Rekedtség kezelése homeopátiával

Amikor szép az idő hajlamosak vagyunk könnyelműnek lenni, isszuk a hideg üdítőket, sőt még jéghideg fagyit is nyalunk, aminek következményeként megfájdul a torkunk,rekedt lesz a hangunk, nem tudunk megszólalni. Télen belélegezzük a hideg levegőt
Így járhatunk akkor is, ha a focipálya szélén hangosan buzdítjuk a kedvenc csapatunkat, a koncerteken pedig együtt énekeljük, “ordítjuk” a számokat az énekesekkel.
Túlerőltetés hatására is gyakran előfordul, hogy csak suttogva tudunk beszélni.
Énekesek, színészek gyakran szembesülnek az előadás előtt, hogy nem tudnak megszólalni.
Tanárok körében is gyakran megfigyelhető ez a probléma, akik szintén túlerőltetik a hangszálaikat, amikor próbálják a diákokat túlbeszélni.
Télen a hideg levegő belélegzésével, a hangszálak megerőltetésével berekedhetünk.

Amikor úgy érezzük, mintha egy morzsa lenne a torkunkban ARGENTUM METALLICUM homeopátiás golyó segít.

Argentum metallicum

 

Állandóan a torkunkat köszörüljük, krákogunk ARUM TRIPHYLLUM segít.

Arum triphyllum

 

Reggel arra ébredünk, hogy nem tudunk megszólalni, mintha egy tapadós nyálka akadályozna a beszédben, szárazon köhögünk, de érdekes módon a hideg víz javít a tüneteken CAUSTICUM golyócskára van szükség.

Causticum

Úgy érezzük valami állandóan csiklandozza a torkunkat, légcsövünket, éjszaka vagy este berekedünk PHOSPHORUS golyóra van szükségünk.

Phosphorus

C5-C9 potenciában napi 3×5 golyót elszopogatni, ahogy a tünetek javulnak, adagolást ritkítsuk.

A komplexek közül a HOMEOVOX tabletta segít, ami többféle homeopátiás összetevőt tartalmaz, ezek jótékony hatása összeadódik. Naponta 4-5 alkalommal 1-1 tablettát elszopogatni.

Homeovox

A kezelést kiegészíthetjük gyógynövénnyel is:  az APRÓBOJTORJÁN 1 teáskanálnyi mennyiségét 2 dl vízzel főzzük 10 percig, majd szűrjük,  ezzel gargarizáljunk naponta 2-3 alkalommal.

Itt különösen érvényes, hogy mentolos cukorkákkal, gyógyszerekkel együtt ne alkalmazzuk. Mindig kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől, hiszen a legtöbb torokfájásra való gyógyszer hatóanyaga a mentol.

 

 

Adagolás és alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot szakembereinktől!

Facebook

OLDALTÉRKÉP