.

A Silicea ajakherpesz gél külsőleg alkalmazandó.
Gyermekek és felnőttek számára.
A szilicium gél(kovasavgél) a  szilicium ásványi anyag vízzel és oxigénnel alkotott vegyülete. A szilicium gél nagy víz és váladékmegkötő képessége révén  a már kialakult hólyagocskákat gyorsan kiszárítja . Ezzel korlátozza a vírus terjedését. Csillapítja az égető , bizsergő és viszkető érzést.

 

Richtofit gél ajakherpesz kezelésére

Richtofit herpesz gél

Természetes hatóanyagai – rozmaringsav és édesgyökér-kivonat, kakukkfűolaj   bisabolol, allantoin és kollagén – nagymértékben fokozzák egymás hatását. Kezeli az ajakherpesz tüneteit, enyhíti az égő, viszkető érzést, csökkenti a továbbfertőződés esélyét.

A Richtofit gél mechanikai fedőréteget képez az érintett területen, megóvja a sérült bőr mikrokörnyezetét, ezáltal kezeli az ajakherpeszt.Védi az érintett területet a szennyeződésektől és a baktériumoktól, valamint a seb lefedésével segít megelőzni a vírusok terjedését.

Időben alkalmazva enyhíti a kellemetlen tüneteket, gyors és nyom nélküli sebgyógyulást eredményez. Egyúttal hidratálja és frissíti a bőrt.

 

Solumium Dental oldat

Solumium dental bőr, nyálkahártya fertőtlenítő

Fogfájás, ínygyulladás, afta, herpesz esetén ecsetelésre alkalmazható. Horzsolás és hámsérülés, vágott sebek esetén ecsetelő, torokgyulladásnál öblögetőszer. Szájsebészeti beavatkozások után a gyulladás megelőzésére, megszüntetésére alkalmazható.

Adagolás és alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől.

 

 

A herpesz elleni kenőcsöket, krémeket, tapaszokat, immunerősítőket megvásárolhatja a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

Facebook

OLDALTÉRKÉP