Szájviz, szájápoló oldat

A szájvizek a mindennapi fogápolás részei, a fogmosás során nem minden lepedéket tudunk eltávolítani, a szájvizekkel védjük a fogakat és a fogínyt a baktériumoktól és a kórokozóktól és eltávolítjuk a lepedékeket a nehezen hozzáférhető helyekről is.

Szájvízek

Corsodyl alkoholmentes szájöblögető oldat

Corsodyl szájvíz fogínygyulladás fertőtlenítő

antibakteriális hatása révén több órán keresztül védi a fogakat és a fogínyt azon káros baktériumoktól és kórokozóktól, amelyek a fogkőképződés, a fogíny-, fogágy-, és a fogkőgyökér gyulladás gyakori kiváltói.

Corsodyl Chlorhexamed szájvíz

 

Chlorhexamed szájvíz ínygyulladások esetén és a szájhigiénia fenntartására alkalmazható antibakteriális hatású szájvíz.

Chlorhexamed fogínygyulladás, afta

 

 

Listerine Zero szájvíz tisztít, csökkenti a lepedék kialakítását, friss leheletet biztosít.

Listerine Zero szájvíz

Illóolaj összetevőket (mentol, eukaliptol, timol, metil-szalicilát) és hozzáadott fluoridot tartalmaz, így segít megvédeni a fogakat a fogszuvasodással szemben. Már 6 éves kortól használható.

Listerine Stay White szájvíz egyedi, sokoldalú formulája az illóolajoknak köszönhetően védelmet nyújt a lepedékképző baktériumokkal szemben, a tisztább fogakért.
A fogak felületén megtapadt szennyeződéseket nem dörzsölő fehérítő technológiával távolítja el.
Védőrétege segít megakadályozni az új elszíneződés kialakulását a fogfelszínen.
A fluorid hozzájárul az elveszett ásványi anyagok pótlásához, és erősíti a fogakat.

Listerine Stay White szájvíz

 

Listerine Total Care szájvíz

Listerine Total Care szájvíz

A fogmosás után alkalmazott LISTERINE Total Care szájvíz 6 előnyével járul hozzá a száj teljesebb higiéniájához.

  • Csökkenti a lepedék kialakulását.
  • Segít megőrizni az egészséges fogínyt
  • A fogakat erősítve véd a fogszuvasodás ellen
  • Segít megelőzni a fogkő kialakulását, ezzel hozzájárul a fogak természetes fehérségének megőrzéséhez
  • Védelmet nyújt a szájban lévő fogszuvasodást okozó baktériumokkal szemben.
  • Hosszantartó friss leheletet biztosít

Cserszömörcés szájvizek  hatóanyaga a cserszömörce és a kakukkfű. A cserszömörcében lévő csersav jelentős összehúzó, vérzéscsillapító hatást fejt ki, a kakukkfű illóolaja pedig igen hatékony fertőtlenítőszer. Erősíti a fogínyt, megakadályozza a fogak kilazulását, fertőtlenít és friss leheletet biztosít. Háromféle ízesítésben: mentol, citrom, keserűmandula.

Cserszömörcés szájvíz

 

Bilkadent Expert Parodont Protect Szájvíz biológiailag aktív összetevők antibakteriális és lepedék eltávolító hatással. Gyógynövénykivonatokat tartalmaz: menta, körömvirág, orbáncfű, zöld tea, orbáncfű, vadcseresznye, kamilla, lándzsás útifű, amelyek serkentik a fogíny regenerációját.

Bilka szájvíz

 

Bilka homeopátiás szájvíz grapefruit ízesítéssel

Alkoholmentes! Cukormentes! Kiválóan alkalmas homeopátiás kezelésben részesülők számára! Nem tartalmaz mentolt, fluoridot, szintetikus édesítőszereket. Grapefruithéj- és szömörcekivonatot tartalmaz, amelyek antibakteriális hatással vannak a szájflórára. Természetes növényi anyagot xilitet  tartalmaz,  amely megvédi a fogakat a fogszuvasodástól és a lepedék lerakódásától, megnehezíti a fogkőképződést.

Bilka homeopátiás szájvíz mentol mentes

 

Bilka homeopátiás ORGANIC 6+ Gyermek Szájvíz Mandarin ízesítéssel

Speciálisan gyermekek részére kifejlesztett natúr termék, amely hozzásegítheti a gyermeket a rendszeres szájhigiéniai szokásai kifejlesztéséhez. Megvédi a tejfogakat, valamint a maradandó fogakat, felfrissíti a leheletet. Steviát tartalmaz, amelynek szuvasodásgátló és antibakteriális hatása van. Nem tartalmaz fluoridot és mentolt, mesterséges színezéket, szintetikus édesítőszert. Homeopátiás kezelések alatt is ajánlott.

Bilka homeopátiás szájvíz gyerek mentol mentes

 

Curasept ADS 205 szájöblögető hosszú távon, kúraszerű felhasználásra a plakk képződés megakadályozására és egyidejűleg a fogszuvasodás megelőzésére ajánlott.
0,05% klórhexidin+diglukonátot és 0,05% fluoridot tartalmaz

Curasept 205 szájvíz fogíny gyulladás

Curasept ADS 212 szájöblögető hosszabb távú felhasználásra (1-2 hónap).
0,12% klórhexidin+diglukonátot tartalmaz. Ajánlott kisebb szájsebészeti beavatkozások előtt és után a baktériumszám csökkentésére.

Curasept 212 szájvíz szájápoló fogíny gyulladás

Curasept ADS 220 szájöblögető rövidtávú, intenzív felhasználásra (1-2 hét)

Curasept 220 szájvíz fogíny gyulladás
0,20% klórhexidin+diglukonátot tartalmaz. Nagyobb invazív beavatkozás előtt és után valamint szájsebészeti beavatkozások után, komplikációk megelőzésére, különösen akkor, ha a mechanikai fogtisztítás nehézkes.

Curasept szájvíz

 

 

Solumium Dental oldat:

Fogfájás, ínygyulladás, afta, herpesz esetén ecsetelésre alkalmazható. Horzsolás és hámsérülés, vágott sebek esetén ecsetelő, torokgyulladásnál öblögetőszer. Szájsebészeti beavatkozások után a gyulladás megelőzésére, megszüntetésére alkalmazható.

Solumium Oral bőr, nyálkahártya és szájhigiéniás fertőtlenítő

 

Solumium Oral oldat:

Fogínygyulladás, szájüregi gombás és bakteriális fertőzések, fogsor okozta szájüregi sérülés esetén ecsetelőnek, torokgyulladás esetén öblögetőnek alkalmazható.

Solumium oral 250ml

 

Gengigél oldat

A Gengigel hialuronsav alapú, biotechnikai eljárással előállított orvosi segédeszköz, mely a hialuronsav magas minőségét és tisztaságát biztosítja. A Gengigel hialuronsav formulát tartalmaz, mely azonos a természetes hialuronsavval, ami az egészséges fogínyben található.

Csökkenti az ínyvérzést, serkenti a fogíny regenerációját, megvédi a nyálkahártyát a fertőzésektől, és csökkenti a duzzanatot.

Gengigel oldat

A Gengigel használata teljesen biztonságos mindenki számára. Ellenjavallata, nem kívánatos mellékhatása, interakció más gyógyszerekkel nincs.

Használata különösen javasolt azoknál, akiknél magasabb a hialuronsav szükséglet, várandósoknál, idősebb embereknél, gyermekeknél és dohányzóknál.

Gengigel szájöblítő oldat formájában mindennapi használatra és a szájüregi megbetegedések megelőzésére javasolt. A hatékony, praktikus és biztonságos szájöblítő oldat a nyálkahártya teljes felületén egyformán hatásos.

 

Alkalmazás tekintetében kérjen tanácsot gyógyszerészeinktől, asszisztenseinktől!

A Szájvízek és szájápoló oldatok kaphatóak a Simon Patikában és a Simon Webpatikában!

Facebook

OLDALTÉRKÉP