Bach cseppek gyermekeknek

 

Óvodáskorban és iskoláskorban jól alkalmazható a Bach virágterápia, ami mellékhatás-mentes, természetes gyógymód.

Bohócvirág:

Az első nap az óvodában vagy az iskolában nagy izgalommal tölti el, mit kell csinálni, hova kell menni, kik lesznek a társai, milyenek lesznek a tanító nénik vagy az óvó nénik. Fél az új helyzetektől. Iskolaváltásnál is jól alkalmazható, félelem az új tanároktól, az új osztálytársaktól. Az ilyen gyermek szégyenlős, legszívesebben el se engedné a szülei kezét. Dadog, könnyen elpirul. Ez az esszencia bátorságot ad.

Bohócvirág 20. Bach virágesszencia

 

 

Vörösfenyő:

Önbizalomhiány, könnyen feladja, úgysem tudja megcsinálni, ezért neki sem kezd a feladatnak. Úgy érzi neki semmi sem sikerül. Nem önálló, mindig segíteni kell neki, a szülei segítségét kéri mindenhez. A legegyszerűbb feladat elvégzése is nehézséget okoz. Kerüli az olyan helyzeteket, amik kudarccal végződhetnek. A virágesszencia hatására képes lesz egyedül is boldogulni, mindenféle segítség nélkül.

Vörösfenyő 19. Bach virágesszencia

Vadgesztenyerügy:

Mindig ugyanazokat a hibákat követi el. Hiába mondja el az óvó néni, a tanító néni mit hogyan kell csinálni százszor is, akkor sem úgy csinálja. Nehezen koncentrál, tanulási zavarokkal küzdő gyermekeknél jól alkalmazható ez az esszencia. Figyelmetlen, ügyetlen. Nem képes 45 percen keresztül egy helyben ülni és összpontosítani a feladatokra. Lassan tanul. Segít az összpontosításban, könnyebben tanul, hamarabb megérti a feladatokat.

Vadgesztenyerügy 7. Bach virágesszencia

 

 

Fehér vadgesztenye: Annyira aggódik, hogy mi történik másnap az óvodában vagy az iskolában, hogy nem tud aludni. Nehezen tud megbirkózni a problémákkal. Teljesen kimerül, hogy a feladatokat meg tudja oldani. Ez az esszencia segít, hogy a gyermek könnyebben meg tudja oldani a problémákat.

Fehér vadgesztenye 35.Bach virágesszencia

 

Dió:

Könnyen befolyásolható, a többi gyerek mindenbe képes belerángatni. Ha másik oviba vagy iskolába kerül a gyermek nem képes elfogadni az új helyzeteket, vissza szeretne menni a régi helyre, visszasírja a régi barátokat. Segít elfogadni a változásokat, hogy könnyebben be tudjon illeszkedni az oviba, a bölcsibe vagy az iskolába.

Dió 33.Bach virágesszencia

 

Tárnics:

Mindig úgy érzi, hogy neki semmi sem sikerül, minden balul fog elsülni. A virágesszencia hatására képes lesz legyőzni az akadályokat és megoldani a feladatokat.

Tárnics 12. Bach virágesszencia

Adagolással és alkalmazással kapcsolatban kérjen tanácsot Bach virágterápia tanácsadóinktól!

Facebook

OLDALTÉRKÉP