Fogfájás kezelése homeopátiával

Az évenkénti fogorvosi vizsgálat fontos a fogak egészsége érdekében. De mit lehet tenni, ha ez félelemmel jár, ha már napokkal előtte hasmenés jelentkezik az izgatottságtól?

Ha ilyenkor teljes pánik jelentkezik, leizzadunk az ACONITUM homeopátiás golyócska segít.

Aconitum napellus homeopátia

Hasmenés lesz a félelemtől, a rendelőben nem tud egy helyben ülni, fel –alá mászkál ARGENTUM NITRICUM golyócskára lesz szükség.

Argentum nitricum

Már napokkal a vizsgálat előtt aludni sem tud COFFEA.

Coffea arabica

Amennyiben teljes gyengeség vesz erőt rajta GELSEMIUM homeopátiás szer segít.

Gelsemium

Általában érdemes már előző nap este elkezdeni szedni, aznap reggel és a vizsgálat előtt 1 órával 5-5 golyót elszopogatni a C 30 potenciából.

 

A fog fáj, gyulladt a fogíny, ebben az esetben figyeljük meg milyen a fájdalom, mi válthatta ki, hová sugárzik, mik javítanak a tüneteken, amíg nem sikerül elmenni a fogorvoshoz a homeopátia segítségünkre lehet.

Általában C9- C15 potenciában naponta 2x3x 5 golyó, tünetek javulnak, adagolást ritkítsuk.

A fogászati kezelés előtt és után ARNICA bármilyen fogászati kezelésnél, mert vérzéscsillapító, csillapítja a fájdalmat, sebgyógyulást segíti. Már fogászati kezelés előtt érdemes este elkezdeni, majd aznap reggel, kezelés előtt és utána még 2-3 napig.

Arnica

A gyerekekkel gyakran előfordulnak bicikli balesetek, amikor szaggatott, tépett, gennyező a seb CALENDULA segít, alacsony potenciában D4- D6, hogy a fitoterápiás hatás is érvényesüljön. Elősegíti a gyors sebgyógyulást.

Körömvirág

CHAMOMILLA, aki nehezen tűri a fájdalmat, nyugtalan, dühös, a fájdalom lüktető, gennyezőek a sebek. Gyermekeknél jól alkalmazható fogzási fájdalmak esetén is.

Chamomilla

Nehezen viseli el a fájdalmat, alacsony a fájdalomtűrő képessége, a rendelőben levő szagoktól, a fúró hangjától is rosszul van, javulás az alvástól következik be, COFFEA segít.

Coffea homeopátia

ACONITUM a szúró, szaggató fájdalom hirtelen tör elő, általában rövid ideig tart, nyugalomban javul az állapot.

Aconitum napellus homeopátia

HYPERICUM heves, nyilalló elviselhetetlen fájdalom, az érző idegek Arnicájának is szoktuk nevezni, foghúzás után kitűnő fájdalomcsillapító. Bármilyen idegsérülésnél, foghúzás, tömés, fogkő eltávolítás után, szájzár esetén alkalmazzuk.

Hypericum perforatum

Mindenre érzékeny fájdalomra, huzatra, fényre, hangokra még az érintésre is, szálka-szúrás szerű fájdalom. Fogínygyulladás jó szere. A meleg javít a tüneteken, akkor HEPAR SULFURIS segít.

Hepar sulfuris homeopátia

MERCURIUS SOLUBILIS golyócskára akkor van szükség, amikor bűzös a lehelet, éles, lüktető, fülbe sugárzó a fájdalom, nyálfolyás jellemzi. Se a meleg, se a hideg nem tesz jót.

Ha a fájdalom az arccsontok felé sugárzik, gyorsan jelentkezik és gyorsan el is múlik a fájdalom, akkor MEZEREUM segít.

Mezereum Daphne homeopátia

LEDUM homeopátiás szer segít abban az esetben, ha tű, vagy éles tárgy sérülést okozott, nincs vérzés. Fáj az injekció helye.

Ledum palustre homeopátia

RUTA fogszabályozás alatt állandóan adjuk, gyulladásnál is jó hatású. Gyermekek baleseténél, ha kimozdul a fog, érdemes 2-3 napig adni Arnicaval együtt. A csonthártya gyulladására jó szer.

Ruta graveolens homeopátia

SYMPHYTUM OFFICINALE csonthártyagyulladásnál, szúró, nyilalló fájdalmaknál, mindig alacsony potenciában D6, hogy a fitoterápiás hatás is érvényesüljön.

Symphytum

Alkalmazás és adagolás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől!

A fogfájás esetén segítségünkre való homeopátiás szereket keresse a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

Facebook

OLDALTÉRKÉP