Herpesz kezelése

A herpesz

Kezdetben bizsergés, égő érzés és viszketés jelentkezik,  majd kialakulnak a vízzel telt apró hólyagok, végül pörkök képződnek. Ez az ajak- HERPESZ képződés folyamata. A herpesz kiváltó okok között megtaláljuk a stresszt, a lázat, a mensest, a napozást, a lelki traumát. Az ajak herpesz kialakulásáért a Herpes simplex vírus
a felelős.

HOMEOPÁTIA az ajak herpesz kezelésében:

Herpesz homeopátia

A kellemetlen tünetek enyhítésére a krémek, a szárító paszták, a tapaszok mellett a homeopátiás golyók gyors segítséget nyújtanak.

Amikor kezdjük érezni a bizsergő, égő érzést azonnal kezdjük el az APIS golyócskát szedni C9-C15  potenciában napi 3×5 golyót, kezdetben lehet gyakrabban is akár félóránként 5 golyót.
Amennyiben már megjelentek a vízzel telt, apró hólyagok és viszket is akkor a RHUS TOXICODENDRON C9-C15 golyócskából szedjünk be 3×5 golyót, csak amíg a tünetek fennállnak. Ha általában nyáron a napsütés hatására jön elő a herpesz, akkor a NATRIUM MURIATICUM C9-C15 potenciában naponta 3×5 golyót szopogassunk el. Ha nem sikerült időben elkezdeni a kezelést és már sárga pörkök jöttek létre, amelyekből gennyes,
sárgás váladék ürül, akkor a GRAPHITES szerből C9-C15 naponta 3x 5 golyót szedjünk.A homeopátiás szerek szedését csak addig kell folytatni, amíg a tünetek fenn állnak.

 

A herpeszt a Herpes simplex VÍRUS okozza,
ezért az immunrendszer erősítésére VINCETOXICUMOT alkalmazzunk D6-D12 potenciában, naponta 2×5 golyót. Ha a herpesz gyakran jelentkezik, akkor érdemes 2-3 hónapig is alkalmazni.
Segítségünkre lehet az ENGYSTOL homeopátiás komplex, aminek egyik alkotórésze szintén a Vincetoxicum, 3×1 tablettát szopogassunk el. Itt is érdemes 1-1 kúrát tartani.

 

SCHÜSSLER SÓK az ajak herpesz kezelésében:

Herpesz Schüssler só
A bizsergő érzés megjelenésekor NATRIUM CHLORATUM D 6 és FERRUM PHOSPHORICUM D12 tablettát szopogassunk el negyedóránként 2-3 alkalommal, majd a nap további részében még 2-3 alkalommal.

 

SCHÜSSLER KRÉMEK a herpesz kezelésében:a NATRIUM CHLORATUM, a FERRUM PHOSPHORICUM és a SILICEA krém segíthet.

 

GYÓGYSZERES KEZELÉS ajak herpesz esetén:

Herpesz kenőcs
Az aciclovir tartalmú krémek, amikkel rögtön a herpesz kialakulása kezdetén naponta 5 alkalommal kenjük be, a kezelés általában 5 napig, maximum 10 napig folytatható.
Aciclovirt tartalmazó krémek:

ACICLOVIR Al krém

Aciclovir Al krém

TELVIRAN krém

Telviran herpesz krém

 

ZOVIRAX krém

Zovirax herpesz krém

 

ÚJDONSÁG:

Zovirax Duo krém

Zovirax Duo krém herpesz

Simon Webpatika

A Zovirax Duo két hatóanyagot tartalmaz: aciklovirt és hidrokortizont. Az aciklovir egy vírusellenes hatóanyag, amely segít legyőzni az ajakherpeszt okozó vírust. A hidrokortizon egy enyhe szteroid, amely csökkenti az ajakherpesszel járó gyulladást.

A Zovirax Duo felnőttek és 12 éves, illetve idősebb serdülők kezelésére használható.

A Zovirax Duo krémet az ajkakon és az arcon jelentkező herpeszkorai jeleinek és tüneteinek (pl. bizsergés, viszketés, illetve bőrpír) kezelésére alkalmazzák, hogy csökkentsék a herpeszes hólyagok kialakulásának esélyét.

Vény nélküli gyógyszer.

 

 

 

Penciclovirt tartalmaz: FENIVIR krém

Fenivir herpesz krém

Carbenoxolon hatóanayagot tartalmaz a CARBOSAN gél.

Carbosan gél herpesz
A PASTA LASSARI / Pasta zinci oxydati salicylata / egy szárító paszta, amit naponta 2-3 alkalommal vékony rétegben felkenve alkalmazzunk.

IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉSE
Béres Cseppet javasoljuk, amiből érdemes 1 -1 kúrát alkalmazni, 2-
3 hónapig szedjük.

Béres csepp

Egyéb GYÓGYHATÁSÚ TERMÉKEK:

 

EPAVIR tengeri halolajból nyert omega3 telítetlen zsírsav-lizinnel alkotott sója, itt is érdemes a kezelést rögtön a herpesz kialakulásának kezdetén elkezdeni, naponta 4x 2 tablettát felnőtteknek.

Epavir herpesz kapszula

LIZIN-C kapszula az immunrendszer erősítésére,l-lizint és C vitamint tartalmaz.

Lizin-C kapszula herpesz

 

 

COMPEED herpesz tapasz a gyors sebgyógyulást segíti, egy védőpajzsot képezve, megakadályozza a vírus tovább terjedését, a kezelés 4-5 napig tart, 12 óránként új tapaszt ragasszunk fel.

Compeed herpesz tapasz

 MASTER AID herpesz tapasz hidrokolloidot és körömvirágot tartalmaz felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, csökkenti a herpesszel összefüggő kellemetlen érzést és a fájdalmat. Átlátszó, vízálló, hipoallergén.

Herpesz tapasz Master Aid

Propolisz kivonatot tartalmaz a HERSTAT kenőcs, a bizsergő érzés megjelenésekor, a kezelést 4-5 napig folytassuk.

Herstat herpesz kenőcs

Simon Webpatika

 

RICHTOFIT HERPESZ GÉL
fő hatóanyagai az allantoin, a bisabolol, a rozmaringsav, a
kakukkfűolaj mechanikai védőréteget képeznek, naponta 3x 4x alkalmazzuk.

Richtofit herpesz gél

HERPESIL gél Naturland
fő hatóanyagai citromfű, kamilla, aranyvessző, vérehulló fecskefű, kakukkfű vírus ölő, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő
hatásúak. Naponta 3x 4x alkalmazzuk.

 

Naturland Herpesil gél,

Adagolás és alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől.

A herpesz elleni készítményeket keresse a Simon patikában és a Simon Webpatikában!

Herpesz

Facebook

OLDALTÉRKÉP